03
ruj
2023
Vijesti

20 godina LAUS Akademije Dubrovnik

Noami Konforta dobitnica Nagrade Ivo Dražinić

Svečani koncert dodjele Nagrade Ivo Dražinić Foto: DSO

share

Na sinoćnjem koncertu u Kneževu dvoru obilježeno je 20 godina LAUS Akademije Dubrovnik te je po sedmi put dodjeljena Nagrada koja nosi ime Iva Dražinića, želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to je učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja.

Foto: DSO

Stoga Nagradu dodjeljuju Dubrovački simfonijski orkestar i LAUS Akademija mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Ove je godine prema odluci Odbora Nagrade otišla u ruke hrvatske violinistice Noami Konforta.

Foto: DSO

U prvom dijelu koncerta publika je čula Dubrovački simfonijski orkestar i mladu violinisticu pod ravnanjem Slobodana Begića u Mozartovom Violinskom koncertu br. 4 u D duru, nakon čega joj je Nagrada dodijeljena. Potom su se u drugom dijelu koncerta orkestru pridružili solisti, violinist Goran Končar, jedan od utemeljitelja LAUS Akademije, pijanist Bruno Vlahek koji je također profesor na Akademiji te vrsni violončelist Vid Veljak. Publika ih je poslušala u Beethovenovom Trostrukom koncertu.

Noami Konforta dobitnica Nagrade Ivo Dražinić

Koncert je održan u sklopu festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a sljedeći koncert u sklopu festivala je 7. rujna.

– DSO

Moglo bi Vas zanimati