15
tra
2024
Vijesti plus

Premijera

Riječki rockeri One Possible Option izbacili su spot za “Eter”, svoju prvu pjesmu na hrvatskom jeziku

One Possible Option

One Possible Option /Filip Kovačević

share

Glazba.hr ekskluzivno donosi web premijeru spota za naslovnu pjesmu albuma ETER koji će se naći na gramofonskoj ploči i streaming u od 14. svibnja

Riječka alter rock skupina One Possible Option snimila je ovaj tjedan spot za singl “Eter“ koji najavljuje istoimeni drugi album, četiri godine nakon hvaljenog prvijenca No King.

Video za “Eter” djelo je fotografa i poznatog redatelja spotova Filipa Gržinčića s nizom suradnji iza sebe (Josipa Lisac, Silente, J.R. August, Luka Nižetić, Pavel, Vatra). Sniman je na slikovitom Grobničkom polju i u studiju Filipa Gržinčića u samom srcu Rijeke, a vodi nas kroz vizualno putovanje ispunjeno eteričnom lakoćom maslačka.

Ovaj skromni, a ipak snažni cvijet nosi u sebi poruku lakoće i prozračnosti koja metaforički odražava stihove rock singla “Eter”. U spotu se pojavljuju Igor Jurilj kao odrasla osoba te redateljev sin Leon Gržinčić kao njegova mlada verzija.

Velika je novost za One Possible Option što je “Eter” prva pjesma benda na hrvatskom jeziku, izraz njihove želje za izravnijom komunikacijom s publikom kojoj najčešće sviraju. Pjesma, čiji tekst potpisuje Karmen Kasapović, majka frontmena benda, priča o težnji ka smislenijem načinu postojanja, budeći u slušateljima razmišljanja o srži života i međuljudskim odnosima.

One Possible Option, s članovima Zdravkom Kasapovićem, Dejanom Adamovićem, Denijem Kasapovićem i Borisom Brailom, gdje se posebna nit plete između oca i sina, Denija i Zdravka, ovim spotom i albumom nastavlja inspirirati i pokretati, dodirujući srca i misli svoje publike.

”Za nas je Eter, u suštini suosjećanje, empatija, stremljenje osobe da u životu bude korisna i pruža utočište onima kojima je to najviše potrebno, dok je glazbeno ovo pjesma u kojoj najviše trenutno uživamo na probama… između ostalog i zbog toga što poruka i sa nama samima zbog jezika lakše i direktnije rezonira u trenutku izvedbe.” poručili su dečki iz benda.

Album će se naći na gramofonskoj ploči i streamingu od 14. svibnja, obećavajući mješavinu energičnosti rocka, širok pristup zvukovno i lirsku introspekciju.

Moglo bi Vas zanimati