27
pro
2021
Vijesti plus

Doček nove 2022. godine - di ćeš ti?

Doček nove 2022. godine

share

Najomraženije pitanje koje se pojavljuje s prvom upaljenom božićnom lampicom. Znači, svake godine sve ranije i ranije, negdje krajem rujna u polušali, s uvijek istim odgovorom – kolutanjem očima. Klišej, da, no ako još uvijek ne znate gdje ćete za Novu, donosimo vam popis glazbenih događanja diljem Hrvatske i jedan jedinstveni, virtualni.

Brkovi nova godina doček

Brkovi

Globalni virtualni događaj – Brkovi

„Ako nemate gdje za Novu, možete s nama” – poručio je frontman Brkova Shamso69 najavljujući nastup. Njihovo prvo novogodišnje virtualno koncertno iskustvo bit će, dakle, složeno od najvažnijih pjesama karijere. Ovaj novogodišnji koncert bit će idealna prilika da se cijeli Balkan, dijaspora i ostatak svijeta skupi na jednom mjestu. „Ako se napijete pa sve propustite, ne brinite! Koncert se može gledati i u reprizi, ostat će dostupan na linku još 14 dana”, poručuju Brkovi.

Zagreb 
z++

z++

Akademija – z++
Z++, trenutačno vjerojatno najveća hrvatska hip-hop/trap zvijezda, koja se u biti igra mnogim žanrovima, spletom okolnosti umjesto za Božić, u Akademiju stiže na Staru godinu. No možda će to ispasti kao jedna od boljih glazbenih solucija za proslavu ulaska u novu, 2022. godinu (na otvorenom)! Pretpostavlja se da će Akademija biti popunjena do zadnjeg mjesta, s obzirom na interes koji ovaj briljantni glazbenik izaziva. Samo četiri tjedana nakon rasprodane Tvornice kulture i tri mjeseca nakon nastupa na rasprodanom Dritu iz MSU-a, z++ stiže u Akademiju, proslaviti što Kraj godine pada na Petak!

Psihomodo pop

Psihomodo pop

Trg bana Josipa Jelačića – Psihomodo pop, Filip Rudan, kvartet Zagrebačke filharmonije
Na glavni zagrebački trg ove će godine biti moguće doći dočekati novu godinu uz Covid potvrde. Na samom početku večeri publiku će zabavljati kvartet Zagrebačke filharmonije, nakon kojih će Filip Rudan izvoditi najveće domaće i strane hitove pop glazbe, a u novu će godinu publika uplesati uz hitove grupe Psihomodo pop.

Johann Franck – The Frajle u 12:00, Dino Petrić na terasi, 007 theme party
Doček na Trgu počinje već u podne, kada će u klubu Johann Franck zapjevati The Frajle. Navečer će na terasi publiku zabavljati Dino Petrić, a u samom će se klubu održati poseban 007 tematski party.

Nova 101 godina – Hala
U Hali vas očekuje Nova 101 godina. Premda smo 2021. ostali bez ovog kultnog radija, tradicija brenda i novogodišnjih dočeka nastavlja se.

We Love Sound Doček nove godine

We Love Sound pres. A New Dawn – Hala
Drugi dio programa u Hali počinje u šest sati ujutro 1. siječnja, a traje sve do ponoći toga dana. Ekipa okupljena oko festivala We Love Sound dovodi neka od najpoznatijih imena hrvatske elektroničke scene, uz jednog gosta iz Srbije te jednog iz inozemstva. Na line upu su Ani., Bronski, DJ Jock, Felver, Herya, Highkin, Marin Biočić, Marko Nastić te Mate Čeko.

 

Doček nove godine Tvornica kulture

Nova godina u Tvornici – powered by Radio Tvornica
Nova godina u Tvornici proteklih je sedam godina postala jedna od najvećih novogodišnjih tulum atrakcija. Svaki je rasplesani doček bio rasprodan, a isto se očekuje i ovog 31. prosinca navečer kada dvorana u Šubićevoj otvori svoja vrata. Dobitnu kombinaciju glazbenih „tvorničkih” žanrova nema smisla mijenjati pa će tako i ove godine publiku dočekati jaka DJ ekipa. I ove je godine program podijeljen na dva floora. Veliki pogon ponudit će presjek hitova uz koje ćete uplesati u još jednu novu godinu, nadamo se godinu nade bez pandemije.

