21
lis
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Pavel, Danijela Martinović i Marko Škugor, Kraj programa i drugi

share

Od povijesnih klasika preko ljubavnih i osnažujućih balada do vrha YouTube trendinga. Novih pet za novi tjedan je pred vama.

 

Kraj Programa – “Kišni razdraganci”

Svojim energičnim i dinamičnim nastupima već dugo šire dobre vibracije po brojnim festivalima i klupskim prostorima unutar i van granice Hrvatske pa su tako pozornicu dijelili s Dubiozom Kolektiv, S.A.R.S.-om, Psihomodo popom, Majkama. Riječ je o riječkom bendu Kraj Programa koji je na sceni već gotovo deset godina, upečatljiv po svom prepoznatljivom zvuku koji smo imali prilike čuti u njihovom dosadašnjem pozamašnom glazbenom katalogu. Bend je tako ovaj put pripremio obradu kultne pjesme “Kišni razdraganci” riječkih Termita, najluđeg benda na području nekadašnje Jugoslavije nakon gotovo 40 godina od službene objave pjesme. Kraj Programa je obradom “Kišnih razdraganaca” dao širinu originalnoj verziji, kako interpretacijom tako i aranžmanom koji je pjesmi dao novu dimeziju i svježiji zvuk koji će osvojiti i najvjernije obožavatelje Termita. Obrada “Kišnih razdraganaca” je, slobodno možemo reći, potpuno novo glazbeno ostvarenje i po zvuku, produkciji i samoj vrhunskoj, vrlo potentnoj rock izvedbi ovih talentiranih glazbenika.

 

Marko Škugor i Danijela Martinović – “Ono nešto”

Prije nekoliko dana Danijela Marinović i Marko Škugor objavili su duet „Ono nešto”, a pjesma je već hit i omiljena među publikom. Pjesma je dospjela do prvog mjesta YouYube trendinga u Hrvatskoj, a autorski je supotpisuju upravo Danijela i Marko dok je za aranžman zaslužan Hrvoje Domazet.

 

Lea Dekleva i Marko Kutlić – “Sami”

“Sami” je pjesma koja je spojila dvije glazbene duše, Marka Kutlića i Leu Deklevu. Predstavili su je na 26. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku i oduševili publiku, a stručni žiri im je dodijelio drugu nagradu. Iskrena je to i proživljena emotivna priča, Lea se pokazala kao izvrstan autor, a Marko je sve upotpunio svojim posebnim vokalom i interpretacijom. Aranžman je napravio Branimir Mihaljević koji je za pjesmu na Dalmatinskoj šansoni dobio nagradu za najbolji aranžman, a Matija Dedić i Nikola Marjanović oduševili su kao gostujući izvođači i pjesmi dodali još jednu dimenziju. Uz prekrasan duet predstavljen je i novi videospot u produkciji Dinka Čvorića – Doringa. Na magičnoj lokaciji, uz klavir, Marko i Lea otpjevali su svoje emocije.

 

IDEM – “Nikad ne idem van”

“Nikad Ne Ne Idem Van“ peti je singl skinut s hvaljenog albuma POYY zagrebačkog kantautora IDEM-a. Iza pseudonima IDEM krije se Antuna Aleksa, multiinstrumentalist i član bendova Porto Morto, Trophy Jump i JeboTon Ansambl, autor jednog od najuzbudljivijih regionalnih albuma godine. POYY je ovo ljeto sviran po cijeloj Hrvatskoj i regiji, a veliku koncertnu promociju doživjet će u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u petak, 8. prosinca. S obzirom da je već prodano više od pola kapaciteta Vintagea očekuje se da će kroz koji tjedan koncert biti rasprodan. Osim Zagreba u koncertnom kalendaru su Rijeka (28.10.), Novi Sad (02.11.), Skopje (03.11.) i Beograd (04.11.) te Karlovac (11.11.).

 

Pavel – “Za nju”

Pavel pjeva “Za nju”. No, ovo nije protestna pjesma – ovo je pjesma o ljubavi, nadi, putovanju, o zaštitničkoj snazi majčinstva. Nova pjesma grupe Pavel objavljena je u suradnji s Fondom za žene Zaklade Solidarna, koji pomaže ženama da izađu iz kruga nasilja, što je u prosjeku jedna žena tjedno s dvoje djece, pokazuje statistika rada Fonda. “Za nju’” je simbolično vokalno iznijela Tonka, koja je, kaže nam – ovu pjesmu otpjevala za svoje dvije kćerke u kojima nalazi motivaciju i inspiraciju za sve što radi. Vizualno je priču zaokružio Domagoj Mrkonjić, a montirao Nemanja Savić. Aranžman nosi potpis Aljoše Šerića i Jere Šešelje, koji ujedno potpisuje miks i master. Pjesma je snimana u RSL studiju Novo Mesto i Penthouse studiju Zagreb, snimali su Jere Šešelja, Toni Tkalec i Matej Pecaver.

Moglo bi Vas zanimati