23
sij
2023
Vijesti

Otvorene prijave za Svjetske dane nove glazbe u JAR

Svjetski dani nove glazbe 2023. - Prijave

share

Svjetski dani Nove glazbe (WNMD) Međunarodnog društva za suvremenu glazbu (ISCM) ove će se godine odviti u Južnoafričkoj republici, gdje će se predstavnici sedamdesetak sekcija iz cijeloga svijeta okupiti na festivalu, od 24. studenog do 3. prosinca.

Svjetski dani nove glazbe 2023.

Južnoafrička sekcija Međunarodnog društva za suvremenu glazbu (ISCM) objavila je službeni poziv za prijave djela/projekata za ovogodišnji festival čiji su domaćini. Prijave trebaju putem službene prijavnice ISCM-a stići zaključno s 24. ožujka 2023, a prijavni formulari bit će dostupni na stranici ISCM-a početkom veljače.

Dva su načina kako skladateljice i skladatelji mogu sudjelovati u natjčaju:

  1. putem prijave koju šalje predstavnička organizacija sekcije iz zemlje autora/ice (u Hrvatskoj je to putem Hrvatskog društva skladatelja koje predstavlja hrvatsku sekciju ISCM-a te već godinama aktivno sudjeluje u svim aktivnostima ove dugovječne i za tradiciju suvremene glazbe izrazito važne platforme)
  2. putem pojedinačne prijave koju podnosi sam/a prijavitelj/ica.

Za više informacija posjetite stranice ISCM-a ili pišite organizatorima festivala na adresu: [email protected].

Službene prijave

Prijave sekcija ISCM-a predaje isključivo predstavnička organizacija pojedine sekcije nakon internog natječaja, a putem službene prijavnice.
Predlažu šest djela iz barem četiriju različitih kategorija navedenih u Pozivu. Kako bi prijava sekcije bila važeća, svako od prijavljenih djela mora biti unutar zadanih okvira Poziva, trajanja moraju biti točno navedena, a djela svojim karakteristikama pripadati kategorijama unutar kojih su prijavljena. Ukoliko su poštovani svi uvjeti i organizacija zadovoljava preduvjete za prijavu, jedna od prijavljenih skladbi bit će izvedena pred međunarodnim auditorijem Svjetskih dana Nove glazbe 2023.

Pojedinačne prijave

Individualna prijava mora dolaziti od nezavisnog skladatelja/ice ili njezinog, odnosno njegovog službenog predstavnika. Prilikom prijave plaća se kotizacija u iznosu od €53.50, putem PayPala ili linka koji možete pronaći na stranici ISCM-a. Pojedinačnim prijavitelji(ca)ma nije zajamčena izvedba s obzirom na to da je kapacitet za tu kategoriju ograničen, no svi će radovi biti razmotreni.

Opće informacije

Prioritet će imati djela u trajanju manjem od deset minuta, skladana nakon 2013. godine, pri čemu će najviši prioritet imati one partiture nastale nakon 2018. Ukupno na ovaj Poziv može pristići samo jedna prijava za pojedinu autoricu, odnosno autora, bilo pojedinačnom prijavom ili putem jedne od sekcija ISCM-a.

Prijavom na ovaj Poziv skladatelji/ce pristaju da, ukoliko njihova djela budu odabrana za izvedbu/prikaz, dopuštaju ISCM-u snimanje, emitiranje ili streaming putem mrežnih stranica organizacije bez financijskih naknada ili dodatne odgovornosti organizatora.

Više informacija o interdisciplinarnim djelima (npr. onima koja sadrže plesne elemente) i drugim tehničkim detaljima potražite na stranici ISCM-a, gdje možete pronaći i detaljne informacije o tome što je potrebno priložiti prijavi te sve daljnje ažurirane informacije o Pozivu poput točnih sastava i kategorija unutar kojih se prijavljuju djela.

Moglo bi Vas zanimati