20
sij
2022
Vijesti

Rap&Off: drito, tvrdo i bez pardona!

Rap&Off Grše Podočnjaci Target Banana Zvuk

share

Lineup ovogodišnje kategorije Rap&Off nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off čine Banana Zvuk, Grše, Krankšvester, Podočnjaci i Target. Najboljeg među njima saznajemo na četvrtoj dodjeli Rock&Off nagrada u zagrebačkoj Tvornici kulture, 5. veljače.

Da Banana i Split idu zajedno kao banana split dokazuju Luka Barbić i Ivan Jurić Yuri, splitski autorsko-producentski duo koji stoji iza Banana Zvuka. Oni su na naše tržište donijeli kvalitetnu reggae „Robu“ posoljenu s dubom i hip hopom, a pri transportu su im pomogli brojni prijatelji i suradnici, od Alejuandra Buendije do Rade Šerbedžije. Jer, bolje Banana na ploči nego banane u Pločama.

Da je Trilj prijestolnica domaćeg bluesa znamo odavno, ali da su njegove ulice i zaseoci nekad tvrđi od samog Comptona, saznali smo tek zahvaljujući Grši i njegovom albumu „Platinum“. Pod okriljem izdavačke kuće yem, Grše repa „drito“ onako kako je i, unatoč „kamenju na kojem je rođen“, uživa pamuk kojim ga je ove godine obložila glazbena kritika.

Bez imalo srama i obzira, osječki Krankšvester i dalje se drži poetike zbog koje su već godinama omiljeni soundtrack svih tuluma u hrvatskim studentskim sobama. Skoro poželimo da osvoje nagradu samo zato da vidimo kako bi 3ki Stil i Sett iskoristili svoje minute za zahvale u izravnom prijenosu…

„Spoj elektronskih beatova, zanimljivih tekstova i zaraznih refrena“, na taj način sami sebe opisuju kutinski Podočnjaci, ali već samo ime benda naslućuje da je ovaj jednostavan opis tek lažnjak kojeg podvaljuju ne bi li zamaskirali svoje prave namjere i program. Trap s podočnjacima nosi se u 2022.!

Uvertira za comeback Tram 11 bio je solo album „Krhko je znanje“ veterana kategorije, ali i domaćeg hip hopa, Targeta. Okruživši se mlađom ekipom, Target je po tko zna koji put precizno naciljao sve upalne procese hrvatskog društva te potvrdio svoj status redovnog profesora rapa kojeg brusi još od Blackout dana.

Više o četvrtom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 5. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Moglo bi Vas zanimati