26
stu
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Miach i Grše, Antonio Perina, Jelusick i drugi

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

BluVinil – “Ovdje nema nikoga”

Šibenski pop rock bend BluVinil objavio je novi singl “Ovdje nema nikoga” kojim najavljuju novo poglavlje rada. Autor glazbe, teksta i aranžmana je Matej Nakić, a koaranžeri su Branimir Župić, Bruno Jakelić i Srđan Sekulović Skansi koji ujedno potpisuje miks i master novog singla.

 

Antonio Perina – “Za nas”

Mladi kantautor Antonio Perina, poznat po svojim producentskim ulogama na nekim od najvećih hitova prošlih godina, objavljuje novi kantautroski singl “Za nas”. Antonio je poznat kao autor, producent, glazbenik i redatelj spotova te kao suradnik brojnim popularnim glazbenicima koji su prepoznali njegov talent. Osim što je pjesmu napisao, uglazbio i producirao, Antonio potpisuje i režiju videospota. U svakoj svojoj pjesmi ovaj talentirani kantautor i multiinstrumentalist dokazuje nam da je zacrtao osvojiti slušatelje i glazbenu javnost.

 

Miach i Grše – “Led”

Nakon što se široj javnosti predstavila kroz hit-singlove “NLO” (ft. Hiljson Mandela) i “SMS” s kojima je osvojila i publiku i radijski eter, zagrebačka glazbenica i autorica Miach objavljuje debitantski studijski album. Naslovljen “Insomnia”, izdanje donosi potpuno nove autorske pjesme, među kojima je i novopredstavljeni vodeći singl “Led”, u kojem joj se pridružuje jedno od vodećih domaćih rap imena nove generacije – Grše.

 

Albina – “Strah”

Kreativnu i iznimno aktivnu glazbenu godinu Albina zaključuje uz „Strah“ – još jednu autorsku pjesmu i spot kojima nastavlja hrabro dijeliti osjećaje sa svojom publikom. Javnost ju je upoznala kao polufinalisticu prethodne sezone The Voice, svijet je plesao uz njen “Tik-Tok“, a ovu je godinu obilježila autorskim pjesmama “27.“, “Žar“ i “Grad Sve Zna“. Albina potpisuje tekst pjesme, a kao i kod prethodnog singla „Grad Sve Zna“, njenu glazbenu ideju za „Strah“ upotpunili su, dragi joj suradnici i prijatelji, Đana Smajo i Hrvoje Domazet koji (uz Đanu i Albinu) supotpisuje glazbu te stoji iza aranžmana i cjelokupne produkcije, odnosno mixa i masteringa singla.

 

Jelusick – “Acid Rain”

Nakon rasprodanog koncerta u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, u kojem su promovirali hvaljeni debitantski album Follow The Blind Man, bend Jelusick predstavlja žestoki novi singl “Acid Rain”. Za bend Jelusick, predvođen multiinstrumentalistom, jednim od najboljih domaćih vokala i akutalnim mentorom showa The Voice, Dinom Jelusićem, ova godina iznimno je uzbudljiva. Nakon objave debitantskog albuma, koji diljem Hrvatske i svijeta skuplja odlične kritike, niza rasprodanih koncerata i najave turneje, stiže i novi singl “Acid Rain” koji je snimljen na nastupu na festivalu Guitar En Scene u Francuskoj ove godine. Bend, čiji su članovi uz Dina: Ivan Keller – gitara, Luka Brodarić – bas, prateći vokal, Mario Lepoglavec – bubnjevi, priprema se za zimsku turneju koju započinju u Splitu u klubu Baraka, gdje će nakon rasprodanog koncerta 1. prosinca nastupiti i 2, prosinca, a slijede i brojni drugi datumi.

Moglo bi Vas zanimati