05
velj
2024
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Tony Cetinski i Adi Šoše, Miach i Grše, Jure Brkljača i drugi

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

Tony Cetinski i Adi Šoše – “Sve ili ništa”

Radnja spota prikazuje borbu protiv tehnologije i budućih napretka robotike, a upravo Tonyjeva ideja za spot temelji se u nadi za pronalaskom boljeg i prirodnijeg svijeta koji zadržava svoju dušu i ne biva hladan i distanciran: „Tehnologija me oduvijek fascinirala i oduševljavala na način da nam uvelike olakšava svakodnevicu te su nepregledna polja onoga što pomoću nje možemo ostvariti, no jedino ukoliko se njome znamo na pravi način služiti. Tehnologija je odlična, no treba je znati koristiti. Nije problem u napretku i tehnologiji, koliko je problem u ljudima koji ju koriste“, naglasio je Tony Cetinski.

Dugo očekivanu suradnju Tonyja Cetinskog sa mladim i perspektivnim Adijem Šošom, ujedinila je pjesma Amila Loje, zaslužnim za glazbu, tekst, aranžman i produkciju.

Miach i Grše – “Fantazija“

Uoči nastupa 10. veljače u Domu sportova, triljski reper i prvi hrvatski glazbenik na vrhu Billboard Croatia Song liste – Grše, predstavlja novi singl “Fantazija” s pratećim videospotom snimljenim u Milanu. U pjesmi mu se pridružuje glazbenica i autorica Miach, s kojom je nedavno ostvario uspješnu suradnju u njenoj pjesmi “Led”. Novi singl ponovno nosi producentski potpis njegovih suradnika Mihovila Šoštarića Lockrooma i Elmara Žerića El Maara, dok su za prateći videospot prepun primamljivih kadrova iz Milana zaslužni Luka Matković i Ana Cindrić.

 

Fani Solomun – “Metak”

Varaždinska autorica i glazbenica Fani Solomun donosi zaigranu indie-pop pjesmu posvećenu snazi mladenačkih emocija i girlhood energije. Riječ je o autorskom singlu “Metak” kojeg krasi dosjetljivi tekst i zarazna melodija, s pratećim videospotom snimljenim u prekrasnom okruženju dvorca Trakošćan.

I dok je ona zaslužna za glazbu i tekst novog singla “Metak”, njegovu produkciju potpisuje beogradski producent s kojim odnedavno surađuje, Andrija Gavrilović A.N.D.R..

 

Jure Brkljača – “Slab na tebe”

Kad je riječ o Juri Brkljači, ugodnim glazbenim iznenađenjima nema kraja. Od izvrsnih autorskih djela i izlaska iz glazbene komfor zone, do novog singla “Slab na tebe” o kojem nam je iz prve ruke kazao nekoliko riječi: „Neopisivo sam sretan zbog izlaska pjesme ‘Slab na tebe’, jer već dugo vremena radim na tome da je snimim u svojem aranžmanu i izbacim vani. Naprosto sam je oduvijek htio prisvojiti kao svoju, a osim moje velike želje za tim, također sam je često znao zasvirati na gitari i podijeliti sa svojim pratiteljima i publikom na društvenim mrežama, koji su bili oduševljeni izvedbom. Tako sam se, na neki način, odlučio poigrati u studiju uz pomoć glazbenog producenta Mihaela Bluma i klasik ITD banda ‘Ja sam slab na tebe’ obraditi na jedan drugačiji, moderan i suveren način, na kakav bih želio da zvuče sve moje pjesme”, ispričao nam je Jure.

Izvornu pjesmu legendarnog ITD banda koji je žario i palio glazbenom scenom osamdesetih, napisao je skladatelj i tekstopisac Miroslav Rus, a sve su aranžirali u modernu verziju “Slab na tebe”, zajedničkim snagama, Jure Brkljača i glazbeni producent Mihael Blum.

 

Radio Aktiv – “Ima li života prije smrti?”

„Ima li života prije smrti?“ – pita se Radio Aktiv u svojem šestom singlu s hvaljenog trećeg albuma Zbiljske vježbe. Pjesma intrigantnog naslova istoimene knjige dr. Roberta Torrea donosi nadahnute stihove uronjene u melodičnu indie-rock atmosferu i simbolično zaključuje predstavljanje hvaljenog trećeg albuma „Zbiljske vježbe“ uoči objave novih materijala. Popratni videospot koji potpisuje Rudi Šrekais realiziran je ljubaznošću Nevena Kepeskog (Media bar), a predstavlja svojevrsnu virtualnu izložbu likovnih djela Roberta Torrea, koja su se sadržajno i atmosferski sjajno uklopila u ugođaj i stihove pjesme. Riječ je o pomalo nesvakidašnjem spoju različitih grana umjetnosti u kojem književno djelo inspirira glazbeno, da bi u konačnici bilo “oslikano” likovnim djelima autora knjige.

Moglo bi Vas zanimati