07
srp
2023
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Lu Dedić, Brkovi i drugi

share

Kamo bježe bogati, što je prava stvar, tko skriva slatke laži, a tko nedostaje? Što ona radi dok je on na baušteli? Otkrijte u ovih pet novih singlova.

Parni valjak – “Bogati će pobjeći na Mars”

Parni valjak predstavlja novi autorski singl. Nakon što su pjesmom “Moja glava, moja pravila” potvrdili nastavak aktivnosti i pridruživanje Igora Drvenkara u ulozi pjevača, a zatim održali i seriju koncerata kojima su oduševili publiku diljem regije, jedan od najvećih rock bendova na ovim prostorima, donosi novu pjesmu “Bogati će pobjeći na Mars”, zajedno s pratećim videospotom. Novi singl nosi prepoznatljivi potpis Huseina Hasanefendića Husa, autora bezvremenskih stihova i glazbe Parnog valjka koji su odgojili generacije slušateljica i slušatelja. Uz predstavljanje nove pjesme u radijskom eteru i digitalnoj sferi, bend donosi i prateći videospot, koji potpisuje  zagrebački fotograf i redatelj Dinko Čvorić – Doringo, zaslužan i za videospot singla “Moja glava, moja pravila”.

 

Lu Dedić – “Prava stvar”

Lu Dedić, unuka Arsena Dedića i Gabi Novak, odnosno kći Matije Dedića, nastavlja obiteljsku tradiciju predstavljanjem svoje prve samostalne pjesme “Prava stvar”. Za razliku od djeda Arsena Dedića, čiji je opus nadilazio žanrove, Gabi Novak koja je ostavila traga u zabavnoj glazbi, jazzu i kajkavskoj popevki, Matije koji je izraz našao u jazzu, Lu Dedić odabrala je pop. Producent i autor pjesme je Silvio Pasarić u čijem je Sipa studiju Lu snimila novu pjesmu.

 

Noelle – “Slatke laži”

Ples je njezin život, a za pozornicu živi. Noelle je to još jednom dokazala  nastupom na ovogodišnjem CMC festivalu gdje je nastupila sa svojim plesnim studijom Illusion i izvela pjesmu “Slatke laži“ . Spot dolazi nekoliko tjedana nakon što pjesma uspješno plovi radijskim eterom, a prikazuje Noelle u zanimljivoj vizualnoj estetici dok se kreće kroz dinamičnu montažnu nostalgiju koja nas vraća u rane, urbane devedesete. Plesnu koreografiju i styling plesača osmislila je Noelle, a režiju spota potpisuje Marko Džavić.

 

Milošev i N I K O L I N A – “Tamo gdje te nema”

Matej Milošev u suradnji s Nikolinom, talentiranom glazbenicom upečatljivog vokala donosi novi singl i videospot kojim najavljuje drugi studijski album. Nakon prvijenca U prolazu, na kojem je ugostio brojna imena glazbene scene, među kojima i TBF, Jelenu Radan, Dunju Ercegović (Bad Daughter, Lovely Quinces), Maju Posavec, Luce, Aljošu i Antoniju Šerić (Pavel), Nenada Borgudana (Detour), Petra Beluhana (Mayales), glazbom nastavlja pričati svoju osobnu priču. Pjesmu je sjajno interpretirala N I K O L I N A, a kako govori Matej, Nikolina se nametnula kao logičan izbor zbog svog moćnog i sugestivnog vokala. Glazbu i tekst potpisuje Matej Milošev, aranžman Tomislav Franjo Šušak, a produkciju Jere Šešelja.

 

Brkovi – “Bauštela”

Grupa Brkovi predstavila je spot za novi singl “Bauštela“, ukupno drugi s njihovog aktualnog albuma Krvava novčanica. Režiju videa potpisao je Šimun Šitum s kojim će bend nastaviti suradnju i ubuduće. Novi spot stigao je par dana prije trijumfalnog nastupa Brkova na novosadskom Blokstoku pred rekordnih 15.000 fanova! Samo na YouTubeu i Spotifyju pjesma „Bauštela“ sakupila je toliko puno pregleda da je bila očit izbor za novi singl. Sve ovogodišnje aktivnosti Brkova uvod su u 2024. kada ova nezaustavljiva punk folk wellness petorka slavi velikih 20 godina rada, za čije obilježavanje se priprema poseban plan.

Moglo bi Vas zanimati