29
svi
2023
Vijesti plus

Radnik iz Indije u novom spotu Mile kekina

PREMIJERA: Mile Kekin - "Guvernal"

Mile Kekin, Guvernal, Nježno đonom

Mile Kekin - Guvernal

share

Na “Guvernalu”, zadnjoj stanici novoga albuma Nježno đonom Mile Kekin je najromantičniji. I dalje poslovično duhovit i autoironičan, ali nježan i slikovit u ljubavnoj numeri pulsirajućeg ritma koji će bez sumnje postati sestra hitu “Reno 4” sa svojim filmičnim slikama: Vozim malu na guvernalu / u ustima mi njena kosa / k’o sumanut gazim pedalu / i pucam od ponosa / Vozim malu na guvernalu / ona vrišti, ja se smijem / kroz crveno zelenim valom / valjda je to carpe diem.

Treći po redu videospot nakon “Male” i “Ratnika svjetla” nastavlja autorovu angažiranu poetiku.

Mile je u videospotu kao scenarist preokrenuo stvari: za guvernal je stavio mladog došljaka iz Indije, Rakesha, koji u fabularno minimalističkom spotu u režiji Dinka Doringa biva u ulozi dostavljača hrane. Kekin je ovako opisao spot:

‘Guvernal’ je biciklističko-ljubavna pjesma, a kako kod nas ima sve više stranih biciklista koji nam na vrata donose burgere i pizze, učinilo mi se prigodnim da i glavni glumac u spotu bude jedan od njih. Odabir je pao na Rakesha Vetagirea iz Indije. Raki je vrlo simpatičan i komunikativan mladi gospodin, ima 36 godina i već dva mjeseca živi i radi u Zagrebu. Već je živio u Singapuru, Ukrajini i Poljskoj. U Indiji ga čekaju roditelji, djevojka i braća. U slobodno vrijeme bavi se slikarstvom. Osim toga, kaže da voli plesati i obilaziti povijesne lokacije. Bilo bi mi drago kada bi ovaj spot učinio naše nove sugrađane više vidljivima, da ih manje doživljavamo kao isključivo dostavljače koji nas “hrane” kad nam se ne da kuhati. Raki ne govori hrvatski, ali voli pjesmu ‘Guvernal’ jer mu je “uplifting and optimistic”, a to mu, kaže, baš treba.

Autor glazbe i teksta: Mile Kekin
Aranžman : Mark Markovčić
Režija, kamera i montaža: Dinko Čvorić – Doringo
Asistent: Igor Bogdanović
Glumac: Rakesh Vetagirea
Album: Nježno đonom (2023)

Moglo bi Vas zanimati