30
lip
2022
Izvještaj

Pavel na Tuškancu: Odlična svirka unatoč kiši i lomu ruke

Pavel

Izvrstan nastup Pavela na Tuškancu / Foto: Goran Berović

share

U bend se nakon šestomjesečne pauze vratila Antonia Šerić, a u punom sastavu održali su izvrstan koncert kojem su pridonijeli Novi fosili odnosno Sanja, Marinko i Zec

Pavel

Aljoša Šerić je sretan jer mu se žena vratila u bend / Foto: Goran Berović

Nepredvidljivo zagrebačko vrijeme opasno je u srijedu, 29. lipnja, priprijetilo najavljenom koncertu Pavela na Ljetnoj pozornici Tuškanac u Zagrebu. Kiša koja je padala skoro do 21 sat neke je vjerojatno i odbila od dolaska te uživanja u odličnoj svirci Aljoše Šerića i njegovog benda.

Pavel zaista zvuči jednako kao i na CD-u. Ono što je nevjerojatno jest da je violinist Dean Melki pao na pozornici prije koncerta i slomio ruku, no za njega odustajanja nije bilo. Besprijekorno je odsvirao koncert, a tek kasnije je javio kako će mjesec dana morati nositi gips. Ovaj je koncert bio poseban i po tome da se nakon šest mjeseci na pozornicu vratila Antonia Šerić, koju je dosad na nastupima mijenjala Vanda Winter.

Pavel

Povratak Antonije Šerić / Foto: Goran Berović

„Vratila mi se žena“, u jednom je trenutku s pozornice uzviknuo Aljoša Šerić, a onda i objasnio: „Ma nije otišla od mene, vratila se u bend šest mjeseci nakon poroda.“

Pavel su otvorili koncert s pet pjesama s njihovog posljednjeg, Porinom nagrađenog albuma Ennui, a posebno valja izdvojiti jedan od favorita ovog albuma „Dobri se zaborave“, tex-mex beselicu, koja uživo zvuči razigrano, a da Pavel itekako voli svirati, vidjelo se i po njihovoj razigranosti na pozornici.

Pavel

Odlična brass-sekcija / Foto: Goran Berović

Aljoša je objašnjavao i kako su nastale neke pjesme pa je prilikom gostovanja Mateja Miloševa na pjesmi „Od svjetla i ptica“ objasnio kako ju je posvetio svom pokojnom djedu.

„On je cijeli život vozio poznate ljude, od Tita i svih svjetskih državnika koji su mu dolazili u posjet. Upoznao sam i ja neke, a posebno me se dojmila Milka Planinc. Djedu je bilo najbitnije da mu se produžuje vozačka dozvola, a nakon što mu nisu produžili, ubrzo se razbolio. Pjesmu sam napisao dok je ležao u bolnici“, rekao je Aljoša.

Posebni gosti koncerta bili su Sanja, Zec i Marinko iz Novih fosila, koji su s Pavelom izveli suradnju „Dani koji sjaje“, jednu od najljepših pjesama na ovogodišnjoj glazbenoj sceni, a onda su otpjevali „Za dobra stara vremena“ i podigli publiku na noge.

Pavel

Pavel i Novi fosili / Foto: Goran Berović

Da je Pavel američki bend, njihova bi se glazba mogla čuti u Tarantinovim filmovima i vjerojatno bi osvajali top-liste. Nevjerojatno je da kod nas ovakvi bendovi nemaju više publike, jer su pjesme poput „Čuvaj me“, „Poslije nas“, „Zbog tebe“ i „Ne daj na nas“ vrhunac domaće pop scene. Kada tome pridodamo činjenicu da se silno vidi koliko uživaju u svirci, čak i sa slomljenom rukom jednog od članova benda – možemo ih samo respektirati!

Moglo bi Vas zanimati