27
lip
2023
Vijesti

SRPSKA VEDETA NARODNE GLAZBE U ZAGREBU

Lepa Lukić promovirala reizdanje albuma Vatra

Lepa Lukić

Promociju reizdanja albuma Lepe Lukić vodila je Klaudia Ćular / Foto: Bojan Mušćet

share

U studiju Croatije Records održana je prigodna promocija reaizdanja albuma Vatra iz 1975., jedinog albuma koji je za tadašnji Jugoton objavila doajenka narodne glazbe Lepa Lukić

Lepa Lukić

Kolegicu Lepu Lukić zdušno je podržala Tereza Kesovija / Foto: Bojan Mušćet

Lepa Lukić, izvrsna vokalistica kojoj svi traperi, turbo-folkeri i izvođači novokomponovane narodne muzike mogu biti zahvalni za postavljanje stilskih kamena temeljaca svih žanrova balkanske narodne glazbe u Zagrebu je predstavila CD reizdanje albuma Vatra. Prpošne poskočice iz Šumadije s dvosmislenim tekstovima i harmonikom u prvom planu instano su od sredine šezdesetih stizale do poklonika a Lepa Lukić postala je rodonačelnicom žanra koju ni Silvana Armenulić nije mogla skinuti s trona.

Danas 83-godišnja Lepa Lukić izrazila je zadovoljstvo što je album Vatra reizdan naglasivši kako je prvi put posjetila sjedište najveće diskografske kuće u regiji. Vatra je njezin deseti album, snimljen s ansamblom Perice Simonovića i objavljen 1985. a karakteriziraju ga pop aranžman koji njezin izraz približava postulatima zabavne glazbe. Reizdanje uključuje tri pjesme s njezinih ranih singlova, uključujući duet s Mićom Stojanovićem “Zašto sruši bračni veo” koji se nalazi na njezinome drugom singlu iz 1965.

Kuriozitet ovog albuma je da je posrijedi prvo izdanje velikog izvođača koji potpisuje Siniša Škarica kao glavni i odgovorni urednik Jugotona (tada još kao v.d.).

Na promociju su došli Lepini suvremenici iz Zagreba Miro Ungar i Drago Diklić, a osobito emotivan susret bio je s Terezom Kesovijom.

Moglo bi Vas zanimati