27
lip
2023
Vijesti

SLAVONSKI BROD

Uspješno održan 16. Memorijal u čast Kreši Blaževiću

Ostat ću mlad - 16. Memorijal Krešo Blažević

Foto: Davor Miković Frka

share

Rodni grad Kreše Blaževića, istaknutog hrvatskog glazbenika, i ove je godine ugostio memorijal u čast nikad prežaljenog frontmena kultnih The AnimatoraSlavonski Brod tako je po 16. put bio domaćin bogatog dvodnevnog programa čiji je glavni cilj održavanje uspomene na Blaževićevo bogato glazbeno nasljeđe.
Kao što je bio običaj prethodnih nekoliko godina, i ovaj put je Memorijal podijeljen na dvije večeriakustičnu, održanu 23. lipnja u Velikoj dvorani Centra mladih te električnu, održanu 24. lipnja na platou Kazališno koncertne dvorane “Ivana Brlić Mažuranić”.
Osim udruge Kameleon & Mreža te odbora Memorijala, organizaciji se ove godine pridružila i Krešina kćerHana Blažević, koja je i vodila čitav program.
Ostat ću mlad - 16. Memorijal Krešo Blažević

Foto: Davor Miković Frka

Prvu večer obilježili su nastupi The Marsonettesa, Saše Napijala, Brodsky Blues Banda, Zlatka Burića i The Noirea te Zvonimira Ćosića Chosquea i virtuoza Branka Bogunovića Pifa.
Drugi dan Memorijala donio je radionicu “Zvukovi bubnjeva” pod vodstvom Mladena Mitrovića, zatim debatu učenika Gimnazije Matija Mesić na temu “Krešo je novovalni autor: Da ili Ne”, te filmsku radionicu na temu kratkih filmova koju su vodili Davor Šišmanović i Zvonimir Rumboldt.
Ostat ću mlad - 16. Memorijal Krešo Blažević

Foto: Davor Miković Frka

Večernji glazbeni program održan na Platou započeo je nastupom benda Radio Clash kojem se na nekoliko pjesama pridružio i legendarni Davorin Bogović. Kulminacija večeri uslijedila je nastupom Reanimatora, benda koji je okupio basist originalne postave The Animatora, Andro Purtić.
Brojna publika mogla je uživati u bezvremenskim pjesmama The Animatora koje su, su zlatnim slovima upisane u antologiju domaće glazbe. U sklopu druge večeri predstavljeno je i luksuzno vinilno reizdanje albuma “Anđeli nas zovu da im skinemo krila” u nakladi izdavačke kuće Croatia Records, o kojem je govorio glazbeni urednik Domagoj Bešlić.
Ostat ću mlad - 16. Memorijal Krešo Blažević
16 godina nakon smrti Kreše Blaževića sa sigurnošću možemo reći da njegova glazba i dalje živi, kako u radijskom eteru, tako i u srcima svih onih koji su se zaljubili u njegov glazbeni opus. Potvrdu smo dobili na još jednom Memorijalu koji je i ove godine opravdao sva očekivanja.

Moglo bi Vas zanimati