04
pro
2023
Vijesti

posljednji događaj u proslavi 10. godišnjice ZEZ-a

ZEZ Rezidencija: Development of App-ology

ZEZ Rezidencija: Development of App-ology

ZEZ Rezidencija: Development of App-ology

share

Otpuhnite u dobrom društvu zadnju svijećicu na rođendanskoj torti Zavoda za eksperimentalni zvuk – svi su pozvani na posljednji događaj u proslavi desete godišnjice ZEZ-a: Development of App-ology nastao u rezidencijalnom radu Mije Štark i Lea Beslaća, a koji će se održati 12.12. u klubu Močvara.

Aplikacije za trčanje, aplikacije za novce, aplikacije za ljubav, aplikacije za muzičare.
Aplikacije su danas sveprisutne i prijekopotrebne da bi pojedinac mogao pratiti društvene trendove, ali ne samo to već i biti odgovoran radnik, prijatelj pa i ljubavnik. Ubrzavaju dosadne procese, organiziraju život, omogućuju socijalizaciju, a specifično je lijepo kada nam pokazuju napredak. Iz dana u dan, koliko sam bolji? Koliko sam uspješniji? Na kojem smo sad nivou?

Spojem suvremenog plesa i performansa te sound designa i elektronske glazbe, Mia Štark i Leo Beslać u ZEZ-ovoj rezidenciji istražuju na koje sve načine mogu pristupiti svojim interesima i kako ih pretočiti u umjetnički medij. Virtualna organizacija i validacija suvremenog života bit će glavna okosnica njihovog istraživanja, a svoj će glazbeno-scenski performans publici predstaviti u utorak 12.12. u klubu Močvara.

Mia Štark
Mia Štark, rođena 1992. godine u Osijeku, intermedijalna umjetnica koja prepliće forme suvremenog plesa, performansa, videa, crteža i grafike u svom umjetničkom opusu. Diplomirala je na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, te razvoj umjetničkog identiteta dalje je oblikovala na preddiplomskom studiju pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu na odsjeku za suvremeni ples. Aktivno djeluje na scene unutar i van Hrvatske, te je članica UPPU PULS-a i HDLU Istok.

Leo Beslać
Leo Beslać povremeno je književni prevoditelj, no malo fali da bi ga se moglo nazvati i prevoditeljem glazbe obzirom na količinu projekata koji su se oslonili na njegovu pomoć i stvaralaštvo. Instrumentalist, pjevač i producent, na alternativnoj sceni najčešće ga se vidi za elektroničkim klavijaturama iako nerijetko uzima u ruke flautu, bas, gitaru.. Na stage-u ga se može uhvatiti u the Anti-Teleological Rock Combo, nemečeku, Mimika Orkestru, Mangroovu, a njegov se samostalan rad može čuti pod imenom Povraccio di Colteo.

Ulaznice se mogu kupiti isključivo na ulazu na dan eventa po cijeni od 7 €.

Facebook event

Moglo bi Vas zanimati