15
velj
2024
Vijesti

15. 2. - 22. 2. 2024.

Događanja: Josipa Lisac, Goran Bare i Majke, Krankšvester i drugi

Događanja

share

Od indie post-rocka u Močvari do jazz nota s Marijom Bočićem, ili pak uživanja u legendarnim hitovima Josipe Lisac i Gorana Bareta i Majki. Tu su i Krankšvester s već dobro poznatim Švestrovom, a PULP donosi nezaobilazne setove Pearson Sounda & Simo Cella. Ovo su samo neka od vrhunskih glazbenih događanja koja vas očekuju ovaj i idući tjedan!

ZAGREB I OKOLICA:

Četvrtak 15. 02. 2024 | 20:00

Začarana Močvara: Virvel, Kiki i Kaleido

Virvel je bend formiran 2001. u Beogradu, a zvuk benda čini kombinacija žanrova, prije svega indie/post-rock/shoegazea. 𝐊𝐈𝐊𝐈 je mlada i samozatajna ljubljanska kantautorica svoju je glazbu počela dijeliti sa svijetom tijekom 2021., a recentno je objavila i debitantski album KRiKi. Kaleido po treći put stiže u Močvaru! Zlobnici kažu da ih podsjećaju na Mayalese, nas podsjećaju na The Sea and Cake, kao i neku recentniju nezavisnu rock produkciju ala Car Seat Headrest.

Događanja

Zagreb | Klub Močvara

Cijena ulaznica: 8 € (pretprodaja) / 11 € (na dan)

Facebook event

Četvrtak 15. 02. 2024 | 20:00

Mario Bočić i Jazz orkestar HRT-a u Klubu Komedija

Mario Bočić naš je zapaženi saksofonist i kompozitor, a “Candide” je njegov debitantski  autorski album nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a. “Candide” je na svim digitalnim platformama objavljen krajem prošle godine, a snimljen je 2022. u studijima HRT-a pod dirigentskom palicom Mirona Hausera. Realizacija ovog sjajnog glazbenog projekta ostvarena je u suizdavaštvu Croatie Records i HRT-a.

Događanja

Zagreb | Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

Cijena ulaznica: besplatno

Petak 16. 02. 2024 | 20:00

Zoster u Tvornici

Kultni mostarski bend Zoster dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture predstaviti novi album “Najgori”. Velika promocija aktualnog albuma bit će ujedno i najveći samostalni koncert Zostera u Zagrebu, nakon što su do sada više puta punili i rasprodavali zagrebačke klubove poput Saxa. Regionalnu popularnost grade svakim novim koncertom, a nastup u Tvornici bit će prilika čuti hvaljeni novi album, kao i presjek singlova iz dva desetljeća duge karijere.

Događanja

Zagreb | Tvornica kulture

Cijena ulaznica: 16 € (pretprodaja) / 19 € (na dan)

Subota 17. 02. 2024 | 11:00

Promocija albuma “LJUBIČASTOst” u KNAP-u

Originalni soundtrack nagrađivane predstave LJUBIČASTO, redateljice i koreografkinje Sanje Tropp Frühwald, stiže u obliku albuma pod nazivom LJUBIČASTOst. Riječ je o predstavi inspiriranoj klasikom Romeo i Julija Williama Shakespearea, nastaloj za varaždinski Kliker festival u produkciji VRUM performing arts collectiva, a u koprodukciji s PS Vindiekscenom i HNK u Varaždinu. Tekstovi predstave, koji govore o ljubavi, prijateljstvu i svemirskim avanturama, sada su pretočeni u songove autora, skladatelja i izvođača Vanese Petrac i Ivana Marojevića, iz benda cura i dečko, te autorice dramatizacije same predstave Maje Katić.

