30
lip
2022
Izvještaj

Mangroove u Aquariusu: Osvježenje za zagrebačke vrućine

ManGroove

ManGroove u Aquariusu / Foto: Facebook

share

Ugodna ljetna večer u klubu na zagrebačkom Jarunu bila je sjajna podloga za virtuozni nastup grupe Mangroove uz pitke pop i soul melodije, virtuozni electro i jazz rukopis Tonija Starešinića te vokalne akrobacije Željke Veverec

 

Nepodnošljivo vruća, zagrebačka ljetna večer ipak nam je donijela zvučno olakšanje u vidu koncerta grupe Mangroove na terasi zagrebačkog kluba Aquarius.

Krenulo se pomalo lagano s pjesmom „Sami“ i odlično izvedenom skladbom „Pokušaj“. Uvijek dobro raspoložena Željka Veverec na vokalu, razigrane instrumentalne dionice Tonija Starešinića na klavijaturama, solo flautističke majstorije Lea Beslača i odmjeren ritam Silvija Bočića na bubnjevima zvučali su kao ugodan zvučni povjetarac na tešku i sparnu večer.

Malo je glazbenika kao Željka Veverec i Toni Starešinić koji su tako istinski posvećeni svakom svom projektu, svemu što rade i kod kojih se svakim koncertom i novom pjesmom iznova možemo uvjeriti u to koliko istinski žive tu glazbu. Tu nikako ne smijemo zaboraviti i ostala dva člana benda: Lea Beslača i Silvija Bočića. Njihovo izmjenjivanje na instrumentima te povremeno uzimanje bas gitare također pridonose atmosferi koju imaju, a odlične su bile i Željkine najave i odjave pjesama. Naravno, prije svega su izvrsnom dojmu pridonijele njihove pitke pop i soul melodije te virtuozni electro i jazz autorski Starešinićev rukopis.

Novi singl „Dobar plan“ pokazao je da zaista imaju dobar plan kada su nove pjesme u pitanju. One relativno nove pjesme kao „Laka sam“ i „Ljeto bez nas“ te one starije kao „Blizu i dalje“ imaju onu zaraznu, moćnu i plesnu energiju, bez obzira na to s koliko glazbenika bili okruženi na pozornici. Četvorka zvuči moćno u ljetnom izdanju kao i u onom nedavnom, u suradnji s jazz orkestrom HRT-a.

Nastup je trajao skoro sat i pol vremena uz jedan bis koji je bio odlična ‘točka na i’ cijele večeri. Tijekom koncerta čuo sam jedan komentar iz publike koji je otprilike glasio: „Nema puno ljudi, ali je taman.“ Tako bi se u suštini mogla opisati ova večer, odlična svirka i atmosfera taman za ljetnu terasu. Svi koji su bili na koncertu će sigurno opet otići na Mangroove i u nekom jesenskom i još malo ispunjenijem prostoru, gdje će nas sigurno dočekati repriza s još ponekim iznenađenjem.

 

Moglo bi Vas zanimati