09
velj
2023
Vijesti

Drito iz Boćarskog - objavljena prva imena popularnog festivala hip-hop i trap glazbe

Drito iz Boćarskog 2023.

Drito iz Boćarskog 2023.

share

Drito iz Boćarskog će i ovog proljeća na jednom mjestu okupiti ponajbolja regionalna imena ovih žanrova.

Nakon što se prošle godine po prvi put predstavio u obliku dvodnevnog događanja Drito iz Boćarskog i na jednom mjestu okupio više od šest tisuća posjetitelja, festival se i ove godine vraća u zagrebački Boćarski dom, gdje će se održati 14. i 15. travnja, a otkrivena su i prva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem izdanju.

U prvom valu line-upa ovogodišnjeg Drita iz Boćarskog otkriveno je čak dvanaest imena koja će stati na pozornicu Boćarskog doma. Na Drito se vraćaju osječki reper, glazbenik, autor i producent z++, ujedno i ovogodišnji dobitnik nagrade Cesarica Hit godine 2022. za pjesmu “Trebaš li me” čiji je autor; a tu su i triljski reper Grše te kolektivi 30zona i 2xŠihta (Dupla Šihta), imena koja su u posljednjih nekoliko mjeseci održala samostalne koncerte u dupkom punoj zagrebačkoj Tvornici kulture.

Popis izvođača čine i utjecajni zagrebački trap kolektivi Kuku$ i Buntai, te nova imena domaće scene – mlada glazbenica i autorica Miach, koja je osvojila publiku i radijski eter hit-singlom “NLO”, a svoj prvi samostalni nastup održala je prošle godine na Lil Dritu u Tvornici te splitski reper Bobsi, kojemu će ovo biti prvi nastup na Dritu, a dio je Blockstar kolektiva.

Uz domaća imena, pred publiku će stati i vodeća trap i hip-hop imena iz regije; svoje premijerne solo nastupe na Dritu imat će Spejs Noksi, član kolektiva Zicer Inc čiji zvuk je prepoznatljiv po spoju hip-hopa s elementima elektronike i rock glazbe; sarajevski reper Cunami Flo, koji se publici predstavio tek 2020. godine, a posebnu pažnju privukla je suradnja s triljskim reperom Gršom na pjesmi “Tru 2 d Gejm”, te mladi regionalni artist Basha, koji nakon rasprodanog KSET-a i nastupa na Lil Dritu u Tvornici stiže i na “veliku” Drito pozornicu.

Drito iz Boćarskog dio je festivalskog serijala Drito, koji uključuje i festivale Drito iz Osijeka te Lil Drito iz Tvornice, a iza kojeg idejno i organizacijski stoji booking agencija i label yem. Kroz osam godina djelovanja i čak devet zagrebačkih izdanja, Drito je postao vodeće festivalsko ime regionalne gen-z generacije i glazbene zajednice u čijem stvaranju sudjeluje od samih početaka i svog prvog izdanja 2016. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Festivalske ulaznice za ovogodišnje izdanje Drita iz Boćarskog dostupne su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od od 23 € (do 6.3. ili do rasprodaje), a moguće ih je kupiti online putem platforme Core Event, dok su fizičke ulaznice dostupne na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Rockmark i Dirty Old Shop.

Moglo bi Vas zanimati