Na plesnom podiju gibat ćete se uz glazbeni mash up selekcije najvećih hitova od 80-ih do danas. Mali pogon okupirat će pak najbolja plesna nekomercijalna alternativna glazba. DJ pultovima žonglirat će reprezentacija iskusnih DJ-a koji su punili zagrebačke klubove i rasprodavali dočeke, a ove godine imamo special izbor glazbe Radija Tvornice.

 

Doček nove godine Močvara

Močvarna nova godina – Štala by Mario Kovač
Posljednja pjesma puštena 2019. u Močvari tijekom Novogodišnje štale bila je „Final Countdown”, a prva puštena u 2020. „Highway to Hell”. Kad pogledamo što se od tada izdogađalo u svijetu, ne možemo se oteti dojmu da je naš DJ Mario Kovač proročanski predvidio budućnost. Dakle, ako vas zanima kakva će biti 2022., nema vam druge već ponovno doći na Novogodišnju štalu i poslušati predviđanja Luciferovog najdražeg nećaka. Iz bogatog izbora domaćeg i stranog rocka, trasha, disca, popa, metala, punka i svih mogućih te nemogućih glazbenih žanrova, uvjereni smo da će naš DJ odabrati baš one prave stvari za rasplesati plesni podij i razgaliti crne nam duše!

Peti kupe ft. EU Advent
Još se čeka otvorenje Petog kupea, multifunkcionalnog prostora koji će, među ostalim, raditi kao galerija i klub, no u međuvremenu je njihovo dvorište otvoreno kao zanimljiv adventski punkt. Na lokaciji Trnjanska cesta 5 za doček Nove godine spremaju program u kojem sviraju DJ-i Felver, Pepi Jogarde i Antonio Zuza. Program traje od 18 sati do dva ujutro, a pripremljen je u suradnji s ekipom koja je nekada organizirala adventska događanja na Europskom trgu.

Boogaloo – Future Scope New Year’s Eve
Novogodišnji party ovoga će puta svoj početak označiti već u 17 sati u velikoj dvorani, a od 20 sati upogonit će se i mala dvorana Boogalooa. Velika dvorana zaorit će uz dugogodišnje ime na sceni, Matyu, koji je na sceni još od 90-ih te je redovni rezident Future Scopea. Nakon njega, DJ pult će se natopiti beatovima uz ime koje stoji iza organizacije Future Scopea i koji je dijelio pult s nizom velikih imena poput Amelie Lens, Jeffa Millsa, Charlotte De Witte i Borisa Brejche – Shipea. Highlight večeri na velikom flooru razvit će mađarski producent i DJ, Jay Lumen.

Šlag na torti nakon cijele večeri je Gumja koji će Boogaloo sa svojim beskompromisnim setom vratiti klub na tvorničke postavke i okončati novogodišnju noć. Mali floor krasit će DJ koji stoji iza Tech Rooma, E-Base koji će ugrijati prostor tik pred dolaska PEZNTA. PEZNT je DJ i producent koji neumorno osvaja glazbene ljestvice sa svojom produkcijom i zna kako zasladiti set slasnim grooveom. Večer će se intenzivirati uz after party na kojemu će nas budnima držati standardna postava Future Scope, a ona se sastoji od Senne i Sina, Mr. DJ Daria, Seraphima Codexa te Lemona i Shipea, koji će ponovno zajedno zasukati rukave za b2b set.

Klub Metropolis – hitovi osamdesetih i devedesetih
Za dobar štimung pobrinut će se 100% bend koji je već odpeglao jedan prošli doček nove u Metropolis clubu i ovoga puta će vam odsvirati najbolje pop i rock hitove dobrih starih vremena, a za skvasit grlo tu je vjerna i dobro uigrana postava Metropolis cluba.

Doček nove godine RnB Confusion

Restoran Lobby – Eurotower – RNB Confusion – Decadance NYE 2022
Tko je plesao na legendarnim RNB Confusion dočecima Nove godine u Hypo centru i SC-u? S iskustvom od čak 18 organiziranih novogodišnjih tuluma, RNB Confusion ponovno donosi čarobnu formulu uz DJ Indyja i Turka. Ovogodišnji NYE odlučili su proslaviti s najvjernijim fanovima u intimnijem formatu uz prigodnu ponudu paketa hrane i pića. Lobby se odlikuje razigranim prostorom koji se sastoji iz više cjelina, ostakljen sa svih strana, a smješten je u predvorju poslovnog tornja Eurotower.

DVA OSAM – New Year’s Party by Tomi Phantasma
Tomi Phantasma vraća se u DVA OSAM i odabire glazbeni program za provod u “najluđoj noći” za sve ljubitelje darkerskih osamdesetih, electro synth-popa, rokerskih devedesetih i recentnih alter uspješnica! Posjetitelji kluba na Jabukovcu i dan-danas prepričavaju nezaboravan doček 2015. godine kada je Tomi priredio svoj zadnji novogodišnji tulum na ovoj adresi.

