30
ruj
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Klapa Šufit, Stela Rade, Hoodooleen i ostali

share

Ljubav u svim njenim oblicima u ovotjednom odabiru pet novih singlova koje trebate poslušati.

Klapa Šufit – “Ljubav je znala”

Uz proslavu jubilarnih 30 godina rada, velikih koncerata u Lisinskom, na Peristilu, Stradunu i nadolazećeg u ljubljanskom Cankarjevom domu, klapa Šufit ovu je uspješnu godinu zaokružila na najbolji mogući način – novom pjesmom “Ljubav je znala” koju prati i odličan spot snimljen u njihovom Splitu.

Grgur Višić – “Toliko o tome”

Grgur Višić ima novi spot za pjesmu “Toliko o tome” s nedavno objavljenog albuma “Traženja”. Iako se u Grgurovoj glazbi najviše osjeti utjecaj engleskog i američkog folka, “Toliko o tome” odjekuje modernijim i žešćim zvukom. Mladenački svjetonazor popraćen akustičnom gitarom nadopunjuju hrvatska rock legenda Zoran Čalić (ex Majke) i producent Damir Trkulja Šiljo (Gatuzo, Benston, ex Majke). Tako se nekoć lagana balada pretvorila u pravi dar-mar.

 

Igor Delač – “Šta da radim”

Pjesma “Šta da radim”, novi je singl Igora Delača za koji će ovih dana popularni pjevač snimiti videospot. Uhodani autorski tim Miroslav Zečić i Ivan Zečić vratili su Igora na dobro znani glazbeni put, brzu i plesnu pjesmu čija je tema ljubavni brodolom.  Iako u novoj pjesmi “Šta da radim” Delač ne zna kako prebroditi ljubavne tegobe, u stvarnom životu itekako ima dobru formulu za sretan život – pozitivan duh, posvećenost zdravlju i umjerenost u svemu, postale su Igorove životne smjernice.

 

Stela Rade – “Spasi nas”

Stela Rade nam predstavlja drugi singl “Spasi nas” s njezinog nadolazećeg EP albuma, od ukupno četiri singla koje nam sprema. Ovaj put, donosi nam baladu koja ima posebno značenje za nju, ali o kojoj ne želi otkriti previše detalja. Kao i za prošli singl “Briga me”, Stela je autorica i ovog singla, a glazbu potpisuje Fran Šokić – čineći već uigrani tim za Stelin stvaralački proces. Produkciju i aranžman potpisuje Ivan Pešut.

 

Hoodooleen – “I Found”

“I Found“ novi je singl kantautora Hoodooleena na kojemu još jednom čujemo njegov sjajan i emotivan vokal koji svakim svojim uzdahom i izdahom živi jedinstveni život s klavirom. I ova pjesma će se naći na live albumu Live and Alone na kojemu Hoodooleen svira ogoljene verzije svojih pjesama i daje publici čistu emociju, ali i pokazuje svoju jedinstvenu ljubav prema glazbi. Miks i master ovog singla, kao i cijelog albuma potpisuje stalni suradnik Filip Vidović iz Matterhorn Musica, iza video materijala stoji Toni Mijač, snimatelj i montažer, dok je Vjekoslav Palinić postavio rasvjetu.

Moglo bi Vas zanimati