14
lis
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Mia Dimšić, Antonela Doko, Baba Yaga i drugi

share

Ovaj tjedan nemamo pet, već deset novih fantastičnih singlova koje obavezno morate poslušati!

Baba Yaga – “Alergija”

Baba Yaga novi je projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je spojio popularne hrvatske glazbenike, Jadranku Ivaniš Yayu iz grupe Jinx i Sašu Antića iz grupe The Beat Fleet (TBF), a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera. Jedinstveni vizualni koncept Babe Yage u spotu za prvi singl “Baterije” predstavila su tri animirana lika Yaga (Yaya), Buendi (Saša Antić) i Gibber (Marco Grabber). U njihovom drugom spotu za singl “Alergija” smo gledali još jedan inovativan pristup, s animiranim likom Saše Antiće te stvarnom Yayom. Kadrovi predivne zelene prirode te motivi koji podsjećaju na drevne civilizacije doprinose napetoj i mističnoj atmosferi pjesme.

 

Beni Ducent i Sara Kajari – “Ovaj san”

Suradnja Sare Kajari i Beni Ducenta nastavila se u pjesmi “Ovaj san”, čiji tekst i glazbu potpisuje Sara Kajari, dok je za aranžman, produkciju, mix i mastering zaslužan Beni Ducent. Sara Kajari polaznica je prošlogodišnjeg Songwriting Weeka, projekta koji spaja mlade i perspektivne autore pjesama s glazbenicima, producentima i ljudima iz glazbenog poslovnog svijeta, a održava se na United Pop akademiji. Sara i Beni najavili su skorašnji izlazak i zajedničkog albuma.

 

Mirna – “Kad me nema”

Mirna Škrgatić otvara novo glazbeno poglavlje s najavom svog trećeg studijskog albuma. Treći singl s ovog albuma, Kad me nema, ističe se kao dosad najintimnija Mirnina pjesma. U suradnji s Tomislavom Franjom Šuškom, Mirna Škrgatić stvara glazbenu priču koja potiče na oslobađanje od društvenih okvira i prihvaćanje vlastite autentičnosti. Pjesma slušatelja vodi kroz emocionalno putovanje poticanja na prihvaćanje sebe i vlastitih nesavršenosti, otpuštanje kontrole i oslobađanje kako od društvenih pritisaka, tako i onih vlastitih. Uz to, vizualno dojmljiv glazbeni spot, koji je osmislila, snimila i režirala Iva Ćurković Spajić, dodatno naglašava poruku pjesme.

 

Stela Rade – “Nije kasno”

Stela Rade, talentirana glazbenica koja je nedavno izbacila uspješne singlove “Briga me” i “Spasi nas”, sada se vraća s trećim singlom pod nazivom “Nije kasno”. Ovaj singl, koji je dio njenog nadolazećeg EP-a, je najdinamičniji singl kojega nam je Stela predstavila. Iza Steline glazbe stoji Aquarius Records koja podržava rad inovativnih glazbenih talenata, a glazba Stele Rade, čiji je glazbeni izričaj emotivan i iskren, savršeno se uklapa u njihov portfolio umjetnika.

 

Mia Dimšić – “Bejbe”

“Bejbe” je prekrasna kombinacija glazbene emocije, osjećaja zaljubljenosti i snage teksta s porukom o ljubavi. Pjesma koja je svojevrsna oda posebnoj osobi, slušatelje će osvojiti emotivnim refrenom i zanosnom melodijom, a oni zaljubljeni sigurno će u njoj pronaći svoje utočište.  Na pjesmi je, uz Miu, radio već provjereni autorski tim, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a sve je aranžmanski zaokružio Ivan Pešut. Mix i mastering potpisuje Goran Martinac iz Croatia Records Studia. Cijelu priču prati i šarmantan videospot u režiji Borisa Sekulića. Miju u spotu prati romantična atmosfera između četiri zida u kojem stanuje opjevana ljubav, ali i stihovi pjesme koji se pojavljuju na svakom koraku.

 

Diskonaut – “Netko”

Zagrebački disco rock bend ‘Diskonaut’ izbacio je četvrti single pod imenom “Netko”, ususret albumu Primordijalna juha čiji su release najavili 27.10. Diskonaut je peteročlani bend koji svira autorsku glazbu na hrvatskom jeziku, žanrovsku kombinaciju diska, funka i rocka.

 

PipsChips&Videoclips – “Većinom”

Grupa PipsChips&Videoclips predstavila je danas novi singl “Većinom“ i pripadajući videospot. Nova pjesma najavljuje album Vesna koji će biti objavljen u utorak, 17. listopada, a cijela diskografska akcija Pipsa dolazi u vrijeme kad je bend rasprodao pet uzastopnih koncerata u klubu Sax. Nakon odličnog singla “Pariz“ Pipsi pred samu objavu novog studijskog albuma predstavljaju pjesmu “Većinom“. Glazbu potpisuju Dubravko Ivaniš, čiji je i tekst, zatim Marko Levanić i Ivan Božanić, producent, dok su za miks bili zaduženi Pavao Miholjević i Jurica Ferina.

 

Antonela Doko – “Bum Bum”

Nakon trogodišnje stvaralačke pauze, jedinstvena Antonela Doko vratila se glazbi. Novi singl kratkog bombastičnog naziva “Bum Bum” dobio je i svoj, jednako bombastičan, videospot.

 

Maraya feat. Shin – “U magli”

Mlada zagrebačka autorica i izvođačica Maraya nedavno je objavila zamijećeni feel-good soundtrack ljeta – pjesmu “Panamera”, a sada svoj rad nastavlja predstavljati i novim singlom. U suradnji s istaknutim reperom Shinom iz dua 30zona objavljuje duet “U magli” koji evocira nostalgiju retro zvuka 80-ih. Tekst i glazbu za novi singl potpisuje Maraya zajedno sa Shinom, dok je za produkciju zaslužan Senad Smajlović – Seni (Studio ALL IN), koji je s njom kreirao i ljetni hit-singl “Panamera”. Prateći videospot redateljski potpisuje Luka Križanac.

 

Boris Štok, Tereza Kesovija – “Kao nekada”

Ususret koncertu kojeg će riječki glazbenik Boris Štok održati 16.studenog u zagrebačkom Petom kupeu stiže nam još jedna glazbena poslastica ovog pjevača, tekstopisca i skladatelja. Riječ je o pjesmi “Kao nekada” u kojoj gostuje jedinstvena Tereza Kesovija.

Moglo bi Vas zanimati