09
ruj
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Mašinko, Buđenje feat. Bang Bang, Buntai x Kuku$ i drugi

share

Pop ili punk star? Odaberite svog favorita ovog tjedna!

Mašinko – “Sitne Duše”

Nekoliko mjeseci nakon što su objavili naslovni singl i spot albuma Pozovite rapsode, Mašinko publici sada predstavlja pjesmu i video “Sitne duše”. “Sitnu dušu” u spotu glumi poznati domaći glumac Roko Sikavica, a u pomoć su mu priskočili svi članovi benda. Video je sniman pod režiserskom palicom Radislava Jovanova Gonza u Mariji Bistrici. Producent spota je Roko Dropuljić, a direktor fotografije Stanko Herceg (HFS). Za glazbu i aranžman pjesme zaslužan je čitav bend, dok tekst potpisuje Srđan Grbić. Miks i master potpisuje Leonard Klaić, koji je produkciju radio skupa s bendom. Album “Pozovite rapsode” bend će objaviti sredinom listopada ove godine, a publici su na koncertima već dali naznake kako će njihov novi studijski uradak zvučati.

 

Bang Bang i Buđenje – “Bolje ne, ne, ne”

Buđenje je na svom uspješnom albumu dueta “Brudetu” ugostilo vrhunske glazbenike, a pjesmu “Bolje ne, ne, ne” otpjevali su zajedno s Larom Antić, frontmanicom grupe Bang Bang. Deseti rođendan popularnog Bang Banga obilježit će ovim putem i grupa Buđenje te iskoristiti priliku da prijateljima i kolegama glazbenicima čestitaju veliku obljetnicu.
Glazbu i tekst potpisuje osnivač Buđenja, Darko Bakić, dok je aranžman napravio producent albuma “Brudet” i gitarist grupe, Vedran Baotić. Koncertna scenografija čini spot koji je nastao u produkciji Izvan fokusa poseban. A još jedna specifičnost je i datum izlaska spota jer se njime najavljuje proslava 10 godina postojanja benda Bang Bang. Okrugli rođendan obilježit će veliki slavljenički koncert u Boogaloo 7. listopada, a ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim po cijeni od 10 eura.

Buntai x Kuku$ – “Popstar”

Legende domaće trap scene predstavljaju novu pjesmu koju će publika instantno zavoljeti. Izuzetno zarazan refren pjevat će se glasno na njihovim mnogobrojnim nadolazećim koncertima, a posebno 7. listopada na velikom koncertu Kuku$a u Domu sportova. U najavi je i novi album grupe Buntai čiji se izlazak s velikim nestrpljenjem iščekuje.

Beni Ducent & Sara Kajari – “Znakovi”

Prije nego što mladi autori započnu novi semestar na akademiji United pop u sklopu Songwriting Weeka, klasa 2022. svoje znanje već primjenjuje u praksi. Jedna od njih je Sara Kajari koja je u suradnji s glazbenim producentom Benijem Ducentom predstavila pjesmu “Znakovi” te tako najavila njihov zajednički istoimeni album. Beni je ravnatelj škole za audio inženjering i glazbenu produkciju već više od petnaest godina, a Saru je upoznao na projektu The Songwriting Week koji je pokrenuo 2022. godine. Sara je bila jedna od sudionica projekta u sklopu kojeg je i objavila pjesmu “Sve”. Iako je već imala nekoliko glazbenih izdanja, ovo je možda prava prilika da ju i šira publika upozna.

Seine – “Malolije”

Zagrebački trip-hop trio SEINE objavio je novi videospot ‘Malolije’ u režiji Marine Uzelac, pančevačke režiserke sa zagrebačkom adresom, a u spotu nastupa i poznati srpski glumac Bane Trifunović.
‘Malolije’ je drugi singl s hvaljenog albuma ‘Naizust’ koji je objavljen 2022. godine (Moonlee Records, Vox Project) i našao se pri vrhu svih godišnjih top-lista.

Moglo bi Vas zanimati