18
ruj
2022
Vijesti

The Godfathers ponovno u Zagrebu

Godfathers

Razorni britanski rock'n'roll band nastupa u zagrebačkom Boogaloou 26. listopada

share

Britanskklasični rock bend The Godfathers vraća se u Zagreb da bi predstavio novi, vrlo hvaljeni album Alpha Beta Gamma Delta

Poznati britanski rock & roll bend The Godfathers vraća se s dugoiščekivanom novim albumom Alpha Beta Gamma Delta. Album sadrži trinaest pjesama, a pjevač i osnivač benda Peter Coyne opisuje ga kao “sonic tour de force” i njihovo je prvo studijsko izdanje od vrlo albuma A Big Bad Beautiful Noise iz 2017. Album je napisan i snimljen tijekom pandemije covida, a producirao ga je basist The Godfathersa i bivši član punk rock legendi Damned, Jon Priestley. Alpha Beta Gamma Delta prvi je album Godfathersa koji uključuje novu postavu, a koju čine Coyne, Priestley, bivši članovi Heavy Drapesa Billy Duncanson (bubnjevi) i Richie Simpson (gitara) te gitarist Wayne Vermaak iz The Great St Louis.

The Godfathers su osnovala braća Peter i Chris Coyne nakon razlaza prijašnjeg benda The Sid Presley Experience, 1985. godine. Njihov bazični rock’n’roll, orijentiran uz sirove tekstove i žestoke nastupe, pozicionirao ih je kao jednu od najboljih atrakcija uživo tog vremena. Prvi album, Hit By Hit, izlazi 1986. godine, a dvije godine kasnije objavljuju svoj najpoznatiji album Birth School Work Death, a istoimeni singl postaje hit na Billboardu, kao i singlovi „Cause I Said So“ i „If Only I Had Time“.
Godine 1989. objavljuju album More Songs About Love And Hate koji licencno objavljuje Jugoton pa tako The Godfathers osvajaju i ovdašnju širu publiku. The Godfathers po prvi puta dolaze u naše krajeve 1990. i održavaju koncert za pamćenje u prepunoj dvorani zagrebačkog Doma sportova, a gdje su im tada još bend u usponu, Majke svirali kao predgrupa. U Rijeci, zbog tehničkih problema, nažalost, Grad nije uspio zasvirati kao predgrupa u Dvorani mladosti.

Idući album Unreal World objavljen je 1991. godine, a 1992., izlazi i prvi live album provokativnog naziva Dope, Rock & Roll & Fucking In The Streets. Album jednostavnog naslova The Godfathers, izlazi 1993., poznat i kao ‘The Orange’ zbog karakteristične naslovnice, a The Godfathers nas ponovoposjećuju i održavaju još jedan koncert u zagrebačkom Domu sportova.

Sljedeći album Afterlife izlazi 1995., a bend prestaje sa radom 2001. godine. No, ponovo se okupljaju 2008. godine povodom promocije reizdanja debitantskog albuma, a sklopu turnjeje ponovo nastupaju u Zagrebu na Rockajfestu na Jarunu. Bend izdaje The Godfathers – Shot Live At The 100 Club snimljen u londonskom 100 Clubu 2020., a iste godine dolaze i u zagrebački Boogaloou.

Tri godine kasnije The Godfathers objavljuju album vrlo hvaljen The Jukebox Fury i nastupaju u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, a što je bio i njihov posljednji nastup u Zagrebu. Te godine svirali su još u Splitu i Zaboku. Još jedan album uživo This Is War! The Godathers Live objavljen je 2019.

U Zagrebu opet nastupaju 23. listopada u klubu Boogaloo.  Kao posebni gosti će prije The Godfathers nastupiti hrvatska garage rock atrakcija Erotic Biljan & His Heretics koji iza sebe imaju tri studijska albuma.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati a ulaznice po cijeni od 120 kn do ponedeljka 3.10.2022., 140 kn od utorka 4.10.2022. možete kupiti u zagrebačkim shopovima Dirty Old Shop – Tratinska 18 i Rockamark – Hrvatske bratske zajednice 4 i Boogaloo Caffe Baru (pon-pet od 10:00 – 15:00), te preko Entrio sustava i Entrio prodajnih mjesta. Na dan koncerta će ulaznice stajati 160 kn.

Moglo bi Vas zanimati