02
velj
2024
Vijesti

2. 2. - 9. 2. 2024.

Događanja: Rock&Off, Cantus, Svemirko, Podočnjaci i drugi

Događanja

share

Nadolazeći tjedan obilježit će raznovrsna glazbena događanja: od dodjele Rock&Off i ELECTOR nagrada, klasičnih koncerata do reggae, indie i dance partyja diljem Hrvatske.

ZAGREB I OKOLICA:

Petak 02. 02. 2024 | 20:00

Šesto izdanje Rock&Off nagrade u Tvornici

Glazbena 2023. godina je prema svim mjerilima nadmašila prethodne godine u autorskom, izvođačkom, produkcijskom i koncertnom smislu, a posebno se to vidjelo na hrvatskoj rock&off sceni što će se sigurno vrjednovati i na šestom izdanju nezavisne glazbene novinarske nagrade.

Dodjelu možete pratiti od 19:30h putem streaminga na našem Facebook profilu. 

Događanja

Tvornica kulture

Web stranica

Petak 02. 02. 2024 | 19:30

Zagrebačka filharmonija – Plavi ciklus: Ivan Repušić i Ruben Dalibaltayan

Glazbom Vam prenosimo ugodan doživljaj profinjenosti, slavenske osjećajnosti i lepršavosti. Pijanist Ruben Dalibaltayan i Zagrebačka filharmonija, pod dirigentskom palicom uvaženog maestra Ivana Repušića, obećanje su za vrhunsku izvedbu.

Program:
Sergej Rahmanjinov: Koncert za klavir i orkestar br. 3 u d-molu, op. 30
Petar Iljič Čajkovski: Simfonija br. 4 u f-molu, op. 36

Događanja

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Cijena ulaznica: 1518 €

Web stranica

Subota 03. 02. 2024 | 20:00

Lisinski pleše pod maskama – Carl Orff: Carmina Burana

Carmina burana, kantata Carla Orffa, himna je i eliksir života: razuzdanog, grotesknog i svetog istovremeno. U vrijeme karnevala, božici sreće s posebnim nadahnućem pjevamo: “O Fortuna, promjenjiva više nego mjesec mlad, katkad rasteš, katkad padaš, nosiš sreću ili jad..” Poslije koncerta slijedi tradicionalna zakrabuljena zabava u predvorjima Dvorane u kojima će uz ples i gastronomsku ponudu fašnik protresti cijeli Lisinski.

Događanja

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Cijena ulaznica: 15 / 20 / 25 €

Web stranica

Subota 03. 02. 2024 | 20:30

ELECTOR

Već treću godinu zaredom će se na centralnoj dodjeli nezavisne glazbene novinarske nagrade ELECTOR okupiti samo najkvalitetnija lica hrvatske elektroničke scene. Publika će ove subote u Tvornici uživati u setovima nominiranih koji će stati za DJ pult: Andrea Ljekaj x Je Veux, Tom Bug i Grooveline, PEZNT, Jan Kinčl, Sven Nalis, Sun U, Klaada, Petar Dundov, Korak te Ivna Ji. Na after-partyju sve okupljene čeka posebna poslastica jer će puštati dobro poznati DJ, Felver.

Događanja

Tvornica kulture

Pratite treće izdanja dodjela nagrade ELECTOR putem livestreama na brojnim domaćim portalima i putem Facebook stranice nagrade Elector te ELECTOR weba.

Subota 03. 02. 2024 | 20:30

Brain Holidays: Happy Birthday to Bob Marley

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. U 20 godina rada iza sebe imaju na stotine koncerata, pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa.

Njihov album “Jamaican Connection” snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) koji je osnovao legendarni Bob Marley, a ugostili su vrhunske glazbenike poput ItaleeHornsmana CoyoteaAlejandra BuendijeKandžije i Brice.

Događanja

Vintage Industrial Bar

Karte kupite na dan koncerta na blagajni kluba (od 20:30h): 5,00 €

Facebook event

Ponedjeljak 05. 02. 2024 | 20:00

Cantus Ansambl: 3. koncert sezone

Dirigent: Ivan Josip Skender
Solisti: Mario Šincek, trombon / Mirjana Krišković, harfa

Program:
Stjepan Šulek (110 godina od rođenja) – Sonata za trombon i klavir
Natko Devčić (110 godina od rođenja) – Structures Trasparentes za harfu solo
Krešimir Šipuš (10 godina od smrti) – Nonetto Per Opera Cent’uno za klavir i ansambl
Sara Jakopović – Novo djelo (praizvedba)
Ivan Josip Skender – Pet krokija
Danijela Bošnjak – Koncert za violončelo i ansambl (praizvedba)

Događanja

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Cijena ulaznica: 5 €

Web stranica

Ponedjeljak 05. 02. 2024 | 20:00

Vrelo zvuka: Brigan

Nakon kratke pauze Vrelo zvuka se vraća s prvim koncertom u 2024. godini. U goste nam po prvi put dolazi talijanska electro-folk grupa Brigan koja spaja tradicijsku glazbu s juga Italije s keltskom, ali i s ambijentalnom elektronikom. Brigan su na sceni prisutni od 2009. godine, a prošle godine su objavili svoj peti album pod nazivom Liburia Trip koji je dobio velike pohvale diljem svijeta. Album je proglašen albumom mjeseca web magazina BloogFolk, pojavio se na mjesečnim top listama na World Music Charts Europe, Transglobal World Music Charts i Global Chart.
Događanja

Klub Močvara

Cijena ulaznica: 10 €(pretprodaja) / 12 €(na dan)

Facebook event

Četvrtak 08. 02. 2024 | 19:30

Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a: Elementi i planeti

Simfonijski orkestar HRT-a: Elementi i planeti | Pascal Rophé, dirigent | Eva Šulić, violina | Ženski zbor Hrt-a

Program:
Alfi Kabiljo: Voda i vatra za G. F. Händela, simfonijski hommage
Igor Stravinski: Koncert za violinu i orkestar u D-duru
Gustav Holst: Planeti, suita, op. 32

Događanja

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Kupnja pretplate

Web stranica

Četvrtak 08. 02. 2024 | 20:00

Svemirko i Donkey Hot

Svemirko i Donkey Hot! Kombinacija popa i rock’n’rolla, dva možda najperspektivnija benda na našim prostorima i jedan klub koji se u svim raspravama nađe među top 3 mjesta za izlaske u Zagrebu.

