15
stu
2022
Vijesti

Najavljen festival Music-Mission-Vision - Dani suvremenog muziciranja

share

Četvrti po redu festival Music-Mission-Vision (Dani suvremenog muziciranja) održat će se od 21. do 26. studenog u Centru kulture na Peščenici.

Ovogodišnje izdanje festivala domaćoj će publici predstaviti jednog od najznačajnijih britanskih glazbenih umjetnika, skladatelja i pijanista Rolfa Hinda. Ovaj svestrani umjetnik stručnjak je za izvođenje glazbe 20. i 21. stoljeća, a nastupao je na najpoznatijim svjetskim pozornicama, od Carnegie Halla do festivala BBC Proms. Svojim nastupom 21. studenoga otvara festival te prvi put u Hrvatskoj predstavlja projekt New Music from Lockdown.

U narednim danima MMV-a očekuju nas nastupi istaknutih glazbenih imena domaće scene: udaraljkaš Filip Merčep predstavit će suvremeni svjetski repertoar za marimbu, a Gudački kvartet Porin i Orkestar mladih glazbenika pod vodstvom Matea Narančića i uz solisticu Mariju Salečić podsjetit će na stvaralaštvo hrvatskih skladatelja za komorne ansamble. Među djelima B. Berse, D. Palanovića, I. J. Skendera, M. Ruždjaka, D. Detonija, S. Glojnarić, D. Legina i M. Tarbuka, je i novo djelo, nastalo upravo za ovu prigodu, mladoga autora Petra Hendije naslovljeno Vremena k’o u priči.

Festival će zaključiti slavljenički koncert velikana naše suvremene glazbe – Dubravka Detonija. Antologijska djela iz njegova komornog i solističkog opusa izvest će glazbenici Marco Graziani, Bruno Philipp, Vedran Kocelj i Krešimir Starčević kao hommage ovom skladatelju, pijanistu i piscu u povodu njegova 85. rođendana.

U okviru programa festivala, u Galeriji Događanja, publika će imati priliku pogledati i glazbeno-vizualnu instalaciju mlade skladateljice Helene Skljarov pod nazivom Sound Art – Double Portrait.

Ulaz na sva događanja je slobodan!

Više o festivalu

FB stranica festivala

FB event festivala

Program MMV 2022.

21. 11. 19:30h Kazalište Knap – Rolf Hind, klavir (Velika Britanija)

22. 11. 19:30h Kazalište Knap – Filip Merčep, marimba

24. 11. ½ 19:30h Koncertna dvorana – Gudački kvartet Porin

25. 11. 19:30h Kazalište Knap – Orkestar mladih glazbenika

26. 11. 19:30h Koncertna dvorana – Detonijada

Marco Graziani, violina
Bruno Philipp, klarinet
Vedran Kocelj, truba
Krešimir Starčević, klavir

Galerija 21. – 25. 11. 2022. – Helena Skljarov: Sound Art – Double Portrait

 

Moglo bi Vas zanimati