30
stu
2022
Vijesti

Dodjela regionalnih glazbenih nagrada MAC (Music Awards Ceremony) sljedeće godine ponovno u Beogradu

MAC - Music Awards Ceremony

MAC - Music Awards Ceremony

share

Music Awards Ceremony (MAC), jedinstvena je manifestacija dodjele glazbenih nagrada, koja je u prva dva izdanja okupila više od 450 poznatih osoba iz cijele regije. Dodjelu je uživo prenosilo sedam TV postaja s nacionalnom frekvencijom u šest zemalja.

Dodjela se sljedeće godine vraća s novim konceptom koji uz najsuvremeniju produkciju i zahtjevne audio-vizualne elemente donosi dva dana nastupa popularnih izvođača ovih prostora. Music Awards Ceremony (MAC), u organizaciji Skymusica, 25. i 26. siječnja 2023. okupit će na jednom mjestu poznata lica regionalne glazbene scene.

Program će se održati u beogradskoj Štrak areni gdje će prvog dana nastupiti predstavnici pop, alternative pop, rock, rap, world music i folk glazbe, dok će drugog dana nastupiti najveće glazbene zvijezde trapa, drilla i urbane pop glazbe, najavljuju organizatori.

Novi koncept svečanosti, koji je objedinio sve glazbene žanrove i ujedinio cijelu regiju, predstavljen je uživo na MAC-ovom Instagram profilu, kada su izvođači koji su osvojili neke od nagrada u prethodnim izdanjima nominirali svoje favorite, izvođače i pjesme.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MAC (@music.awards.ceremony)

Nina Badrić je u uključenju uživo izjavila kako je ponosna što je izabrana za najbolju među najboljima na najvećem glazbenom događaju u regiji: „Tu večer sam primila jako puno poruka podrške, što znači da puno ljudi prati samu dodjelu“, rekla je Nina koja se ponovno se našla među nominiranim izvođačima za MAC 2023., a imala je priliku nominirati troje svojih kolega za nagradu. Nina je nominirala Konstraktu s pjesmom “In corpore sano” za koju je komentirala da je postigla veliki uspjeh ne samo na Eurosongu nego i šire. Nominirala je Senidu za koju kaže da je autentična s pjesmom “Behute” i na kraju, Petra Graša sa skladbom “Je l’ ti reka’ ko”, jer je, kako je objasnila, ovo bila najuspješnija godina u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Petar Grašo je također dobio priliku nominirati izvođače za nagrade MAC. U njegovom izboru našli su se Tonči Huljić & Madre Badessa s pjesmom “Baci oko na mene”, Jelena Rozga ft. Saša Matić sa skladbom “Ti i Ja”, a nominirao je i sebe, s pjesmom “Je l’ ti reka’ ko”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MAC (@music.awards.ceremony)

Hiljson Mandela, izvođač koji se smatra jednim od pionira trap pravca u Hrvatskoj, poznat po svom glazbenom djelovanju u grupama Prazna lepinja i KUKU$, ove je godine objavio svoj prvi samostalni album Mandela Effect, koji je u vrlo kratkom roku postao jedan od omiljenih među poklonicima trap zvuka. Nominirao je Rastu s pjesmom “Geto sport”, Gršu s pjesmom “Mamba” te Devita i Relju s pjesmom “Omađijala”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MAC (@music.awards.ceremony)

Moglo bi Vas zanimati