Vintage Industrial Bar – DJ program
U Vintage Industrial Baru očekuje vas najbolje od najboljih glazbenih sadržaja njihovih programa. Cjelovečernji DJ set uz potpuni glazbeni mash-up, od soula do trasha, na koji bezbrižno možete tancati i pijuckati.

TBF

TBF

Split – Zvončac – TBF i Thrill Band 

U bašti Zvončac u Splitu publiku će zagrijati irski pop bend Thrill Band, nakon čega se na pozornicu penje TBF. “Fantastična”, “Grad spava”, “Genije”, “Uvik kontra” samo su dio hitova koje će publika moći glasno pjevati dočekujući Novu.

 

Silente

Dubrovnik – Silente i Vatra

Program 8. dubrovačkog zimskog festivala kulminirat će organiziranim dočekom Nove godine na Stradunu gdje će nastupiti grupa Vatra i domaćini Silente. Organiziran je i dječji doček nove godine koji počinje u 11 sati, gdje će nastupiti Domenica.

Opatija – Groovers, Šajeta, Trio Rio…

Na velikoj Ljetnoj pozornici nastupit će bend Groovers. Na Mrkatu, trgu ispred tržnice, nastupit će Šajeta, Trio Rio, David Danijel, Duško Jeličić i Bonaca. Glazbeni program uz DJ-ja i bendove neće izostati ni ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Tamo će nastupiti Dellboysi, Finta De Mona i DJ.

Vesna Pisarović

Vesna Pisarović

Makarska – Kuzma i Shaka Zulu, Vesna Pisarović

Makarani će plesati u jednom od najzabavnijih ponuda ovog Silvestrova. Zabavljat će se uz hitove Kuzme i Shaka Zulu te bezvremenskim uspješnicama Vesne Pisarović. Program počinje u 21:30 u Božićnom gradu.

Zadar

U Zadru se priprema program na prostoru Adventa cjelodnevnom glazbom s DJ pulta te navečer uz svirku skupine glazbenika koji su se proslavili u odličnoj TV emisiji A strana Vjeke Ključarića, Eni Jurišić, Dine Purića i Petre Oreč. Na istom mjestu će se, 1. siječnja, održati koncert zadarske grupe Kanela.

Ostalo: Osijek, Koprivnica, Križevci i Vodice

Od ostale glazbene ponude uživo, u Osijeku će na Trgu Ante Starčevića nastupiti Ivan Zak, u Koprivnici u hotelu Podravina goste će zabavljati sastav Gazde, u Križevcima u sklopu programa Advent u Križevcima nastupit će Đani Stipaničev, dok će u Vodicama koncert u hotelu Imperial Park održati Jole i Sinovi ravnice, a u hotelu Olympia Maja Šuput.

Primošten, Đakovo, Velika Gorica i Vukovar

Grupa Dalmatino nastupit će u Primoštenu u klubu Aurora, u Đakovu na Trgu J. J. Strossmayera publiku će zabavljati grupa Dyaco, u Gospiću na Trgu Stjepana Radića novu će godinu dočekati uz nastup Marka Vukesa i Share Love With Others bend. Pravila Igre nastupit će u Velikoj Gorici ispred muzeja Turupolja, a Daleka Obala na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru.

Novalja, Zadar i Ivanec

Massimo će nastupiti u Novalji na Trgu Bazilike, Igor Cukrov nastupa u zadarskoj konobi Kamen, a grupa Ljubavnici u kavani Ivanec u Ivancu.

Neno Belan i Fiumens

Neno Belan i Fiumens

Sveti Martin na Muri, Marija Bistrica, Karlovac i Vir

Nakon što je doček u Rijeci otkazan, Neno Belan nastupit će u termama Sveti Martin u Svetom Martinu na Muri. Učiteljice i Boss band nastupit će na Trgu pape Ivana Pavla II. u Mariji Bistrici dok će na Trgu sv. Jurja na Viru za ludu zabavu biti zaduženi Jasmin Stavros i Mladen Grdović. Karlovac će adventski mjesec i 2021. zaokružiti DJ programom na gradskoj promenadi s početkom u 19 sati, dok će na kultnoj Maloj Sceni HD od 21 sat građane u prošlost vratiti Novi Retro. Godinu će dočekati uz Gospodare tambura s početkom u 23 sata.

Moglo bi Vas zanimati