27
sij
2024
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Matija Cvek, Manifest, ToMa i drugi

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

Manifest – “Reci zašto s njim”

Manifest, mladi rock bend koji opisuje svoju glazbu kao trinity pop, novu godinu započinje novim catchy  singlom i postavlja pitanje na koje je ponekad najteže dobiti odgovor – zašto?. “Reci zašto s njim” ima neodoljiv tekst i melodiju i koji vas tjeraju da pjesmu slušate na repeat te nema sumnje da će brzinski osvojiti publiku. Pjesma je nastala prije nekoliko godina kada je Matko Mihaljević napisao zanimljivi tekst, a prošla je nekoliko verzija aranžmana prije nego što su dečki pogodili savršenu formulu. “Grambo je pjesmu začinio svojim gitarističkim introm koji smo snimali još u Abbey Roadu kao i većinu ostalih pjesama. Nadam se da će vam se pjesma svidjeti koliko se i nama sviđa!”, poručila je ekipa iz Manifesta. Pjesmu prati i stilski primamljiv spot čiju režiju, snimanje i montažu potpisuju Ivan Brezec i Toni Fereža. Manifest nakon ovog, četvrtog po redu singla, nastavlja rad na novim pjesmama, priprema album , a u uvježbavaju i live nastupe.

 

ToMa – “Unatrag”

Novi singl ToMe je pjesma “Unatrag” koju je uživo predstavio na nastupu 25. siječnja u zagrebačkom klubu Sax! Nakon “193” i “Prevari me osjećaj”, “Unatrag” je također spremna da u potpunosti preuzme radijski eter.

 

Mary May – “Strong On My Mind”

Mary May je kantautorica koja aktivno djeluje na sceni od 2018. godine kada se predstavila javnosti albumom Things You Can`t Put Your Finger On, koji je iste godine zaradio nominaciju za Porin u kategoriji za najbolji album alternativne glazbe. Uslijedili su brojni koncerti diljem Hrvatske, na festivalima i brojnim samostalnim koncertima, a kritike uvijek ističu snagu njihovog live nastupa, kemiju između glazbenika na sceni te virtuoznost svih članova sastava. „Strong On My Mind je prva pjesma koju predstavljamo s našeg nadolazećeg albuma, drugog po redu. Zanimljivost oko ove pjesme je to da je dečki nikako nisu htjeli svirati na probama, jer nikako nismo mogli pogoditi atmosferu koju smo imali na probi kada je nastala. Trebalo mi je tri godine da ih nagovorim da joj daju šansu. I sad je baš ona naš prvi singl, jer nosi toliko toga u sebi da ima snagu predstaviti album“, prisjeća se kantautorica Mary May.

 

Them Moose Rush – “Sundog Sunburn”

Neposredno pred izlazak novog studijskog albuma Zepaxia, koji će biti objavljen 2. veljače, bjelovarski progresivni rock bend Them Moose Rush predstavlja novi singl “Sundog Sunburn”. Novi singl “Sundog Sunburn”, uz prethodno objavljeni singl “T-Jay”, dodatno daje naslutiti što nas čeka na novom albumu. “Sundog Sunburn” u kratkoj minutaži postiže maksimalan efekt zahvaljujući prepoznatljivoj i snažnoj vokalnoj komponenti, žestokoj ritam sekciji i bogatim gitarskim dionicama u maniri prog rocka.

 

Matija Cvek & The Funkensteins – “Na jastuku”

Glazbena priča Matije Cveka, jednog od omiljenih pop izvođača koji nezaustavljivo korača prema vrhu, nastavlja se preko novog singla “Na jastuku“ koji je skinut s novog albuma Vile se ovdje igraju. Novu fazu kreative Matija je utkao u ovu sanjivu baladu uključivši i svoje mnogobrojne fanove koje je zamolio da s njim podijele fotografije svojih najmilijih.  Dirljivi video u kojem je Matija ukomponirao niz uspomena koje se redaju na ekranu daju osoban pečat ovoj pjesmi, a golema količina ljubavi i nježnosti vidljiva u svakom kadru, nose sa sobom posebnu emociju. Video spot za pjesmu “Na jastuku“ snimljen je u dvorcu Kerestinec, potpisuje ga Dario Lepoglavec DARPRO.tv Video Production.

Moglo bi Vas zanimati