28
sij
2022
Daj 5

Daj 5: Parni Valjak, Grše, Eni Jurišić & Matija Cvek i drugi

Parni valjak Grše Buntai Ida PRester Matija Cvek Eni Jurisic

Daj 5

share

Preko 150 radijskih postaja u regiji oprostilo se od Akija Rahimovskog posljednjom pjesmom koju je otpjevao, pustivši je 27. siječnja točno u 15 sati u eter. Njegova je smrt duboko potresla regiju, a nasljeđe koje je ostavio i utjecaj na mlade generacije glazbenika naprosto je neprocjenjiv. U tom istom tjednu, Eni Jurišić i Matija Cvek zasjedaju na prvo mjesto YouTube trendinga, što je veliki uspjeh, dok Grše, vlasnik ponajboljeg hip-hop albuma 2021. godine, priprema veliki solistički koncert u Tvornici kulture kojeg najavljuje pjesmom „Mamba“.

 

Pani valjak: “Ponovo”

Najznačajniji rock bend naših prostora se pjesmom „Ponovo” oprašta od čovjeka kojemu je glazba bila život, koji je svojom neuništivom energijom postao sinonim vrhunskog frontmena i uzor generacijama. Aki nas je iznenada napustio, ali njegov duh i glas ostat će zauvijek upisani u svima nama koji smo uz Parni valjak odrastali, zaljubljivali se, smijali i plakali.

Eni Jurišić & Matija Cvek: “Trebaš li me”

Kako doći na vrh trendinga? Izvrsnom pop baladom s modernim twistom. Matija Cvek i Zvonimir Husnjak, poznatiji kao z++, udružili su autorske snage te lansirali veoma decentnu baladu koja osvaja na prvo slušanje. Interpretacija Eni Jurišić posebno se ističe u pjesmi na koju joj Matija pruža jednako upečatljiv odgovor. Izuzetno zarazno djelo koje osvaja na prvo slušanje unosi dašak svježine na domaću pop scenu.

 

Grše – “Mamba”

Grše bad boy, playboy. U nešto drugačijem izdanju, sigurno juri do vrha i još jednom oduševljava eksperimentiranjem zvukom i glazbenim stilovima. Pjesma „Mamba” nastala je u suradnji s vrhunskim producentom i beatmakerom Mihovilom Šoštarićem, umjetničkog imena Lockroom i El Maar koji je surađivao na aranžmanu. Prati je spot koji potpisuju petarkacketdole i dffrntvibe što ovo djelo čini kompletnim. Već pri prvom slušanju jasna je zrelost uz visoku razinu izvedbene i tehničke kvalitete kojima su, nakon fantastičnog albuma Platinum, napravili još jedan korak naprijed i učvrstili svoju poziciju lidera svog faha.

 

Buntai feat. Ružno pače – “Panxstar”

Grupa Buntai prije nekoliko je dana predstavila novi album Geneza s kojeg se zasigurno ističe suradnja s glazbenikom Ružno Pače. Na valu ponovnog uzleta pop punk žanra, dečki su iznjedrili još jedan hit koji će jamačno odlično funkcionirati uživo, 25. veljače u Tvornici Kulture, kada će Buntai predstaviti novi album uživo. Ludi je provod zagarantiran, jer ipak se radi o jednoj od najzanimljivijih i najluđih koncertnih senzacija klupskih prostora.

 

Ida Prester – “Luda” (Štef’s Dog Version)

Uspješnica relativno aktualnog i novog poglavlja karijere Ide Prester, pjesma “Luda” dobila je distorzirani remix. Njena energija na nastupima uživo ima mnogo punkerskih elemenata, a upravo je u sličnom, novom ruhu inspiriran Stoogesima s potpisom Štef’s Doga, predstavljena ova pjesma. Gitarski riffovi pjesmi daju melankoličnu notu i seriozniji dojam, a ovo je samo prvi u nizu remikseva koje će uskoro objediniti na posebnom EP izdanju Luda Remixes.

Moglo bi Vas zanimati