11
velj
2024
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Selestia, Ivana Radovniković, Špirijus i drugi

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

Dino Petrić – “Mjesto za nju (Eden)”

Svojim iznimnim talentom osvojio je najprije slovensku publiku, a sada se novim singlom “Mjesto za nju (Eden)” predstavlja i široj publici. Riječ je o Dini Petriću koji u suradnji s Hit Recordsom, izdaje svoju novu baladu autorski potpisujući glazbu i tekst, dok je aranžman i produkciju uredio Miro Buljan. Muzej 80-ih u Zagrebu, gotovo savršeno se uklopio u ovu glazbenu priču, slikovno opisujući emociju životnih situacija udvoje. Sve je snimljeno na lokaciji koju je predložio iskusni Dario Lepoglavec, ujedno zaslužan i za snimljene kadrove, što je čini se bilo pravi pogodak, a svoje oduševljenje Dino nije nimalo skrivao.

 

Selestia – “Lane Switching”

Selestia je novo uzbudljivo ime na domaćoj sceni i it cura o kojoj će uskoro svi pričati. Njezin prvi singl “Lane Switching” je fuzija dramatičnog R&B-a i elektronike, osvaja na prvu i sluša se na repeat. Selestia svoj zvuk opisuje kao dramatični R&B s elemenitma elektronike, housea i dozom trapa koji uvijek zvuči mistično i zavodljivo. Njezin prvi singl “Lane Switching” utjelovljuje sve te elemente, a nastao je u radu s producentom Filipom Majdakom.

 

Filip Rudan – “Everyday View”

Filip Rudan predstavlja glazbeni video za naslovnu pjesmu hvaljenog albuma prvijenca Everyday View. Najnoviji glazbeni video spot osmislila je Tara Turopoljac, a ideju su realizirali Ana Cindrić i Luka Matković. Glazbenici, ovom prigodom i glumci, iza maski su Dominik Kiseljak i Sandro Šandro, a mistična radnja odvila se na daskama velike scene Centra za kulturu Čakovec.

 

Ivana Radovniković – “Izgubio si me”

Pjesma “Izgubio si me” dio je novog albuma Letimo i kad padamo Ivane Radovniković koji predstavlja vrhunac njenog kantautorskog rada i obilježava 20 godina od početka glazbene karijere. Ovaj album, ali posebno pjesma “Izgubio si me”, djelo je koje istražuje životne teme identiteta, sreće i odnosa. Autori su Ivana Radovniković i Stjepan Marković dok je aranžman i produkciju radio Matej Zec. Kroz pjesmu, Ivana istražuje kompleksnu ljudsku prirodu, ali i vodi vlastitu unutarnju borbu naglašavajući duboku potrebu za samopronalaskom i oslobođenjem od svih ograničenja. Put do pronalaska sebe opisuje kao slobodan pad, prepuštanje i nekontroliranje svakog mogućeg ishoda.

 

Špirijus – “Dobar čovjek”

Špurijus su splitski punk rock sastav. Na sceni su od 1998. godine i imaju kultni status u Dalmaciji. ČIne ga Boris Tudor, Ivica Božić Jojo, Ante Sabalić Saba i Domagoj Božinović. Singlom “Dobar čovjek” najavljuju treći studijski album. Ovaj glazbeni hommage devedesetim godinama, kada je bend i nastao, vrlo prigodno je izveden u suradnji s Dr. Popom, pjevačem kultnog Atheist Rapa, jednim od glazbenih uzora iz najranijih dana splitskih punk rockera. Špurijus i Atheist Rap upravo su krajem godine zajednički održali odlično posjećenu punk rock feštu u splitskom klubu Kocka.

Moglo bi Vas zanimati