Događanja

Vintage Industrial Bar

Cijena ulaznica:

Facebook event

Četvrtak 08. 02. 2024 | 20:00

The Monster is Alive: TereT i Smrdljivi Martini

Dva mlada zagrebačka benda, TereT i Smrdljivi Martini krenuli su kao srednjoškolski bendovi, no polako putuju prema većim i jačim prostorima zvuka. Od manjih klupskih gaža do sviranja na poznatijim eventima poput Supervala ili SHIP festivala došli su i do Tvornice Kulture. Oba benda daju sve od sebe, a TereT najavljuje i promovira nadolazeći album. Od covera do već svima poznatih autorskih djela, oba benda garantiraju najbolje.

Događanja

Tvornica kulture – mali pogon

Cijena ulaznica: 5 €

Facebook event

Petak 09. 02. 2024 | 19:00

Megadance Party

Megadance Party je festivalsko-memorijalni glazbeni spektakl koji vraća duh diskoteka 90-ih kada je većinom dance glazba hrvatskih autora živjela svoje najbolje dane. U festivalskom stilu, odabirom najvećih glazbenih hitova na koje smo plesali u klubovima na kontinentu i obali uz nastupe uživo nekih od najvećih imena domaće glazbene scene Arena Zagreb će na jednu noć postati najveća diskoteka u Hrvatskoj. Memorijalno ćemo se prisjetiti i onih koji više nisu među nama, ali njihovi hitovi itekako jesu.

Događanja

Arena Zagreb

Cijena ulaznica: 50 €/ 60 €

Više informacija

Petak 09. 02. 2024 | 20:30

Mangroove acoustic specijal

Baš uoči samog Dan zaljubljenih, Mangroove će održati acoustic specijal koncert u Klubu kazališta Komedija. Intimno i akustično baš onako kako svaka njihova pjesma počinje. Toniju, Željki, Leu i Silviju će se na pozornici pridružiti i glazbeni gosti – kontrabasist Hrvoje Kralj i saksofonist Mario Bočić. Uz putovanje poznatim pjesmama u novom ruhu Mangroove će premijerno predstaviti i novi spot za zadnji singl sa albuma Nešto veće od nas, pjesmu Sanjala sam ljubav u režiji Dinka Čvorića Doringa.

Događanja

Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

Cijena ulaznica: 12 €(pretprodaja) / 15 €(na dan)

Web stranica

09. 02. 2024 | 20:00

Podočnjaci

Događanja

Tvornica kulture

Cijena ulaznica: 8 €

Facebook event

DALMACIJA:

Ponedjeljak 05. 02. 2024 | 19:30

Duo Tudor – Režić

Mislav Režić, gitara | Gordan Tudor, saksofon | Splitski krug

Na programu djela sljedećih skladatelja:
Mario Nardelli, Goran Listeš, Francis Kleynjans, Stephen Goss, Vojislav Ivanović, Štepan Rak, Petar Čulić, Francesco Canova da Milano, Domenico Scarlatti, Giulio Regondi, Angelo Gilardino, Mario Castelnuovo-Tedesco.

Događanja

Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Cijena ulaznica: 15 €

Web stranica

Četvrtak 08. 02. 2024 | 20:00

Terezija Cukrov: Mozart i Messiaen

Terezija Cukrov, koju je prestižni New York Times ocijenio pijanisticom “impresivne snage i samopouzdanja” svoju umjetničku misiju pronalazi u predstavljanju i izvedbama na povijesnom instrumentu koji je bio preteča modernom klaviru – fortepianu. Program predstavlja dva instrumenta i dva skladatelja iz dva različita razdoblja: Mozarta na fortepianu i Messiaena na modernom klaviru, skladatelja koji je posebno isticao čistoću i jednostavnost Mozartove glazbe koju je nemoguće u potpunosti razumjeti i doživjeti bez poznavanja instrumenta za koji je zamišljena.

Događanja

Zadar | Koncertna dvorana braće Bersa

Cijena ulaznica: 10 €

ISTRA I PRIMORJE:

Subota 03. 02. 2024 | 20:00

Pips, Chips & Videoclips

Grupa Pips, Chips & Videoclips dolazi u riječki Pogon kulture u sklopu turneje kojom promoviraju novi album Vesna. Ranije najavljen singlovima Pariz i Većinom, dugoočekivani novi studijski album Pipsa prvo je album izdanje benda nakon deset godina i nagrađivanog remek-djela Walt. Vesna broji osam pjesama, a glazbu i tekst potpisuje Dubravko Ivaniš. Marko Levanić i Ivan Božanić zaduženi su za produkciju i aranžmane, a za miks i mastering Pavao Miholjević i Jurica Ferina. Naslovnicu albuma potpisuje Nikolina Ivezić, a sniman je u studiju “Dan, Mrak”.

Događanja

Rijeka | Pogon kulture

Cijena ulaznica: 15 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moglo bi Vas zanimati