30
lip
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Nina Badrić i Petar Grašo, Mia Dimšić i Neno Belan, Pavel i drugi

share

Melodije Jadrana iznjedrile su nevjerojatnu količinu izvrsnog novog materijala domaćih autora koji je premijerno izveden uživo u prekrasnom ambijentu Meštrovićeve Galerije.

Ovog tjedna, u pregledu najboljih novih pjesama, donosimo odabir (samo) pet od dvadeset i šest festivalskih dragulja.

Pavel – “Naopaka pjesma”

Ovog puta grupa Pavel ponudila nam je pravi adut za najnoviji ljetni soundtrack. “Naopaka pjesma” predstavljena na festivalu Melodije Jadrana, a ujedno je treći singl koji će se naći na novom studijskom albumu, nakon već predstavljenih “Dobra stvar” i  “Everest”. Trenutno najavljuju koncertne nastupe, na kojima će, uz poznate plesne hitove s dosadašnjih albuma, izvoditi i ovaj najnoviji, a jedan od važnijih nastupa koje nikako ne bi trebalo propustiti svakako je onaj u sklopu Ljeta u MSU, 1.7.2023. u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti.

 

Nina Badrić i Petar Grašo – “Nemoj“

Dvije najveće pop zvijezde ovih prostora Nina Badrić i Petar Grašo spojili su glasove u pjesmi “Nemoj”.  Omiljeni glazbenici snimili su zajednički duet na radost mnogobrojne publike koja je njihovu suradnju dugo priželjkivala. Godinu dana od velikog hita “Jel ti reka ko” Petar Grašo je u pjesmi “Nemoj” ugostio po mnogima najljepši ženski glas ovih prostora – jednu od najcjenjenijih i najnagrađivanijih glazbenica – Ninu Badrić. Da se zaista radi o novom bezvremenskom hitu dvoje velikih glazbenih umjetnika potvrđuje i nastup na Melodijama Jadrana, gdje je pjesma premijerno izvedena, uz ovacije publike. Pjesma “Nemoj” još je jedna u nizu uspješnica iz glazbene radionice Huljić-Grašo.

 

Zorica Kondža i Jacques Houdek – “Jubavi svitlo”

Prekrasan ambijent Meštrovićeve galerije, bila je izvanredna kulisa za premijerno izvođenje dugoočekivanog dueta Zorice Kondže i Jacquesa Houdeka “Jubavi svitlo”, a sve u sklopu ovogodišnjeg festivala Melodije Jadrana. Jedna od naših najvećih glazbenih diva Zorica Kondža i neponovljivi Jacques Houdek davno su si obećali da će snimiti zajedničku pjesmu, a sada im se želja napokon i ostvarila na obostrano zadovoljstvo. Nastup koji nikoga nije ostavio ravnodušnim još jednom je potvrdio status spomenutih glazbenika, koji su oduševili sve prisutne. Autor glazbe i teksta je Mario Božić, aranžman potpisuje Joško Banov, tonski snimatelj bio je Hrvoje Domazet, a glazbeni producent Joško Banov.

 

Neno Belan i Mia Dimšić – “Ajmo u đir”

Pozornica ovogodišnjih Melodija Jadrana spojila je Dalmaciju, Kvarner i Slavoniju. Na njoj su svoj prvi duet izveli riječki Splićanin Neno Belan i Osječanka Mia Dimšić i predstavili pjesmu “Ajmo u đir”.

Novi singl kombinacija je nostalgičnog zvuka 1950-ih kakvog je Belan rekonstruirao još početkom svoje dugogodišnje glazbene karijere no sada eksperimentalno pomiješan sa zvukom slavonskih tamburica.

Spot koji je snimljen na predivnim Brijunima pod redateljskom palicom Sandre Mihaljević stiže uskoro, a o ovoj zanimljivoj suradnji Mia priča: „Neno i ja već nekoliko godina pričamo o duetu i evo, napokon se sve posložilo i festival Melodije Jadrana bio je savršena prilika za predstavljanje pjesme. Pjesmu koju potpisuju Neno i Nikša Sviličić bila mi je velika čast otpjevati sa svojim idolom i prijateljem. ‘Ajmo u đir’ spoj je retro stila Đavola i tambura iz moga kraja što mi je posebno drago. Nadam se da će publika osjetiti radost s kojom smo stvarali pjesmu i spot, na bajkovitim Brijunima u režiji Sandre Mihaljević.“

 

Marko Kutlić – “Kad god poželiš”

Marka Kutlića već neko vrijeme prati glas jednog od najboljih mladih vokala u regiji, a tu titulu je obranio i nedavnim odličnim nastupom na Melodijama Jadrana u Splitu u prekrasnom ambijentu Galerije Meštrović. Singlom “Kad god poželiš” oduševio je publiku i struku. Pjesma “Kad god poželiš” nosi iskrenu emociju i priča priču koju su mnogi proživjeli. Upravo zbog toga, pjevač vjeruje kako će se mnogi pronaći u njoj. Kaže kako iskrenije nije moglo, a publici je predstavio i novu poslasticu. Svakim novim singlom Marko Kutlić dokazuje da ono što radi publiku svaki put sve više zainteresira za njegov rad. Njegova sjajna interpretacija, prepoznatljivi refreni pjesama te Markova energija na pozornici, ali i izvan nje, zaštitni su znakovi ovog sjajnog pjevača. Posljednjih godina osvojio je čitav niz nagrada za svoju glazbu te je nastupio na brojnim festivalima, a publika će ga uskoro imati prilike vidjeti na koncertima diljem Lijepe naše.

Moglo bi Vas zanimati