03
ožu
2022
Intervju

Nela Đinđić: „Oduvijek sam znala da je pjevanje moj poziv, a i svima oko mene je to bilo savršeno jasno"

Nela

Nela

share

Otkad se pojavila na glazbenoj sceni Nela Đinđić ne prestaje intrigirati javnost svojim glasom, ali i pjesmama. Lani je izdala i debitantski album Melodrama, s koga je nedavno predstavila pjesmu “Problem”. Mlada glazbenica potpisuje tekst i glazbu novog hita i priznaje da su prije predstavljanja pjesme prisutni strah, očekivanja, ali i euforija i osjećaj nepobjedivosti.

Nelu Đinđić prvi smo put upoznali kao 18-godišnju djevojku u The Voiceu, gdje je bila u timu Jacquesa Houdeka.  U spotu redatelja Luke Sepčića Nelu vidimo u izdanju u kakvom još nismo dosad. Sve pršti od šarenila, a moderni pop kojim odiše pjesma, čiji tekst i glazbu potpisuje sama Nela, savršeno se uklopio u vizualnu priču. Krivci za tako dobar zvuk ponovno su Mihovil Šoštarić i Vlaho Arbulić (studio Republika). 

„Pustila sam da prirodno uđe slušateljima u uho, a onda pravu promociju sačuvala za spot. Trud i čekanje isplatili su se, ‘Problem’ se nevjerojatno dobro primio kod publike i u eteru. Mogu reći da sam i pjesmom i spotom zadovoljnija od svega što sam dosad objavila. Velika mi je to motivacija za dalje”, kazala je Nela o pjesmi znakovitog refrena „Nisi ništa kriv, u meni je problem”.

„Spot za pjesmu ‘Problem’ je snimljen u Vukovaru, u novom sportskom objektu Plivalište Vukovar koji nas je oduševio šarenim hodnicima, kakve nismo mogli naći u cijeloj Hrvatskoj.”

„Nastala je spontano dok sam sjedila na kauču, u glavi se pojavila melodija i tekst refrena. Kasnije se to postupno proširilo na cijelu pjesmu. Recimo, ‘Melodrama’ je, za razliku od ‘Problema’, nastala u dahu. ‘Nisi ništa kriv, u meni je problem’ sarkazam je kojim se mi žene često volimo služiti kad izražavamo nezadovoljstvo”, objasnila je glazbenica i nastavila o spotu:

„Spot je snimljen u Vukovaru, u novom sportskom objektu Plivalište Vukovar koji nas je oduševio šarenim hodnicima, kakve nismo mogli naći u cijeloj Hrvatskoj. Iza spota stoji prava mala filmska ekipa: redatelj Luka Sepčić, producentica Sara Horvatić, snimatelj Ante Cvitanović, stilistica Marcela Vrček, koreografkinja Marta Opačić, make up artistice Tamara Kokalj i Natalija Škrlec, frizerka Vesna Škrlec, plesačice Tihana, Ana, Aida i Heda…

Mislim da se vizualna promjena itekako primjećuje, za što su krive upečatljive modne kreacije mladih hrvatskih dizajnera: Donovan Pavleković, Morphlines, House of Kiwi, Salicula, Tina Spahija”, kaže Nela koja je glazbenu karijeru počela još kao trogodišnja djevojčica.

„Od treće godine pjevam u dječjim zborovima, prvo su to bili Trešnjevački mališani pa Pahuljice, zajedno s plesnom školom Ane Maletić u kojoj sam savladala temelje solfeggia i klavira pa nastavila u Rock akademiji (glazbena škola za popularnu i jazz glazbu), gdje sam završila osnovnu školu pjevanja kod Maje Jakoliš.

Odrastala sam na Radiju 101 koji je bio jedini radio koji se slušao u našem autu te albumima Laure Pausini, Olivera Dragojevića, Gibonnija, Azre, Bijelog dugmeta, Kemala Montena… Mama je uvijek voljela slušati talijansku glazbu i svoje Dalmatince, a tata je bio i ostao fan bluesa i rocka.

Moj ukus za glazbu tu je negdje na sredini, no uvijek je naginjao prema lijepim pjevnim melodijama, jakim vokalima, emociji. Obožavam soul, blues, r’n’b, pop… Oduvijek sam znala da je pjevanje moj poziv, a i svima oko mene je to bilo savršeno jasno”, veli pjevačica. Šira javnost upoznala ju je kada je u prvoj sezoni Voicea pjevala Giorginu pjesmu „Di sole e d’azzurro“.-

Nela Đinđić

Nela/Petra Mikšik

„’Di sole e d’azzurro’ je pjesma koju mi je otkrila moja profesorica pjevanja. Uz puno vježbe i maminu pomoć oko teksta, ubrzo je postala moja najdraža pjesma za pjevanje. Izvela sam ju na produkciji u Rock akademiji gdje smo odlučili snimiti tu izvedbu i sačuvati je za uspomenu.

