02
ruj
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Jacques Houdek, Manntra, Hram i drugi

share

Odgovor na pitanje koje nove pjesme poslušati ovog tjedna pronađite u nastavku i – obavezno ih uvrstite na svoju stalnu playlistu.

Jacques Houdek – “Odgovor”

Nakon dueta “Jubavi svitlo“ s Zoricom Kondžom, koji je radijskim eterom vladao čitavo ljeto, Gospodin Glas prvog dana glazbene jeseni predstavlja novi singl “Odgovor“ autora Ivana Škunce. Pjesma “Odgovor“ je petnaesti singl sa Jacquesova petog studijskog albuma Glavom i bradom 20/20 kojim je obilježio dvadeset godina profesionalne karijere. Svoju vjernu publiku hrvatski je Mister Voice odlučio počastiti i novim glazbenim spotom čiju produkciju potpisuje Film Factory Studio, a u kojem glavne uloge igraju autor pjesme Ivan Škunca te njegova supruga Mirela. Novim singlom najavljuje bogatu i sadržajnu glazbenu jesen za koju priprema mnoga iznenađenja. Osim brojnih koncerata i novih glazbenih druženja s publikom, Jacques marljivo radi i na organizaciji vokalnog Masterclassa koji će u suradnji sa svjetski poznatim i priznatim profesoricama uskoro po prvi put održati u Hrvatskoj.

 

Company – “Sjetna ljetna”

Kreativni glazbeni kolektiv Company objavio je novi singl “Sjetna Ljetna“. Pjesmom koja poziva na odlazak na more prkose kraju ljeta i s neodređenom sjetom prisjećaju se mjesta na kojima su ovog ljeta bili i još važnije, mjesta na kojima nisu bili. Roku i Striboru u novoj pjesmi pridružili su se Antonio Hlupić koji je odsvirao bubanj i perkusije te Rene Rehak na trubi.

 

Šarena pojava – “Umoran”

Nakon uspješnog singla “Princ” i ljetnih festivalskih nastupa, grupa Šarena Pojava objavila je novi singl “Umoran”. Pjesmu osim upečatljivog zvuka benda prati i zanimljiva priča o njenom nastanku. Naime, gitarist benda Mirko Međed sanjao je kako ženski bend izvodi refren pjesme “Sada znam zašto sam umorna”, te se probudio i u prostranstvima interneta pokušao saznati čija je to pjesma, uvjeren da ju već netko izvodi. Pokazalo se da to nije točno, već da je pjesma produkt njegovih snova i nastao je singl “Umoran”. Za ostatak teksta pjesme pobrinuo se Dario Županić, dok je aranžman pjesme zasluga svih članova grupe. Produkciju, snimanje, miks i mastering potpisuje Leonard Klaić iz House of Pablo studija, a kako zvuči rock/rap album kada ga producira odlična stoner/rock ekipa saznat ćemo uskoro. Snimanje novog albuma je u tijeku.

 

Hram – “Stojin sam”

Dvostruka ploča Zvučni zid novo je Menartovo izdanje, a predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene. Album izlazi 7. rujna, a najavljuje ga hip-hop pjesma i spot “Stoin sam“, grupe Hram iz Šibenika. Šibenski klub Azimut je na jedan dan postao improvizirani studio. Lokalni momci iz old school hip-hop benda Hram zauzeli su donji kat za snimanje „Stoin sam“, koja se izvorno našla na njihovu prvijencu Bijes.

 

Manntra – “Domain”

“Domain“ je novi singl koji donosi Manntra kao posljednju notu s nadolazećeg uzbudljivog albuma War of the Heathens koji će izaći u petak 22.9. „Dok promatramo koliko je ljudski ego krhak, postajemo svjesni kako su pojedinci ponekad spremni prodati svoju dušu za nešto tek simbolično. Sve to kako bi u jednom trenutku osjetili da su nešto veliko postigli. No, dok se izmiče zavjesa iluzije, otkrivamo da umjesto koraka naprijed, često pravimo korak unatrag. Ovo je glazbena priča koja nas potiče da zavirimo duboko u sebe i razmislimo o putovanju koje činimo – putovanju između grandioznih ambicija i surovih istina“, rekao je o singlu Marko Matijević Sekul

 

 

Moglo bi Vas zanimati