05
tra
2023
Vijesti

Raj kod Šibenika

Martinska slavi pet godina s dva nova festivala

Martinska / press

Martinska / press

share

Martinska u Šibeniku, lokacija u zaštićenom parku prirode, jedina festivalska lokacija unutar UNESCO buffer zone, ovog ljeta slavi petu obljetnicu kroz čak šest festivala. 

Na Martinskoj nas ovog ljeta očekuje šest festivala, u trajanju od isto toliko tjedana u nizu, od kojih su čak dva nova.

Sezonu otvara novi boutique festival – Overground – koji će se odvijati 14. i 15. srpnja, u RatCat organizaciji, široj javnosti poznatijoj po vođenju sve poznatijeg šibenskog kluba Tunel, specijaliziranog za elektroničke glazbene stilove.

underground, hrvatska, kolektiv

Nakon njega, od 20. do 23. srpnja slijedi posljednje, 21. izdanje Seasplash festivala, koji je u nešto više od dva desetljeća poprilično zaslužan za pokretanje i povezivanje domaće i regionalne scene, usredotočene na stvaranje i promociju ‘bass’ glazbe, i ‘sound system’ kulture.

Martinska / press

Martinska / press

Kanal fest bio je jedini festival na Martinskoj godinu prije aktualnog projekta. Martinska Punk održao se 2020., u prvoj pandemijskoj godini. Ove godine udruženim snagama za duplo slavlje, jer osim lokacije, prvih pet godina slavi i Kanal fest.

Martinska / press

Martinska / press

Od 3. do 6. kolovoza održava se osmo izdanje Membrain festivala, već niz godina prepoznatljivog po intimnoj atmosferi i srdačnim vibracijama koje njeguju underground bass kulturu i okupljaju svjetski poznate izvođače sa scene, zajedno s novim talentiranim umjetnicima iz cijelog svijeta.

Martinska / press

Martinska / press

Već tradicionalno, sredinom osmog mjeseca, konkretnije od 11. do 13. kolovoza odvijat će se šesto izdanje Blast festa, čija organizacija je svoje želje, vizije i hobije odlučila spojiti, i pretvoriti ih u festival glazbe, umjetnosti, plesa i druženja. Blast fest je osmišljen na način da djeluje kao platforma koja promovira domaću scenu i umjetnike, koja će njihov đir približiti drugima i potaknuti vas na ples dušom i srcem.

Martinska / press

Martinska / press

A za kraj sezone, od 18. do 20. kolovoza, slijedi još jedan novi, Rave Island, prvi svjetski neorave festival. Udruženi s ukupno devet partnera, koji će isporučiti sadržaje na 3 pozornice, uz prateće zabave na brodovima, na plaži, i na tajnovitim mjestima, s preko 70 izvođača s nove međunarodne elektroničke scene.

Martinska / press

Martinska / press

Moglo bi Vas zanimati