20
sij
2023
Vijesti

Ususret nagradi

Rap&Off: oni su nam sve objasnili!

Rap&Off, Rock&Off

Rap&Off, Rock&Off

share

Rap&off statua nagrade Rock&Off ove godine ide u ruke Edi Maajki, ST!LLNESS-u, Bori Balboi, Hiljsonu Mandeli ili Hramu. Tko će u svoju sobu, studio i garažu donijeti statuu u kategoriji glazbene nagrade saznajemo u zagrebačkoj Tvornici, 3. veljače.

Edo Maajka Rock&Off

Edo Maajka Rock&Off

Edo Maajka je sada već među najiskusnijima u kategoriji, ali da se lampica za rezervu još nije upalila pokazao je svojim novim albumom “Moćno” iz travnja 2022. Vrativši se sampleovima i beatovima, Edo je na novom albumu precizno dijagnosticirao društvo, ali ponudio nam uvid i u vlastiti “put i Sunce”. Edo, moćno!

St!lness Rock&Off

St!lness Rock&Off

Povratak ST!LLNESSA nije promaknuo glazbenoj kritici koja nije propustila njihovu povratničku “okruglu kocku” uvrstiti na liste najboljih albuma godine. Frontman i autor Ivan Jurić i dalje ima nesređene račune s nepravdom i nemirima, a deset godina od prošlog albuma nije naudilo njihovom oštrom i žestokom zvuku. Dapače!

Bore Balboa Rock&Off

Bore Balboa Rock&Off

“Hip hop gospodin” Bore Balboa na Rock&Offu će održati generalnu probu za svoj veliki samostalni koncert u Tvornici. Vole ga širom regije, ljube ga organizatori festivala, a zahvaljujući njegovim tvrdim versovima, šibenska Brodarica upisala se na hip-hop kartu Hrvatske.

Hiljson Mandela Rock&Off

Hiljson Mandela Rock&Off

Jedno od glazbenih imena godine, i to ne samo unutar žanra, je ono Hiljsona Mandele. Sa zagrebačke Trešnjevke krenuo je u osvajanje susjednih kvartova rasprodavši Tvornicu kulture. Slijedile su nacionalne top liste slušanosti i famozni Billboard, a na trendingu YouTubea Hilje je već k’o doma. Kako čujemo, nastavlja jako i u 2023.

Hram Rock&Off

Hram Rock&Off

Na samim počecima Rock&Offa, kolike su bile šanse da će Šibenik i Šibenčani imati ne jednu, već dvije nominacije, i to u rap&off kategoriji?! Uz Boru Balbou, representin’ Šibenik je i ekipa iz benda Hram. Da s njima nema šale pokazali su albumom “Bijes” na kojem su bijesno&glasno dali do znanja što misle o svima i svemu.

Ove godine svi fanovi rock i žanrovski povezane glazbe mogu dati svoj glas jednom od 20 nominiranih izvođača, a najsretniji će biti nagrađeni izuzetno vrijednim glazbenim poklonima iz Bowers&Wilkins asortimama. Za Iskonovu nagradu publike nominirani su:

Bad Daughter, Barbara Munjas, Chui, Darko Rundek & Ekipa, Detour, Djeca!, Edo Maajka, Eliot Alma, Eni Jurišić & Matija Cvek, Ether, Hladno Pivo, Hram, Ivan Grobenski, J. R. August, Mary May, Miach, Pips, Chips & Videoclips, Porto Morto, ST!LLNESS i Tidal Pull.

Glasovati se može jednom dnevno do 1.2.2023. godine, a pobjednik će biti proglašen na dodjeli Rock&OFF nagrada u Tvornici kulture 3.2.2023. godine.

Moglo bi Vas zanimati