Događanja

Zagreb | Centar za kulturu Peščenica – KNAP

Ulaz je besplatan, no broj ulaznica je ograničen, pa svoju rezervirajte što prije na [email protected]

Više informacija

Subota 17. 02. 2024 | 19:00

Zagrebački solisti i Ramon Ortega

Dvostruki osvajač diskografske nagrade ECHO, Ramón Ortega Quero (Granada, 1988.) svjetski je priznat kao jedan od najinspirativnijih glazbenika svoje generacije.
Od 2008. Ortega Quero je prvi oboist Simfonijskoga orkestra Bavarskoga radija. Uz redovite solističke nastupe s istaknutim međunarodnim orkestrima, surađuje i s cijenjenim dirigentima, među kojima su Riccardo Muti, Herbert Blomstedt, Sir Colin Davies, John Eliot Gardiner, Daniel Barenboim, Nikolaus Harnoncourt, Bernhard Haitink i Sir Simon Rattle.
Program: 
Tomaso Albinoni: Koncert za obou u d-molu, 9, br. 2.
Pietro Locatelli: Concerto grosso u c-molu, op. 1, br. 2
Benedetto Marcello: Koncert za obou u d-molu, S D935
Hugo Wolf: Talijanska serenada
Giacomo Puccini: Krizanteme, stavak za gudače
Ottorino Respighi: Stare pjesme i plesovi, br. 3
Događanja

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Cijena ulaznica: pretplata

Web stranica

Subota 17. 02. 2024 | 20:00

Josipa Lisac – Dom sportova

Josipa Lisac zaokružit će ciklus obilježavanja 50 godina od izlaska albuma Dnevnik jedne ljubavi s koncertom u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Josipin povratak u malu dvoranu Doma sportova događa se nakon devet godina, a veliki koncert datumski pada tradicionalno uz Valentinovo i Josipin rođendan. Na koncertu će Josipa uz pratnju svog sjajnog benda još jednom podsjetiti na bogati glazbeni katalog s naglaskom na legendarni album prvijenac, ujedno i jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih albuma svih vremena na ovim prostorima.

Događanja

Zagreb | Dom sportova – Mala dvorana

Cijena ulaznica: RASPRODANO

Facebook event

Subota 17. 02. 2024 | 20:30

Krankšvester: Švestrovo – Tvornica kulture

Osebujni osječki rap duo Krankšvester najavljuje novo ukazanje pred zagrebačkom publikom! U subotu, ponovno stižu na pozornicu Tvornice kulture, prirediti tradicionalno Švesterovo, romantični koncertni spektakl kojim slave ljubav prvog vikenda nakon Valentinova.

Događanja

Zagreb | Tvornica kulture

Cijena ulaznica: 12 € (pretprodaja) / 15 € (na dan)

Više informacija

Subota 17. 02. 2024 | 23:00

PULP: Pearson Sound & Simo Cell @ Peti Kupe

Pearson Sound kao jedan od najznačajnijih imena u evoluciji bass glazbe zadnja dva desetljeća i Simo Cell kao nasljednik razbijanja žanrova – zajedno zaokružuju zvuk koji promoviramo te su idealna kombinacija za prvo PULP izdanje u Zagrebu! David Kennedy, poznat i kao Pearson Sound, na raskrižju različitih glazbenih stilova povezuje korijene UK Soundsystem kulture s vrhunskom suvremenom klupskom glazbom. Široko je hvaljen kao producent, DJ i inženjer zvuka te kao jedan od trojice osnivača Hessle Audio imprinta, zbog čega je postao sinonim je za široki spektar bass glazbe.

Događanja

Zagreb | Peti Kupe

Cijena ulaznica: 18 € (regular) / 15 € (Valentinovo special)

Facebook event

Srijeda 21. 02. 2024 | 20:00

D., DkD i Petrikor – Superval+ u Vintage Industrial Baru

U suradnji s Rockstrikcijom, koja promovira crnogorsku autorsku rock scenu, treći Superval+ koncert školskih bendova iz Hrvatske i drugih zemalja, održat će se 21. 2. u Vintage Industrial Baru, a na njemu će svirati D., DkD i Petrikor, srednjoškolski autorski bend iz Podgorice. Cilj Supervala+ je predstavljanje, razmjena i stvaranje kulturnih programa u međunarodnom okruženju, što će pozitivno utjecati na bolje poznavanje i širenje hrvatske kulture u svijetu, kao i na predstavljanje kulture drugih zemalja u Hrvatskoj.

