04
lip
2023
Izvještaj

13. IZDANJE FESTIVALA U RIJECI

Student Day Festival: Tulum od sutra do jutra

Student Day Festival

Nipplepeople su oduševili riječke studente / Foto: Student Day Festival FB

share

U koncertnom dijelu 13. Student Day Festivala u Rijeci nastupile su regionalne pop, rock i trap snage, od Mimi Mercedez do Vojka V.

Student Day Festival

13. Student Day Festival trajao je tjedan dana, no glazbeni dio odvio se u petak i subotu na radost mnogobrojne publike / Foto: Student Day Festival FB

Trinaesto izdanje Student Day Festivala, najvećega besplatnog studentskog događanja u regiji i ove je godine u Rijeku privuklo nastupe jakih regionalnih pop, rock i trap snaga. Tjedan ispunjen raznolikim aktivnostima, koji organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci uz potporu Sveučilišta u Rijeci, kulminirao je u glazbenom dijelu programa održanom 2. i 3. lipnja. Tisuće mladih i onih koji se tako osjećaju u večernjim terminima slijevali su se i izmjenjivali u epicentru zbivanja, kompleksu nekadašnjeg Tenka iznad studentskih paviljona na Kampusu.

Kako i inače često bude, prva noć koncertnog programa bila je kvalitetom i upečatljivošću jača od naredne, a da je u većini slučajeva doista u pitanju pravilo bez iznimke pokazalo je i ovogodišnje izdanje Student Day Festivala. Sama selekcija izvođača bila raznolikija, ali i – uzbudljivija. Prva noć koncertnog programa startala je jako uz Mimi Mercedez kojoj je pošlo za rukom animirati i uz pamtljive stihove zagrijati atmosferu za izlazak karizmatičnog dvojca Nipplepeople. Ovi glazbeni magovi koji uživaju u oksimoronu kao što je neeksponiranost pod svjetlima reflektora okupljene su rasplesali uz opojne zvukove svoje elektro-pop pjesmarice.

Student Day Festival

Mimi Mercedez otvorila je dvodnevnu glazbenu smotru / Foto: Student Day Festival FB

Fantastični build-up večeri najavio je nastup Damira Urbana, koji je još jednom dokazao da je njegov umjetnički senzibilitet i imaginacija svjetionik u moru bezličnosti i istosti. Izražena emocionalnost i upečatljiva lirika i ovaj put dotaknuli su srca publike svih dobi koji su najveće uspješnice, od kojih su se istaknule “Iskra“, “Mala truba“ i “Mjesto za mene“ pjevali u sav glas. Zabava se nastavila i otegnula u kasnonoćne sate uz Vesnu Pisarović.

Student Day Festival

Urban & 4 zaradili su ovacije na domaćem terenu / Foto: Student Day Festival FB

Uvertiru u drugu koncertnu noć označio je nastup sastava 2X Šihta, koji čini dio postave tzv. ‘očeva hrvatskog trapa’ High5. Bilo je jasno da je mlada riječka publika dobro upoznata sa stihovima i značajem glazbenih preteča Šihte. Jedino ime koje je stršilo među selekcijom izvođača u drugoj noći bio je Alen Vitasović, no poznati glazbenik pokazao je da je voljen i poštovan od publike u svakoj situaciji i svakome izdanju. Koncertnim prostorom stoga su se orile neke od najvećih uspješnica, kao što su „Sandra“, „Ja ne moren bez nje“ i „Gušti su gušti“, a Vitasović je u maniri glazbenika iz naroda svojom energijom osvojio publiku.

Uzavrela atmosfera blago se rasplinula uz staru školu hip hopa, Smoke Mardeljano, no spas večeri ukazao se u mesiji hrvatskog rapa, poznatom i priznatom Vojku V, koji je još jednom obranio svoju kvalitetu i popularnost. Dok je publika divljala uz „Ne može“, „Kako to“ i „Pastu Italianu“, doimalo se kao da je završni dio koncertne večeri prošao u tren oka, a slavlje do jutra ispratilo je još jedan Student Day Festival svome kraju.

Student Day Festival

Vesna Pisarović miljenica je studentske populacije / Foto: Student Day Festival FB

Moglo bi Vas zanimati