21
pro
2022
Vijesti

Prvih 10 imena za posljednji, 21. Seasplash

seasplash

share

Organizatori festivala Seasplash objavili prvih 10 imena koja će uveličati 21., posljednje izdanje festivala Seasplash, od 20. do 23. srpnja 2023., na lokaciji Martinske u Šibeniku.

Seasplash

Listu predvodi kultni Channel One, sound system koji je između ostalog domaćin naširoko poznatog karnevala Nottting Hill u Londonu, koji su odsvirali jedan od nezaboravnih setova na 8. izdanju festivala 2010. godine, prve godine kada se kao nova pozornica pojavio DubSplash Stage, kada smo se uvjerili da Mikey Dread & Ras Kayleb isporučuju ponajbolju Roots & Dub selekciju.

Channel One

Prvi put nam dolaze Headmix, britanski sastav koji je poprilično utjecao na organizaciju festivala u prvim godinama, ali koji je i prestao s radom paralelno s pokretanjem festivala. 20+ godina poslije ponovo su na okupu, sa novim studijskim albumom In Our Time, i veseli što će uveličati trenutak kada nabijeni emocijama zatvaramo priču.

Headmix

Dvojac Pitch Black s Novog Zelanda, svojim space dub-om već je davno osvojio naša srca. Dva puta dosad smo imali prilike uživati u nihovom audio-vizualnom spektaklu u prethodnim izdanjima, a ovo je drugi pokušaj da prvi put nastupe i na Martinskoj, u čemu su bili spriječeni tijekom pandemijskog razdoblja.

Pitch Black

ST!llness su ponovo u akciji, sa novim studijskim albumom “Kocka je okrugla” koji osvaja i publiku i kritiku, a Seasplash se identificirao sa njihovim izričajem od samih početaka, smatrajući ih članovima obitelji.

ST!llness

Ista situacija je sa bendom Antenat, miljenici publike, koji su prvi puta nastupali na drugom izdanju, sad već davne 2004., i najavljujemo ih ponovo nakon što lani nisu mogli odraditi nastup zbog ozljede, i operativnog zahvata jednog od članova.

Antenat

Možemo reći da je početak karijere Filipa Motovunskog usko vezan uz Seasplash, još od kada se sa prijateljima iz Hip-Hop sastava PCP popeo na MainSplash pozornicu na poziv tada gostujućeg izvođača RCole, tokom njegova nastupa na 6. izdanju 2008. Od tada je Filip prešao dug put, da bi danas slovio za jednog od najprepoznatljivijih drum’n’bass producenata, ne samo u našem, već i u globalnom okruženju.

Filip Motovunski

Rahmanee je također poznati beogradski producent, i prijatelj festivala dugi niz godina, koji se u posljednje vrijeme više posvetio studijskom radu, a ovo će biti njegov prvi nastup na festivala otkada se preselio na trenutnu lokaciju.

Rahmanee

Dubble je live dub duo, kojeg čine Vanja i Jadranko, nastao nakon razilaženja Radikal Dub Kolektiva. Vlasnici nekoliko odličnih singlova na vlastitoj etiketi Dub Tunnel Records, manje aktivni s nastupima nakon Vanjinog preseljenja u Englesku, a mi smo presretni što će se ponovo naći na pozornici u ovoj posebnoj prilici.

Rahmanee

Pulap Reggae Station je kolektiv DJa, usko vezan uz niz izdanja festivala dok se odvijao u Puli, ovom prilikom se vraćaju u festivalski line up, što će biti i njihov prvi nastup na Martinskoj.

Pulap Reggae Station

Kao posljednji u prvoj objavi izvođača, prvi put na festival dolazi i Crazy Baldhead, DJ i vlasnik londonske etikete Dubmission Records, sa pozmašnjim stažom.

Crazy Baldhead

– Seasplash

Moglo bi Vas zanimati