05
lip
2023
Vijesti

U samo pet sati

Joker Out rasprodali prvi solo koncert u Hrvatskoj, dodan novi datum

Joker Out

Joker Out

share

Slovenski Joker Out rasprodali su prvi samostalni koncert u Hrvatskoj, zakazan za subotu 11. studenog 2023. u Tvornici kulture, u samo pet sati od trenutka puštanja u prodaju.

Dodan je drugi datum na istoj lokaciji i to u petak 10. studenog.

Najpopularniji slovenski rock bend u manje od pola dana, od kada su u petak ulaznice bile dostupne, prodao je 1500 ulaznica za prvi hrvatski solo cjelovečernji nastup i to čak pola godine unaprijed. Joker Out su se tako upisali u povijest kao rekorderi i jedini novi regionalni bend koji je najbrže rasprodao koncert u Hrvatskoj, a uspjeli su postići ono što nije uspio niti jedan izvođač iz Slovenije prije njih. Najpopularniji slovenski rock bend će u Tvornici kulture, kultnom zagrebačkom klubu kojeg redovite pune domaća i strana imena, dvije večeri zaredom pokazati zašto su se jako brzo prometnuli u bend koji osvaja svojim live nastupima nabijenim energijom.

Da je u pitanju grupa koji kod nas niže velike uspjehe moglo se već vidjeti na nakon nastupa na Sea Star Festivalu, kao i na zagrebačkoj Šalati na kojoj su nastupili prije dvojca Buč Kesidi, kada je Joker Out je pokazao da imaju vjerojatno najjaču hrvatsku fan bazu za jednog slovenskog izvođača.

Pjesma “Carpe Diem” ušla je na Billboardov popis ukupno najviše streamanih pjesama u Hrvatskoj, eurovizijski hit i generacijska himna samo na Spotifyju broji više od 10 milijuna slušanja, na popisu je Top 10 Spotify Global Viral Chart te je dobio epitet treće najvruće pjesme Eurosonga. Uvršteni su na IMPALA popis 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2023., a višestruki su dobitnici nagrade Zlata piščal, svojevrsnog slovenskog Grammyja, za izvođača i mladu nadu godine dok su na MAC Awards nominirani za najboljeg regionalnog ex-Yu rock izvođača. Uz nastup na Eurosongu, pod povećalo su došli i s duetom “New Wave“ s rock ikonom Elvisom Costellom, koji će surađivati i na novoj pjesmi “Indecent Notions”.

Dosad su objavili dva albuma – Umazane misli i Demoni i u potpunosti osvojili susjednu državu, ali i pokazali velik internacionalni potencijal, pa tak BBC hvali suradnju s Costellom, a The Mirror bend uspoređuje s Harryjem Stylesom. Joker Out istovremeno radi na prvom albumu na engleskom, a u Zagrebu će predstaviti i nove pjesme. Nastup u Tvornici kulture dolazi mjesec dana nakon onog u ljubljanskoj Areni Stožice, najvećoj u Sloveniji, gdje se očekuje više od 12 tisuća posjetitelja, a kapacitet je već gotovo rasprodan.

Ulaznice za dodatni koncert Joker Outa u Tvornici kulture u prodaji su od ponedjeljka 5. lipnja od 14:00 cijeni od 16 eura. Ulaznice se mogu pronaći u Dirty Old Shopu, Rockmarku, svim Eventim prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr te na svim Entrio prodajnim mjestima i na www.entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati