15
ožu
2022
Vijesti

Hit veljače - novih pet hitova u utrci za Cesaricu

Cesarica - veljača 2022

Cesarica - veljača 2022

share

Titulu Hita siječnja ponijela je pjesma “Trebaš li me” koju izvode Eni Jurišić i Matija Cvek. Autor teksta i glazbe je Matija Cvek, a uz Matiju glazbu potpisuje i z++.

Nakon prvog mjesečnog hita ove godine, vrijeme je za novi odabir.

U konkurenciji za novi mjesečni hit, Hit veljače su: 

“Da sutra odem od tebe” – Jure Brkljača
“Fermaj me” – Klapa Rišpet
“Guilty Pleasure” – Mia Dimšić
“Ponovo” – Parni valjak
“Želja” – Vanna

Glasovanje za Hit veljače traje do 25. ožujka u ponoć, a glasovati se može putem Facebook stranice CesaricaCesarica Viber chatbota, te na službenoj stranici cesarica.org.

Pjesma “Da sutra odem od tebe” svojevrsna je intimna ispovijest i ljubavna balada na koju sam izvođač, Jure Brkljača stavlja autorski pečat u djelu glazbe i teksta, dok aranžman i produkciju potpisuje zajedno sa Mihaelom Blumom. Režiju video spota potpisuje Hrvoje Banić.

„’Da sutra odem od tebe’ pjesma je koja opisuje jedan period mojeg života, moje mladosti, u kojoj se vjerujem, svatko od nas može pronaći. To je jedna od onih pjesama koje nastanu u trenu i odjednom, u jednom komadu. Novom pjesmom ‘Da sutra odem od tebe’ ujedno ću zaključiti priču albuma prvijenca ‘Ostani tajna moga života’, na kojem se ona i nalazi”, rekao je Jure.

Ususret svojem velikom petom koncertu u Lisinskom, ekipa iz klape Rišpet pripremila je novu glazbenu poslasticu za svoju vjernu publiku. Riječ je o ljubavnoj baladi u prepoznatljivom rišpetovskom stilu “Fermaj me” za koju su snimili i video spot čiju režiju potpisuje Željko Petreš. Glazbu za pjesmu potpisuje sam Pero Kozomara, dok se za stihove ovoga puta pobrinula Andrea Ratković, a zasluge za aranžman i produkciju potpisuje Leo Škaro.

„Naša nova pjesma ‘Fermaj me’ jedna je divna ljubavna balada koja govori o strahu od neuzvraćene ljubavi. U njoj se on lagano predaje, ali se i dalje nekako nada da će biti ipak zaustavljen prije nego zauvijek ode od nje”, rekao je Pero Kozomara.

Jedna od najpopularnijih mladih kantautorica, Mia Dimšić, predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjoj Euroviziji. Pop pjesmom “Guilty Pleasure” Mia je još više iskoračila prema svjetskom pop zvuku. Glazbu i tekst Mia je napisala uz pomoć svog standardnog autorskog tima koji čine Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, a autor aranžmana je Ante Gelo.

„Danas sam shvatila da imam najbolje ljude i najbolji tim oko sebe. Zahvaljujem prije svega Damiru Bačiću jer bez njega ne bi mogla ništa. Zahvaljujem izdavaču, Croatia Recordsu, svima koji su pomogli na bilo koji način, a svakako hvala i mojoj obitelji i ispričavam se ako sam nekoga izostavila, jer sam jako uzbuđena oko svega”, rekla je Mia.

U najtužnijim mogućim okolnostima, grupa Parni valjak se pjesmom “Ponovo” oprostila od Akija, svog prijatelja i brata te jednog od najboljih i najprepoznatljivijih vokala naših prostora svih vremena. Pjesma je to koja je trebala biti najava velike turneje Parnog valjka i novog studijskog albuma. Stihove i glazbu za singl “Ponovo” potpisuje Husein Hasanefendić Hus koji je s Akijem činio savršenu simbiozu, zahvaljujući kojoj su bezvremenske pjesme Parnog valjka odgojile generacije slušateljica i slušatelja.

Najznačajniji rock bend naših prostora se pjesmom “Ponovo” oprašta od čovjeka kojemu je glazba bila život, koji je svojom neuništivom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena i uzor generacijama.

Veljača je započela u znaku Vannine nove pjesme i novog spota “Želja”. Iako je Vanna od samog početka imala jasnu viziju kako pjesma treba zvučati, onu pravu atmosferu dobila je nakon sugestije Gorana Kovačića, njenog stalnog suradnika, producenta i aranžera pjesme.

„Pjesma se zove ‘Želja’, iako zaista ne govori o tipičnoj želji koju spremno govorimo drugima, ali kad jednom čujete pjesmu, vjerujem da će sve biti mnogo jasnije. Jako sam zadovoljna kako je pjesma ispala i vrlo sam ponosna na doprinos svakog tko je u njoj sudjelovao i zahvalna sam što su opet dio svog talenta podijelili sa mnom”, objasnila je Vanna.
Videospot u režiji Darija Lepoglavca snimljen je prema Vanninom scenariju.

Sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:

Službena stranica: cesarica.org
FB: fb.com/cesarica
Instagram: instagram.com/nagrada.cesarica

Moglo bi Vas zanimati