18
svi
2023
Vijesti plus

SVEŠČANI MIMOHOD

Let 3 veličanstveno doščekan u Rijeci!

Let 3

Mama kupila traktora! / Foto: Claudia Bošković

share

Let 3 je u svojoj matičnoj luci ovjeren masovnim konsenzusom o narodnom herojstvu. Rijeka je dočekala svoje glazbene idole na Korzu 18. svibnja

Let 3

Osamnaestmajska parada krenula je ispred Dallas Music Shopa / Foto: Nikola Dabo

Rijetko se u centru Rijeke može vidjeti toliko ljudi koliko ih je bilo na dočeku Leta 3. Nakon teleportacijske turneje europskim gradovima i pohoda na Liverpool omiljeni riječki rock ekscentrici u srce grada dovukli su skupine obožavatelja, kojih je djelovalo kao da je više od tisuću. Sve to dokazuje da unatoč tome što im žiri nije bio sklon, poruka iza snažne antiratne himne “Mame ŠČ!” odjeknula je upravo ondje gdje je i najbitnije, među publikom.

Najpoznatiji europski traktor napokon se stacionirao na domicilnom teritoriju i provozao omiljenu peteročlanu, odnosno šesteročlanu posadu centrom grada i time najavio slavlje velebnih razmjera.

– U Liverpoolu je bilo sjajno, dvanaest sati šljake i onda dvanaest sati zabave svaki dan. Dakle, tulum na tulum na tulum – red rada, red tuluma. Mislim da smo mi jedini koji se nismo išli gore natjecati se. Imali smo neku svoju spiku, svoju poruku i obzirom da smo ovako dočekani znači da smo u tome i uspjeli – podijelio je s nama Dražen Baljak.

Let 3

“Riječke pičke” i “Izgubljeni” su bili na repertoaru Leta 3 / Foto: Claudia Bošković

A naposljetku, ima li išta ljepše nego kada te se sa toplinom dočeka u vlastitom gradu. Ovom posebnom događanju nazočio je i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, koji se Letovcima zahvalio na izvrsnoj prezentaciji, a zasluženo im je uručena ŠČ! torta i šampanjac.

– Ovo je iznad svih očekivanja, mi se nadamo da smo sa svojim angažmanom ispunili vaša očekivanja iako zapravo za to nas baš briga jer nama je bilo super. Naradili smo se kao  konji i mislim da bi to tako trebalo uvijek biti u životu. Zaista ste dirnuti s vašom podrškom, ovim dočekom, ovo je nešto što zaista nismo očekivali. Što drugo reći nego hvala, nadam se da ćemo i dalje ispunjavati vaša očekivanja i puniti vas našom energijom kao što vi punite nas – okupljenima je poručio Zoran Prodanović Prlja.

Najbolji način za zahvaliti se svima koji ih u njihovu putu podržavaju od samih početaka jest bilo počastiti publiku ”Mamom ŠČ”, koja se zaorila u sav glas. Nakon uspješnice s Dore, Letovci su izveli još evergreene ”Riječke pičke” i ”Izgubljeni”.

Spektakularni program na riječkom Korzu zatvorio je nastup riječkih rock glazbenika, članova grupa Chasing Nord, Father i Ministranti – Mihaela Prosena, Vedrana Vučkovića, Franje Jardasa i Tina Margana koji su se za ovu priliku ekskluzivno okupili u sastavu imena ŠČA-VAL. Nakon što su izveli neke od najvećih riječkih rock hitova, veselje je završeno uz pažljivo probranu Ri Rock playlistu DJ-a Bobe (ne onog njemačkog, nego Bobe Grujičića, bubnjara Turista i Kojota).

Let 3

Generacija ŠČ / Foto: Claudia Bošković

Moglo bi Vas zanimati