28
stu
2023
Vijesti plus

28. 11. – 5. 12. 2023.

Događanja: Marčelo, Z++, Urban, Prazna Lepinja, Matija Cvek i drugi

King Krule u Tvornici kulture

Foto: Matej Grgić

share

Da izbjegnete strah od propuštanja dobrog eventa ili FOMO (Fear Of Missing Out), početkom tjedna donosimo sažet pregled glazbenih događanja po regijama.

 

ZAGREB I OKOLICA:

Srijeda 29. 11. | 20:00

Marčelo i bend u Vintage Industrial Baru / gost DJ Phat Phillie

Nakon petogodišnje koncertne pauze, Marko Šelić Marčelo s bendom stiže u zagrebački Vintage Industrial Bar, obilježavajući dvadesetogodišnjicu karijere. Otkazan AntiValentinovo #8 nastup nadoknadit će cjelovečernjim koncertom, predstavljajući živu verziju albuma Nojeva varka. Marčelu će se pridružiti i posebni gost, priznati producent i DJ Phat Phillie.

Događanja: Marčelo

Zagreb | Vintage Industrial Bar

Cijena ulaznica: 12 EUR (pretprodaja) / 15 EUR (na dan)

Facebook event

Četvrtak 30. 11. 2023 | 21:30

Prazna Lepinja u Vintage Industrial Baru

Kraj studenog donosi koncertnu poslasticu s bendom Prazna Lepinja, vođenim karizmatičnim Hiljsonom Mandelom. Njihova glazbena kombinacija rocka, punka, psihodelije, funka i reggaea predstavlja vrhunsku liriku i ritam. Bend, aktivan od 2008. godine, predstavlja se svojim jedinim studijskim albumom DANASUTRA.

Događanja: Brijačnica

Foto: Julian Labrović

Zagreb | Vintage Industrial Bar

Cijena ulaznica: 11 EUR (pretprodaja) / 15 EUR (na dan)

Facebook event

Petak o1. 12. 2023 | 20:00

8th Biggest Little Rock Festival: Inciter, Keops i Sage

Drugi dan festivala rezerviran je za najbolje od hrvatskog metala. Tako će se u petak predstaviti dugovječni thrash metalci Inciter iz Zagreba, s gotovo 25 godina iskustva, riječki bend Keops koji grade sjajnu inozemnu karijeru, dijeleći bine s velikanima metal zvuka. Treći bend večeri bit će heavy progresivni band Sage, sastavljen od mladih snaga koje upravo pripremaju svoj drugi album.

Događanja: Keops

Keops

Zagreb | Hard Place

Cijena ulaznica: 8 EUR (pretprodaja) / 10 EUR (na dan)

Subota 02. 12. 2023 | 19:30

Lisinski subotom: Mađarska nacionalna filharmonija 

Mađarska nacionalna filharmonija, pod vodstvom dirigentice Alevtine Ioffe, zajedno s izvanrednim pijanistom Aleksanderom Malofejevim, donosi vrhunski koncert u sklopu Lisinski subotom. Orkestar, proslavljen kao najprestižniji nacionalni ansambl s 100-godišnjom tradicijom, predstavit će izbor iz Prokofjevog baleta Romeo i Julija te Lisztovu fantaziju Ples mrtvaca i Chopinovu Andante spianato i Veliku briljantnu polonezu. Zadnja na programu je Bartókova suita Čudesni mandarin. Posebno iznenađenje je susret s mladim pijanističkim virtuozom Aleksandrom Malofejevim, “čudom ruske pijanističke škole”. Razgovor s umjetnicima nakon koncerta vodi dr. sc. Ivan Ćurković.

Događanja

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Cijena ulaznica: 23-35 EUR

Subota 02. 12. 2023 | 20:00

z++ u Domu sportova

Koautor i producent vodećeg domaćeg hit-singla godine Trebaš li me, ujedno i dobitnik nagrada Porin i Cesarica, stiže u zagrebački Dom sportova. Već s objavom prvog singla crno + zlatno na sebe je skrenuo pažnju unutar domaće trap scene, što je zatim potvrdio i prvim nastupom uživo na Dritu iz Tvornice 2020. godine.  Njegov utjecaj na domaću trap scenu vidljiv je od prvog singla, a dosadašnji albumi 18++ i zauvijek oduševili su publiku i kritiku.

Događanja: Z++ u Domu sportova

z++ u Domu sportova

Zagreb | Dom sportova – Mala dvorana

Cijena ulaznica: 12 EUR (pretprodaja) / 15 EUR (na dan)

 

DALMACIJA:

Petak 01. 12. 2023 | 21:00

Matija Cvek & The Funkensteins – Adventura Šibenik

Matija Cvek, jedan od najboljih hrvatskih glazbenika, otvara novo izdanje šibenske Adventure. Prošlogodišnji koncert na sv. Mihovilu oduševio je publiku, a sada će svi koji su tada propustili imati priliku uživati u njegovom zimskom nastupu.

Događanja: Matija Cvek i The Funkensteins u Domu sportova

Foto: Filip Bušić

Šibenik | Perivoj Roberta Visianija

Cijena ulaznica: besplatno

Facebook event

Subota 02. 12. 2023 | 20:00

Tragom Olivera – Višnjik, Zadar

Legendarni Oliverovi Dupini, pratnja Olivera na bini tijekom gotovo trideset godina, zajedno s prijateljima i suradnicima, stvaraju projekt Tragom Olivera. Ovaj glazbeni poduhvat ima cilj očuvanja nezaboravnog glazbenog nasljeđa Olivera Dragojevića. Uključeni umjetnici, poput Tedi Spalato, Zorice Kondže, Petra Dragojevića i drugih, izvest će Oliverove vječne pjesme, zadržavajući autentičnost i sjećanje na nezamjenjivog dalmatinskog pjevača.

Događanja: Tragom Olivera

Zadar | Sportski centar Višnjik – Velika dvorana Krešimira Ćosića

Cijena ulaznica: 22 EUR

 

ISTRA I PRIMORJE:  

Petak 01. 12. 2023 | 20:00

Savršeni marginalci: Old school Hladno pivo u Pogonu kulture

Savršeni marginalci, četvorka koju čine Suba, Zoki i Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz Deafness By Noize, započinju svoju glazbenu misiju koncertima na kojima će svirati isključivo prva tri albuma grupe Hladno pivo. Nostalgija za starim Pivom potvrđena je i ovotjednim #1 nacionalne top liste prodaje koju je suvereno osvojio Džinovski.

Događanja: Savršeni marginalci

Rijeka | Pogon kulture

Cijena ulaznica: 16 EUR (pretprodaja) / 19 EUR (na dan)

 

SLAVONIJA I BARANJA:  

Subota 02. 12. 2023 | 21:00

Urban & 4 uz gudački orkestar u Osijeku

Uzbudljiva glazba Damira Urbana, ispunit će prostor osječke dvorane Zrinjevac. Ovoga puta Damir Urban & 4 nastupit će uz gudački orkestar te na najljepši način čestitati gradu Osijeku rođendan.

Događanja: Urban & 4 uz gudački orkestar u Osijeku

Osijek | Dvorana Zrinjevac

Cijena ulaznica: 18 – 30 EUR

Facebook event

 

Moglo bi Vas zanimati