07
lis
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: z++, Damir Kedžo, Pava i drugi

share

Sedam singlova – neki na sedmom nebu, neki na Tajlandu, a neki samo čekaju, jer osjećaji mogu biti varljivi. Poslušajte svaki!

z++ – “sedmo nebo”

Kao uvod u svoj najveći samostalni koncert do sada, 2. prosinca u zagrebačkom Domu sportova, osječki glazbenik, producent i autor z++ objavljuje i novi singl – pjesmu “sedmo nebo”. Za koautora i producenta vodećeg domaćeg hit-singla “Trebaš li me”, ujedno i dobitnika nagrada Porin i Cesarica, ovo je prvi samostalni autorski singl u posljednje dvije godine, a njime ujedno najavljuje i treći studijski album. U svojim je pjesmama do sada pokazao kako uspješno proširuje žanrovske granice, razigrano kombinirajući trap, pop i funk, a upravo je u tom smjeru kreirao i novi singl “sedmo nebo”, za koju potpisuje tekst, glazbu i produkciju.

 

Zimizelen – “Samo čekaj…”

“Samo čekaj…” novi je Zimizelenov singl i spot objavljen s hvaljenog albuma “San na uzici”. Radi se o pjesmi koja zatvara album u optimističnom tonu, a kantautoru su se na singlu kao gosti pridružili Duga Bavoljak (truba i vokal) te Jasmina Bojić (violina i vokal). Upečatljivi spot djelo je Dinka Šimca (Beyond Pines Films). Zimizelen novi singl i spot objavljuje nekoliko dana uoči koncertne promocije prvijenca, koja će se održati 10. listopada u zagrebačkom klubu Močvara. Nastupit će s bendom, s kojim intenzivno vježba već neko vrijeme.

 

Zembo Latifa – “CRTL + Z”

Nakon uspješng singla “Proljeće” i regionalne suradnje na “Nema nazad” s bendom Keni nije mrtav, Zembo Latifa predstavlja novu pjesmu “CTRL+Z”. Tekst, kao i u svim svojim pjesmama, potpisuje Zembo, a produkciju, aranžman i mix/master potpisuje Filip Majdak iz Kaleido Musica.

 Uzbudljiv novi zvuk prati jednako uzbudljivi spot koji je osmislio, snimao, režirao i montirao Pavle Kaplanec.

 

ToMa – “Prevari me osjećaj”

Nakon vatrenog hita “193“, koji je mjesecima bio u vrhu top lista, a na tražilici Shazam u top 10 najpretraživanijih pjesama u Hrvatskoj, ToMa nas u jesen lagano uvodi s baladom “Prevari me osjećaj“. ToMa, koji je autor glazbe i stihova je i ovaj put udružio snage s Mihovilom Šoštarićem Lockroom-om koji potpisuje produkciju. Za singl “Prevari me osjećaj“, ToMa je snimio i spot koji je radila produkcija MUKTE pod producentskom palicom Jana Ercega. Kako je i sam rekao, ToMa je htio da naglasak ovog singla bude na stvaranju priče koju svaki pojedinac nosi u sebi, tako da je i spot sniman bez velike scenografije, ali opet dovoljno upečatljivih scena da se naglase snažne emocije stihova koji govore o kraju jedne ljubavi.

 

Pava – “Nisi tu”

Napokon, ponovno – balada! Stil je to koji Pavi izrazito leži zbog načina na koji njezin specifičan glas iznosi emociju i pjesma zato jednostavno zaglavi u uhu već nakon prvog slušanja. Velika su Pavina očekivanja za pjesmu “Nisi tu”, a zanimljiva i prilično romantična je činjenica da je kantautorica napisala pjesmu još kad je bila klinka. Pjesma je dobila potpuno novu dimenziju i težinu, smisao koji sada malo starija i zrelija Pava može iznijeti onako kako ovakvoj pjesmi pristaje. Kantautorica se nada da će pjesma biti na utjehu svima koji su izgubili neku voljenu osobu, a onima koji nisu, poticaj da više cijene svoje najdraže. Autor sjajnog aranžmana je Saša Miočić, a na pjesmi su gostovali članovi Pavinog benda te Daria Hodnik koja je uz Đuru Ravenšćaka otpjevala prateće vokale.

 

Damir Kedžo – “Sreća je kad te imam”

Talentirani dvojac poznat po svojoj snažnoj glazbenoj kemiji, Damir Kedžo i Ante Pecotić, ponovno udružuju snage i predstavljaju najnoviji singl “Sreća to je kada te imam”. Ovaj povratak obilježava ponovnu suradnju s Damirovim omiljenim autorom i hitmejkerom i najavljuje dolazak novog vala glazbenih uspješnica već provjerenog autorskog tim kojeg čine Ante Pecotić (glazba i tekst) i Bojan Šalamon Shalla (aranžman, produkcija, mix i mastering). “Sreća to je kada te imam” predstavlja novu kreativnu sinergiju s Pecotićem koja je u Damirovoj dvadesetogodišnjoj karijeri već rezultirala nekim od najupečatljivijih glazbenih trenutaka, od eurosong hita “Divlji vjetre” do najvećih uspješnica poput “Sve u meni se budi”, “Poljubi me sad”, “Vidi se izdaleka” i “Srce mi umire za njom”.

 

Reper iz Sobe x Anna Moor – “Tajland”

“Tajland“ je posljednji singl prije izlaska novog albuma Repera iz Sobe koji će izaći u studenom pod nazivom Unutra. Zarazne melodije Dalekog istoka iz Reperove gitare, neodoljiv baršun koji dolazi iz usta Anne Moor i atmosfera nalik na onu u nekoj tropskoj prašumi na nepreglednim terasama polja riže ili gdje se tirkizno more dodiruje s pješčanim žalom. Glazbu je napisao Reper iz Sobe, a tekst potpisuje Anna Moor. Spot za pjesmu režirala je Maja Bačić.

Moglo bi Vas zanimati