07
stu
2023
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Andrea Ljekaj, Dalton Trance Teleport, David Zero, Matroda, Petar Dundov

Andrea Ljekaj, Dalton Trance Teleport, David Zero, Matroda, Petar Dundov

Nova elektronička izdanja iz listopada

share

Donosimo nova elektronička izdanja iz listopada. Što se još događalo u prošlom mjesecu na izdavačkoj karti hrvatske elektronike možete naći ovdje.

Andrea Ljekaj feat. Je Veux – ”Wonders Never Cease” (Jimpster Remixes)

Odličan singl ”Wonders Never Cease”, koji potpisuju Andrea Ljekaj i Željka Veverec a.k.a. Je Veux, dobio je i novo, remiksirano izdanje. Originalna verzija objavljena je u lipnju ove godine, u sklopu petog EP-ja iz serije Croatia Get Physical, a sad je objavljena zasebno, u izdanju kuće Get Physical Music, uz dva remiksa britanskog deep house majstora, Jimpstera.

Dalton Trance Teleport – Cosmotronika

Novi EP ima i Dalton Trance Teleport, jedan od začetnika trance kulture na Balkanu i veteran ambient, downtempo, oldschool goa i chill glazbe. EP Cosmotronika objavila je etiketa Blue Tunes Chillout, a sadrži tri nova djela: ”Cosmotronika”, ”Ethnasia Ritual” i ”Galaxias”. Novi EP stiže nakon vrlo uspješnog perioda za Daltona i nastupima u La Valleti, Freiburgu, Lisabonu, Zurichu, Beogradu, Grazu, Ljubljani, Solunu i drugim lokacijama diljem svijeta.

David Zero – ”Superfly”

David Zero je relativno novo ime na domaćoj sceni, no svakako zaslužuje pažnju zbog svojega osvježavajućeg indie dance/nu disco izričaja. Riječ je o talentiranom producentu i DJ-u iz Pule koji živi i radi u Londonu, a kao autor se prvi put pojavljuje prošle godine. U 2023. bilježi tri izdanja, od čega dva za britansku kuću Tropical Disco Records. Za vrlo uspješan singl ”Superflymastering mu je odradio Filip Motovunski.

Matroda feat. Meryll – ”No Sleep (6AM)”

Produktivnu i izrazito uspješnu godinu Matroda nastavlja novim singlom ”No Sleep (6AM)”, kojim ponovno potvrđuje da zaokret prema tech house zvuku nije slučajnost u njegovu glazbenom stvaralaštvu. Ovaj put mu se priključila nizozemska kantautorica Meryll, a singl je objavila jedna od najpoznatijih američkih kuća elektroničke glazbe, Insomniac Records.

Petar Dundov – ”Magnetic Being”

Nakon što je posljednjih godina postao sve skloniji atmosferičnom i melodičnom progressive house zvuku, Petar se s najnovijim izdanjem napokon vratio u techno koji je, ipak, obilježio njegove najuspješnije godine na domaćoj i međunarodnoj sceni. ”Magnetic Being” i ”Kord” po intenzitetu i energičnosti svakako podsjećaju na Petra s početka milenija, a najavljeni su kao prvo izdanje serijala Origin Series.

Moglo bi Vas zanimati