Zagreb | Vintage Industrial Bar

Cijena ulaznica: 4 € (pretprodaja) / 6 € (na dan) U pretprodaji se mogu kupiti u Vintage Industrial Baru, Savska cesta 160 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 34

Više informacija

Srijeda 21. 02. 2024 | 20:00

Otvorenje 2. koncertne sezone Kalamos kvinteta

KALAMOS kvintet prvi je i jedinstveni takav sastav u široj regiji. Osnovan je 2013. godine u Zagrebu te u kratkom vremenu ostvaruje niz recitala na važnim pozornicama diljem Hrvatske. Bogato pojedinačno glazbeno iskustvo članova ansambla, širok spektar glazbenih ukusa te usavršavanje kod vodećih svjetskih glazbenih umjetnika, čini ovaj kvintet jednim od vodećih puhačkih glazbenih sastava u Hrvatskoj.Poseban gost koncerta – jedan je od najistaknutijih hrvatskih glazbenika, pijanist i skladatelj Bruno Vlahek. Uz osvrte na umjetničku svestranost, kritika ističe njegovu “fantastičnu virtuoznost” te “dubinu glazbene misli koja očarava publiku”.

Događanja

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Cijena ulaznica: Puna cijena ulaznice iznosi 15 ; cijena za učenike, grupne posjete (7 i više osoba), studente, te umirovljenike iznosi 7 . Osoba u invalidskim kolicima besplatno, cijena karte za jednu prateću osobu iznosi 7 eura. Popusti se ostvaruju isključivo prilikom kupnje na blagajni KD Vatroslav Lisinski.

Facebook

Čevrtak 22. 02. 2024 | 21:00

Zvučni zid: Denis Katanec – Grof Melin

Zvučni zid će tijekom 2024. neke od bendova sa kompilacije predstaviti uživo, pa nam tako u Melin dolazi Denis Katanec koji će ovom prilikom promovirati i dva aktualna izdanja na kojima se nalazi. Navedenu kompilaciju Zvučni zid, te potpuno friško vinilno izdanje novog albuma Klinike Kao Zao Kor.

Događanja

Zagreb | Grof Melin

Facebook event

Čevrtak 22. 02. 2024 | 21:15

Goran Bare i Majke u Vintage Industrial Baru – dan #1

Najveći rock pjesnik ovih prostora, Goran Bare & Majke nastavljaju svoje rock putovanje intimnim koncertom u Vintage Industrialu. Osebujna sinergija koju godinama održavaju sa svojom publikom, a posebno zagrebačkom, predstavlja njihovu moć. Goran Bare & Majke rock su legende ovih prostora i opravdano tu titulu nose već desetljećima, a zagrebačka publika uživat će u najvećim hitovima: Budi ponosan, Mene ne zanima, Mršavi pas, Teške boje, Vrijeme je da se krene

Događanja

Zagreb | Vintage Industrial Bar

DALMACIJA:  

Petak 16. 02. 2024 | 20:00

Urbofon Live: Embassy 516 u Zadru

U nastavku Urbofon Live programa, u Zadar premijerno stiže jedinstveni projekt dubrovačkih glazbenika i vizualnih kreativaca Embassy 516, iza kojeg stoje Žarko Dragojević, Tomislav Kličan, Ivica Glunčić i Maro Zajec. Svoj zvuk opisuju kao shoegaze/alter rock, a za vizualni dio brine naš poznati ilustrator Igor Jurilj/ Yellow Yuri koji potpisuje naslovnice svih albuma Embassy 516.

Događanja

Zadar | Centar za kreativne industrije

Cijena ulaznica5

Više informacija

Subota 17. 02. 2024 | 19:30

Kemal Gekić u Hrvatskom domu u Splitu

Kemal Gekić (Split, 1962.) pijanist je svjetske reputacije, izgrađene na istančanim interpretacijama glazbe Händela, Mozarta, Chopina, Skrjabina, Liszta i niza drugih skladatelja.