Tada je ta pjesma na neki način postala moja. Nekoliko mjeseci nakon, krenule su prijave za The Voice i to je bila jedina snimka koju sam mogla poslati. Iako sam na predaudicijama pjevala i druge pjesme, ‘Di sole e d’azzuro’ bila je najposebnija i tako postala pjesma kojom sam se predstavila na blind audiciji”, kaže Nela koja nije vjerovala da će upasti u emisiju.

„Jacques je bio jako emotivno involviran, kao i svi mi, brinuo se o svima u timu, razmišljao na koji način će tko pokazati svoju originalnost i emociju. Od njega sam naučila da je najbitnije imati podršku i pjevati iz srca.”

„Zvučat će lažno skromno, ali nisam vjerovala da ću upasti na prvim prijavama, a kamoli ući u emisiju. Trema je bila ekstremno jaka, bio je to veliki pritisak za mene, preveliki, pogotovo u tim godinama. Ja sam tad imala 18 godina… Ali sve se odvilo baš kako je trebalo, moj odrasliji put prema karijeri krenuo je baš tamo”, ističe glazbenica koja je puna hvale za svoga mentora Jacquesa.

„Jacques je bio jako emotivno involviran, kao i svi mi, brinuo se o svima u timu, razmišljao na koji način će tko pokazati svoju originalnost i emociju. Od njega sam naučila da je najbitnije imati podršku i pjevati iz srca”, rekla je Nela. Proteklih godina briljira u A-strani, HRT-ovoj emisiji koja na najbolji način promovira mlade glazbenike.

„Mislim da je to najkvalitetnija glazbena emisija u regiji. Od pjesama koje sam pjevala izdvojila bih ‘Moja posljednja i prva ljubavi’ Tereze Kesovije kojom sam se prvi put tamo predstavila te Gibinu ‘Tajnu vještinu’ kojom sam se pozdravila od emisije.”

Nela nam je otkrila i koga bi izdvojila na domaćoj i svjetskoj glazbenoj sceni.

„U Hrvatskoj cvjeta sve više pupoljaka od kojih bih izdvojila Niku Turković, Matiju Cveka, Zsa Zsu, Filipa Rudana, Tiu i još mnogo njih… Ima jedna cura Fani Solomun, njena pjesma ‘Svaki kut’, od teksta do melodije je savršena. Voljela bih da objavljuje više i češće. Odnedavno sam zavoljela i Silente.

Gibo i Urban zakucali su novim izdanjima. Lijepo to sve ide. Sa svjetske scene – hmmmm, moram priznati da me dugo nitko nije oborio s nogu. Sve manje je umjetnosti i glazbe u zadnje vrijeme… Tu se ne podrazumijevaju veterani poput Eda Sheerana, Bruna Marsa, Adele i sličnih. Fali mi hitova, fali mi inspiracije”, iskreno će Nela kojoj je najveća podrška dečko i kolega Marko Kutlić.

Nela Đinđić

Nela/Petra Miškik

„Kako je glazbeni put postajao sve ozbiljniji, tako je vremena i motivacije za geologiju bilo sve manje. Žao mi je zbog toga. Trebalo mi je dugo vremena da prihvatim da ipak neću završiti taj fakultet. Svakako ne odustajem od pomisli da ću ponovno studirati.”

„Najveća smo si podrška, ali i kritika. Rekla bih da je najveća prednost u našem slučaju što znamo srž ovog posla pa tako i sve što on donosi”, veli studentica geologije koja je zbog glazbe zapostavila fakultet.

„Ta karijera, nažalost, nije imala šanse opstati kod mene. Kako je glazbeni put postajao sve ozbiljniji, tako je vremena i motivacije za geologiju bilo sve manje. Žao mi je zbog toga. Trebalo mi je dugo vremena da prihvatim da ipak neću završiti taj fakultet. Svakako ne odustajem od pomisli da ću ponovno studirati. Voljela bih da to onda bude onaj studij koga ću usko moći povezati uz glazbu”, rekla je Nela koja nam se i opisala u nekoliko rečenica.

„Privatno je Nela introvertirani ekstrovert. Volim druženja s obitelji i prijateljima, društvene igre, izlaske, ali volim i samoću. Volim ples, prirodu i avanture. Volim kuhati i maštati, otkrivati nove stvari. Nela je isto tako privatno malo lijena i previše razmišlja, ali radi na tome da se to promijeni.”

Bila lijena ili ne, mlada glazbenica već priprema drugi album, a s proljećem kreću i nove svirke koje će oglasiti na svojim društvenim mrežama.

Moglo bi Vas zanimati