14
lis
2022
Izvještaj

Pava u Saxu: Kantautorica dostojna Nene Belana

Pava

Pava je imala izvrsnu premijeru u Saxu / Foto: Matija Režek

share

U zagrebačkom klubu Sax, u četvrtak, 13. listopada kantautorica Pava koncertno je predstavila nedavno objavljeni debitantski album Prvi koraci

Pava je zapjevala u duetu s Ružicom Čović / Foto: Matija Režek

Izrazito zabavna, s prodornim glasom i pjesmama koje lako ulaze u uho na prvo slušanje, Pava je na premijernom nastupu u s velikim bendom odmah osigurala pozornost publike u Saxu.

Gledajući je kako dominira pozornicom, teško mi je bilo povjerovati da inače uspijeva toliko dobro obuzdavati svoju energiju dok nastupa kao solistica prateći se na klavijaturama. Izbor mjesta za predstavljanje albuma bilo je idealno i Sax je ponovno izgledao kao u zlatnim vremenima s najboljim živim svirkama u gradu.

Repertoar je gradila pametno i nakon svakih nekoliko vlastitih pjesama ulijetajući s hitovima Natali Dizdar, grupe The Bastardz ili Svadbasa, pritom se strašno zabavljala na pozornici i s lakoćom je prenosila svoju radost na publiku. Na debiju je bend pokazao svoju sviračku kvalitetu i energiju, ali na koncertu je to bila jedna sasvim nova razina uigranosti. Čine ga Domagoj Čondrić na bubnjevima, Lovro Knežević na bas gitari, Petar Ivkić na električnoj gitari, Boris Kapetan na akustičnoj i električnoj, Dominik Grgić na saksofonu i Mihaela Karla Palić kao prateći vokal. Upravo je njena i Pavina vokalna sinergija bila zadivljujuća, a svoj je vrhunac doživjela u izvedbi „Proljeća“ kad se na pozornici pridružio i Đuro Ravenšćak, Pavin suautor, producent i suprug. Svojim snažnim glasovima Pavu su doveli do točke pokazivanja krajnje impresivnog raspona glasa i osebujne izvedbe.

Razumijevajući kamo želi stići, Pava ide svojim putem, njen je korak nepokolebljiv i upravo time otvara neki novi prostor u nekom novom vremenu. Nakon sinoćnjeg nastupa doista mogu reći da smo dobili izvođačicu koja bi mogla parirati Neni Belanu svojim pristupačnim, dobro promišljenim i izvrsno završenim pjesmama koje tako dobro balansiraju između popularne i zabavne glazbe. Dugo smo je čekali i ona je sada tu. Kao posebna gošća nastupila je i Ružica Čović, poznata između ostalog i kao jedna od natjecateljica glazbenog showa The Voice. Na posljednjoj pjesmi „Budi mi dobro“ Pavi su se na pozornici pridružile djevojke koje su vokalno obojile pjesmu kojom je predstavljanje albuma trebalo završiti, ali pljesak koji nije jenjavao glazbenike je zadržao i oni su još jednom izveli pjesmu „Slobodan“, aktualni singl koji u izvedbi uživo itekako ima sjajan groove.

Iako je to albumom već nagovijestila, ovim je uspješnim i lijepim koncertom osmišljenim do detalja potvrdila kako definitivno ima svoje mjesto na glazbenoj sceni. Kako bilo, ovo nije jedina postaja na kojoj je Pava predstavila svoj prvijenac. Repriza slijedi uskoro u Mostaru (20. listopada), a ova se glazbenica nada da će uskoro brzo i lako obići što više pozornica. S ovako uparenom ekipom, to bi stvarno trebalo biti ostvarivo.

Moglo bi Vas zanimati