03
velj
2022
Vijesti

Rock&Off platforma ima nekoliko važnih novosti na ovogodišnjem izdanju

Rock&Off 2022.

Rock&Off 2022.

share

Četvrta dodjela nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off sve je bliže, a koji izvođači su najviše oduševili žiri sastavljen od 89 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija saznat ćemo na dodjeli 5. veljače u Tvornici kulture!

Rock&Off platforma iz godine u godinu je sve bogatija, a posebnu novost pripremio je HDS ZAMP i to za kategoriju Velikog praska godine. Osim statue, dobit će i još jednu nagradu. S ukupno 10 tisuća kuna – 5 tisuća u gotovini i 5 tisuća kuna u protuvrijednosti glazbene opreme – služba zaštite autorskih glazbenih prava nagradit će dobitnika ili dobitnicu Velikog Praska za 2021. godinu, onoga tko je „autorskim albumom, pjesmom ili koncertnim nastupima značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu“. Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam te dvojac Šiza imena su koja su u bubnju za osvajanje ove prestižne nagrade.

Također, svi nominirani u ovoj kategoriji sudjelovat će na drugoj po redu Rock&Off turneji ovog ljeta na kojoj će svoju glazbu predstaviti po klubovima i festivalima diljem Hrvatske. „Prošlogodišnja Rock&Off turneja dala je priliku svim nominiranim u kategoriji Veliki prasak u prve tri godine da se predstave u klubovima i na festivalima u manjim gradovima diljem Hrvatske. Sama turneja se pokazala sjajnom za izvođače i organizatore te jedva čekamo krenuti na ovogodišnju turneju. Svim nominiranim iz kategorije Veliki prasak će zasigurno ova turneja donijeti dodatno iskustvo te zadovoljstvo nastupanja pred publikom u ovim teškim vremenima za glazbenike“, rekao je voditelj projekta Davor Drezga.

„HDS je inicijator nagrade RockOff, a ove godine se služba ZAMP odlučila na dodatni angažman i novčanu nagradu najperspektivnijem mladom glazbeniku čiji talent u startu prepoznaju i struka i publika. Odabrati glazbu kao životni poziv u godinama korona virusa hrabar je potez. Zato dobitnika želimo motivirati na početku karijere i poslati poruku: „tu smo za tebe, i u lošim godinama i onim boljima koje sigurno dolaze.“ Veseli nas što su svi nominirani glazbenici ujedno i autori. Mislimo da je naš doprinos prava booster doza njihovom daljnjem stvaranju i razvoju“, izjavio je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Rock&Off je i dio Zagreb Music Faira, prvog velikog sajma novih i rabljenih glazbenih instrumenata, koncertne produkcije, audio komponenti, prodaje ploča, glazbene produkcije, brojnih audio i video radionica, škola zvuka i svjetla, te škola sviranja glazbenih instrumenata. Nominirani iz svih kategorija gostovat će na tribini u zagrebačkoj Hali, a Zagreb Music Fair održava se od 4. do 6. veljače.

Nominacije za četvrto izdanje nagrade Rock&Off provjerite OVDJE.

Više o četvrtom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 5. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Moglo bi Vas zanimati