02
ožu
2023
Zagrebački festival

Ususret Zagrebačkom festivalu

Pravila igre o pjesmi "Luđak"

Pravila igre

Pravila igre

share

Grupa Pravila igre nedavno je predstavila novi studijski album Usne od šećera.

Na njemu se nalazi pjesma “Luđak”, koju autorski potpisuju Sonja i Miro Buljan, a koja je dio ovogodišnje postave Zagrebačkog festivala: „Pjesmu ‘Luđak’ dobili smo u demo verziji od našeg autora Mire Buljana prije nešto više od godinu dana i na prvo slušanje nas je ‘kupila’. Pjesma je bila tada bila samo uz gitaru i bez aranžmana, ali kada smo ju prvo puta odsvirali, osjetili smo da ima potencijala i da će jednog dana biti singl. Potvrda našeg osjećaja je bio i ulazak u finale 70. Zagrebačkog festivala“, otkrio nam je bubnjar Goran Belošević.

Sve pjesme Pravila igre su ljubavne, a poruka koju ovom pjesmom šalju jest: „Kada smo zaljubljeni u stanju smo napraviti apsolutno sve za voljenu osobu. Međutim, kada se pređu neke granice te kada nema više međusobnog razumijevanja nema više povratka.”

Svoje će sviračke granice dečki zasigurno nadmašiti 17. ožujka, kada će uživo izvesti ovu pjesmu, zbog čega su iznimno počašćeni: „Smatramo da je to velika stvar za svakog izvođača i da pruža priliku za promociju pjesme kao ni jedan drugi festival u  Hrvatskoj. Izvedba uživo uz izravan prijenos na HRT-u također stvara nemjerljivo iskustvo za sve sudionike!“, oduševljeno će.

Najavljuju i poseban scenski nastup, a probe su, otkrivaju, u punom jeku. Festivalska dugovječnost predstavlja za njih i veliku odgovornost, ne samo za sadašnje, već i za buduće generacije.

Njihov ultimativni favorit Zagrebačkog festivala je pjesma “Ptice” Matije Cveka: „Drugačija je i posebna pa nam je prva pomisao na nju ujedno i događaj kada smo ju prvi puta čuli!“

Moglo bi Vas zanimati