03
pro
2023
Izvještaj

z++ u Domu sportova

Koncertni ispit karijere uspješno položen

z++ u Domu sportova

z++ u Domu sportova /Julijan Labrović

share

2. prosinac bio je datum kojeg je mlada osječka zvijezda zasigurno mjesecima željno iščekivala

z++ u Domu sportova

z++ u Domu sportova/Julijan Labrović

Na hladnu i snježnu zagrebačku subotnju večer z++ održao je svoj do sada najveći samostalni koncert u punoj maloj dvorani Doma sportova, kojim je zaokružio izrazito uspješnu godinu, a sudeći prema sinoć viđenom možemo reći kako je z++ najveći koncertni ispit karijere položio s odličnim.

Najzagriženiju publiku koja je odlučila u Dom sportova ući odmah po otvaranju vrata zagrijavala je DJ Kiki B., dok su se prije glavne zvijezde večeri publici predstavile nadolazeće trap nade Špiro i Tej. Iako su momci tek u rujnu imali najveći nastup do tada na Lil Dritu pred rasprodanom Tvornicom, nisu trebali dugo čekati novu priliku kako bi nastupili pred još brojnijom publikom, a tu priliku su iskoristili na najbolji mogući način način.

Špiro i Tej

Špiro i Tej/Julijan Labrović

Izveli su stvari s debitantskog EP-a Malo skuplji, a svojom energijom i samopouzdanjem pred već ugodno popunjenom dvoranom pokazali su kako definitivno spadaju u kategoriju ones to watch glazbenika s velikim potencijalom za budućnost.

Nakon što su momci završili sa svojim setom, uslijedila je ponovno Kiki B., a kada su Domom sportova počeli odzvanjati taktovi popularne “Paname“, na binu su uletili Peki i Baks, već standardni gosti na brojnim koncertima kolega sa scene, koji su dodatno zagrijali okupljenu masu.

Nastup z++-a bio je podijeljen u nekoliko glavnih točaka koje su se sastojale od solističkih setova te od setova pjesama s gostima iznenađenja. Koncert je otvorio s gitarom i “Znoj štedi krv“, čije su melodije poslužile kao uvod u “Nema vremena“, a publika je glasnim pjevanjem refrena spremno pozdravila osječkog dijamanta.

z++ i Hiljson Mandela

z++ i Hiljson Mandela/Julijan Labrović

Iako ozvučenje u početku nije bilo na razini, z++ je besprijekornim izvedbama stvari “Svjetlo“ i “Tajna“ vratio fokus na sebe, a pjevanjem bez playbacka pokupio je prve veće ovacije okupljenih. Nakon romantičnijeg i laganijeg uvoda, uslijedio je set pjesama s Massimom, zvijevim vjernim prijateljem i suradnikom, koji je gotovo uvijek prisutan na njegovim nastupima.

Izveli su momci tom prilikom novi hit “ŠNiT“ kojim su rasplesali cijelu dvoranu, a bili su obučeni u kožne kapute kao iz Matrixa, kakve nose i u spotu nove pjesme. Poslije još nekoliko zajedničkih pjesama, vrijeme je bilo za novu točku. Riječ je bila o dvije djevojke koje su plesale na svili dok je z++ izvodio “San“ i “Crno + zlatno“, a koje su, usprkos z++-ovim dirljivim izvedbama, ipak bile u glavnom fokusu publike.

z++ i Buč Kesidi

z++ i Buč Kesidi/Julijan Labrović

Kad su djevojke napustile binu, na istu je pozvan Hiljson Mandela koji je na opće oduševljenje fanova izveo “Još ovu noć“ na kojoj gostuje upravo z++. U trenutku kad je Hilje stao na binu, po gromoglasnom kriku publike dalo se nagovijestiti da spektakl tek počinje, a isto se vidjelo i po količini mobitela u zraku. Nastavio je z++ s nekoliko solo stvari poput “Na pola puta prema dolje“, “Ide mi“, “Sedmo nebo“ koju gotovo svakodnevno imamo prilike slušati na radijskim valovima te jednom od prvih uspješnica “adrenalin“.

Poslije kratkog solo seta, z++ pozvao je nove goste – duo Nipplepeople, koji su s njim izveli “Ljeto već je gotovo“ i svoju “Frku“. Nakon još nekoliko samostalnih stvari, na binu je pozvana jedna od najprepoznatljivijih glava scene, čovjek koji je i sam prije nekoliko tjedana napunio Dom sportova. Jasno, riječ je o Vojku V koji je na opće ushićenje publike izveo “Bunga party“ i “Obama“.

Vojko V i z++

Vojko V i z++/Julijan Labrović

U plesnom tonu nastavio je z++ sa “Moj svijet“ i “Dino Dvornik“ koje su i one najumornije na tribinama natjerale da ustanu i zaplešu. Ubrzo se z++ ponovno uhvatio gitare te odradio uvod za stvar “Magija“, za koju se ne mogu oteti dojma da uživo nekako najbolje prolazi od svih stvari s prvog albuma, ali možda ipak ostaje u sjeni uspješnice “Crno + zlatno“. Bilo kako bilo, izvedba je bila zaista magična, a i sam z++ nazvao je publiku magičnom.

Na “Belom Manastiru“ sve bljeskalice i upaljači bili su u zraku, a u jednako intimnom tonu nastavio je z++ kada je pozvao još jedne goste, Buč Kesidi. Pančevački duo izveo je svoju vjerojatno najpopularniju stvar “Nema ljubavi u klubu“, nakon koje su zajedno sa zvijem izveli i “Dijamanti“ te “Ljeto već je gotovo“. Trojac je u tom trenutku na bini bio obučen u šljokičaste sakoe te efektnom kostimografijom zaokružio još jedan perfektno odrađen set.

z++ u Domu sportova

z++ u Domu sportova/Julijan Labrović

Kad je sat Doma sportova već lagano otkucao ponoć, sam koncert privodio se kraju. Tako nas je z++ nakratko prvo vratio na početak svoje karijere s “Povedi me“, a na “Kabrioletu“ su mu se na pozornici pridružili svi gosti večeri. Hiljson je tom prilikom pobjedonosno ispaljivao konfete, dok je Massimo otvorio šampanjac i špricao ga po prvim redovima. Publika je glasnim urlicima i pljeskom ispratila aktere s pozornice, dok se z++ ipak vratio s gitarom te za kraj izveo pjesmu “Zauvijek“ s kojom je završio nastup.

z++ u Domu sportova

z++ u Domu sportova/Julijan Labrović

S obzirom na to kako su nastupi KUKU$-a i Vojka u Domu sportova u posljednja dva mjeseca postavili prilično visoku ljestvicu po pitanju produkcije i kvalitete samih koncertnih izvedbi, z++ pred sobom nije imao nimalo lagan zadatak. No, usprkos tome, sa sigurnošću možemo reći kako z++ spada u kategoriju izvođača koji može komotno pustiti matricu te stati na binu raširenih ruku, a publika će bez greške otpjevati svaku pjesmu.

Iako koncert nije bio rasprodan, nesumnjivo je kako je z++ i više nego uspješno savladao jedan od najtežih karijernih izazova do sada, a sinoćnjim koncertom pokazao je kako je itekako kapacitet za popuniti najveće koncertne prostore diljem Hrvatske i regije.

Moglo bi Vas zanimati