09
ruj
2022
Vijesti

Vještice objavljuju novi live album

Vještice

... su to bili topovi ili lupa moga srca... drugi lje live-album Vještica snimljen u Kulušiću

share

Sasvim neočekivano, Vještice sljedećeg tjedna objavljuju novi live-album. Dallas će objaviti dvostruki vinil … su to bili topovi ili lupa moga srca… sa snimkom nastupa u zagrebačkom klubu Kulušić 10. lipnja 1993. 

Vještice

Live-album Vještica uključuje i snimku s tonske probe, pa D strana albuma uključuje radne verzije pjesma “Savila se ruža”, “666” i “Plešući s duhovima”. Na albumu se nalaze i dvije obrade pjesama Haustora: “Neobičan dan” i “Zima”. Album su digitalno obnovili Zvonimir Dusper Dus i Višeslav Laboš, dok je za produkciju bio zadužen Max Juričić.

Vještice su 1995. objavile live album snimljen (i) u Kulušiću nazvan Djevojke u ljetnim haljinama volim koji je naziv dobio po velikom hitu Haustora “Moja prva ljubav”, kojim su Vještice i započele koncert. Autor te pjesme je Srđan Sacher koji je svirao bas i dijelio vokale u oba benda. Bubnjar Boris Leiner svirao je u Azri koja je imala veliki hit s obradom narodne pjesme “Klinček stoji pod oblokom”, a ona se također nalazi na tom albumu. Gitarist Max Juričić bio je bio producent tog albuma.

 

Moglo bi Vas zanimati