Događanja

Split | Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Cijena ulaznica: 20 €

Web stranica

Srijeda 21. 02. 2024 | 19:30

Leonel Morales i Komorni orkestar “Tijardović” Split

Program:
F. Chopin: Klavirski koncert br.1 u e-molu; Klavirski koncert br.2 u f-molu

Događanja

Split | Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Cijena ulaznica: 25 €

Web stranica

ISTRA I PRIMORJE:  

Petak 16. 02. 2024 | 21:00

Noć riječkih bendova: Grapevine Babies, Iz@ & Borgie i Lei

Pogon riječkih bendova novi je program Pogona kulture kojem je za cilj ugostiti nekoliko riječkih bendova u jednoj noći. Na pravoj takvoj večeri, 16.02. s početkom u 21 sat, u trileru funka, rocka i garagea nastupat će bendovi Grapevine Babies, Iz@ & Borgie i Lei.

Događanja

Rijeka | Pogon kulture

Više informacija

Subota 17. 02. 2024 | 21:00

Dalmatino u Crikvenici

Događanja

Crikvenica | Gradska sportska dvorana Crikvenica

Cijena ulaznica: 18 €

Subota 17. 02. 2024 | 22:00

Matija Cvek & The Funkensteins – Pogon Kulture

Neosporno trenutno jedan od najtalentiranijih autora u Hrvatskoj ovih je dana s velikim ponosom predstavio album Vile se ovdje igraju, nasljednika Porinom nagrađivanog prvijenca Izbirljivo i slučajno. Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi donose konceptualno mnogo zreliji album od deset novih pjesama nastalih dobrih dijelom u jednom pokušaju i kao plod jammanja benda i autora.

Događanja

Rijeka | Pogon kulture

Cijena ulaznica: 16 €

SLAVONIJA I BARANJA:

Petak 16. 02. 2024 | 21:00

Kozmodrum u klubu Oxygene

Program Serija koncerata novog hrvatskog jazza sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade »Kultura nova«, Hrvatskog društva skladatelja – ZAMP-a, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Događanja

Osijek | Oxygene

Cijena ulaznica: 5 €

Više informacija

Subota 17. 02. 2024 | 19:00

Tragom Olivera – Gradski Vrt, Osijek

Legendarni Oliverovi Dupini koji su Olivera na bini pratili gotovo trideset godina i pjevači, sastavljeni od Oliverovih prijatelja i najbližih suradnika, prisjećaju se i slave Olivera tako što izvode njegove vječite pjesme. Svi spojeni u jedno veliko srce, uz podršku obitelji Dragojević, pokrenuli su projekt s kojim čuvaju glazbenu baštinu i sjećanje na nikad prežaljenog dalmatinskog pjevača.

Događanja

Osijek | Dvorana Gradski Vrt

Cijena ulaznica: 22 € (parter) / 29 € (sjedenje)

Ponedjeljak 19. 02. 2024 | 19:30

Amira Medunjanin u Slavonskom Brodu

Događanja

Slavonski Brod | Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić

Ulaznice

SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA:  

Petak 15. 02. 2024 | 20:00

Božo Vrećo – Centar za kulturu Čakovec

Božo Vrećo lirski je tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije. Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica.

Događanja

Čakovec | Centar za kulturu Čakovec

Cijena ulaznica: 21 €

Subota 17. 02. 2024 | 20:00

Béla Fleck u Čakovcu

Velika je privilegija i čast ugostiti Béla Flecka u Čakovcu, u pratnji vrhunskih, svjetski poznatih glazbenika – Michael Cleveland (violina), Sierra Hull (mandolina), Justin Moses (dobro), Mark Schatz (kontrabas) i Bryan Sutton (gitara).

Događanja

Čakovec | Centar za kulturu Čakovec

Cijena ulaznica: 50 € / u prodaji online i na blagajni Centra za kulturu Čakovec

Subota 17. 02. 2024 | 22:00

Tr(e)pezarija: Luzeri u Križevcima

Predstavljamo Tr(e)pezariju – novi klupski program orijentiran na promociju hrvatskih trap izvođača. Križevačkoj će se publici prvi predstaviti Luzeri – zagrebački pop-punk bend kojeg predvode dva člana – Goca Rip i Dipsi.
Bend svojim zvukom podsjeća na rane 2000-te uz dodatak moderne produkcije. Luzeri koriste tematike iz toga doba u svrhu revivala pop punka.

Događanja

Križevci | Klub Kulture Križevci

Cijena ulaznica: 7 €

Facebook event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moglo bi Vas zanimati