20
lip
2023
Izvještaj

I HRVATSKA PUBLIKA U LJUBLJANI

The Interrupters u Cvetličarni: Erupcija pozitivne energije

The Interrupters

80 minuta razorne energije - raspojasani The Interrupters / Foto: Bojan Mušćet

share

The Interrupters su u ljubljanskoj Cvetličarni 19. lipnja upriličili koncert koji će se dugo pamtiti

The Interrupters

Uvjerljiva pjevačica Aimee Interrupter

U razgovoru koji je naša urednica Tena Šarčević vodila s Kevinom Parkerom (Tame Impala), on je rekao kako je na koncertu jedino važno apsorbirati energiju i biti u trenutku. Kako za izvođača, tako i za publiku. Nevjerojatna međusobna apsorpcija energije i potpuna posvećenost koncertu obilježio je nastup Interruptersa u ljubljanskoj Cvetličarni 19. lipnja.

Bend koji je na Billboardovoj top-ljestvici alternativne glazbe sa dva albuma dobacio do drugog mjesta neprestano je na turneji, a u sklopu aktualne proljetne europske turneje rasprodao je Cvetličarnu. Nije mi to bilo neobično s obzirom da njihova relevantnost dobacuje mnogo više, uz dobru promociju, mogli bi bez problema ispuniti zagrebačku Tvornicu. Singl “Raised by Wolves” koji ima više pop natruha od standardnoga im ska/punk zvuka sigurno je putokaz da bi ovaj bend uskoro mogao završiti i na standardnim top-ljestvicama, a time će i njihova tržišna vrijednost te doseg prema publici zacijelo porasti.

The Interrupters su obiteljski band, predvodi ga gitarist, autor i producent Kevin Bivona, njegova supruga Aimee Interrupter je pjevačica, a dva brata blizanca su ritam-sekcija. Na pozornici u Cvetličarni pridružili su im se klavijaturist i trombonist. Naboj pozitivne energije koja je razmijenjena s publikom bio je izvanserijski: publika je svih 80 minuta pjevala s bendom, skakala, pogala, prigodno se zalijevala pivom i vodom i uživala. Ventilacijski sustavi Cvetličarne nisu mogli rashladiti publiku i doslovni svi su bili preznojeni. Kuriozitet je da tijekom nastupa gotovo nikoga nije bilo za šankovima: publika je bila potpuno posvećena nastupu. Ono što neki bendovi nazivaju uspjehom, kada publika vrišti u posljednjim minutama, ovdje se događalo doslovno od prve minute, najave koncerta i furiozno izvedene skladbe “Take Back The Power”.

The Interrupters

80 minuta putpune interakcije benda i publike / Foto: Bojan Mušćet

Nije samo Aimee Interruper ta koja je nosila show, svi članovi su intenzivno pridonosili uzavreloj atmosferi, čak i bubnjar Jesse Bevona koji je došepesao na svoje radno mjesto i posao odrađivao bez pomoći jedne noge.

U hrvatskom kontekstu nastup Interruptersa mogao bih usporediti s kombinacijom koncertne energije Maje Šuput, uigranosti Psihomodo popa i sviračke kompetentnosti Elvis Stanić Groupa. Otprilike trećina publike pristigla je iz Hrvatske i sigurno je da bi Interruptersi odlično prošli, kao što su lani izvrsno prošli na Punk Rock Holidayu u Tolminu.

I bez da su izveli skladbe koje ih možda šire predstavljaju – covere “Bad Guy” Billie Eilish i “Get Down Mozes” Joea Strummera i Mescalerosa te “As We Live”, u studiju snimljenom s Rhodom Dakar iz Bodysnatchersa i Timom Armstrongom iz Rancida, Interruptersi su napravili rijetko doživljeni dar-mar. Po prvi put izveli su na turneji skladbu “Let ’em Go” i na taj način zahvalili publici. Kevin Bivona nekoliko puta je spomenuo kako je sretan jer svira u Ljubljani, gradu punk rocka. Bend je izveo 18 pjesama, a samo je dvaput zastao na nekoliko sekundi. Finale je pripalo skladbi kojom zaključuju nastupe “She’s Kerosene”.

Bez bisa jer – očito je bilo kako su dali sve od sebe. Ponovilo se u Hrvatskoj!

Moglo bi Vas zanimati