21
stu
2022
Vijesti

Josipa Lisac: I drugi koncert za 50 godina Dnevnika jedne ljubavi

Josipa Lisac

Pola stoljeća Dnevnika jedne ljubavi

share

Josipa Lisac će 2023. godinu obilježit će proslavom 50 godina albuma Dnevnik jedne ljubavi, ključnog momenta njezine, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja.

Prva dva koncerta posvećea tom epohalnom izdanju dogodit će se 21. i 25. veljače 2023. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, a u pripremi je i remasterirano vinilno reizdanje

Pjesme s Dnevnika, poput „O jednoj mladosti“, „Sreća“ ili „Ležaj od suza“ već dugi niz godina su standardni dio Josipinog koncertnog repertoara, međutim u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz naravno sve ostale najveće hitove karijere. Koncertno Josipa Lisac i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi u Zagrebu.
Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe objaviti ekskluzivno limitirano izdanje, „half speed mastered“ vinil koji je masterirao Miles Showell u Abbey Road Studios. Posebnost ovog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma. Inženjer zvuka Miles Showell jedan je od najpriznatijih stručnjaka za mastering koji radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i mnogi drugi.
Ulaznice za koncert u Lisinskom stoje od 150 kn do 220 kn, ovisno o mjestu sjedenja. Kupiti se mogu online i na prodajnim mjestima Eventima, zatim na Ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.

Moglo bi Vas zanimati