14 - 15
tra
Zagreb
Boćarski dom

Drito iz Boćarskog 2023.

Zagreb | Boćarski dom

14 - 15.04.2023

Drito iz Boćarskog 2023.

Drito iz Boćarskog /Filip Bušić

share

Drito iz Boćarskog 2023.

Izvještaj i fotografije s festivala možete pronaći OVDJE.

U prvom valu line-upa ovogodišnjeg Drita iz Boćarskog otkriveno je čak dvanaest imena koja će stati na pozornicu Boćarskog doma. Na Drito se vraćaju osječki reper, glazbenik, autor i producent z++, ujedno i ovogodišnji dobitnik nagrade Cesarica Hit godine 2022. za pjesmu “Trebaš li me” čiji je autor; a tu su i triljski reper Grše te kolektivi 30zona i 2xŠihta (Dupla Šihta), imena koja su u posljednjih nekoliko mjeseci održala samostalne koncerte u dupkom punoj zagrebačkoj Tvornici kulture.

Popis izvođača čine i utjecajni zagrebački trap kolektivi Kuku$ i Buntai, te nova imena domaće scene – mlada glazbenica i autorica Miach, koja je osvojila publiku i radijski eter hit-singlom “NLO”, a svoj prvi samostalni nastup održala je prošle godine na Lil Dritu u Tvornici te splitski reperBobsi, kojemu će ovo biti prvi nastup na Dritu, a dio je Blockstar kolektiva.

Uz domaća imena, pred publiku će stati i vodeća trap i hip-hop imena iz regije; svoje premijerne solo nastupe na Dritu imat će Spejs Noksi, član kolektiva Zicer Inc čiji zvuk je prepoznatljiv po spoju hip-hopa s elementima elektronike i rock glazbe; sarajevski reper Cunami Flo, koji se publici predstavio tek 2020. godine, a posebnu pažnju privukla je suradnja s triljskim reperom Gršom na pjesmi “Tru 2 d Gejm”, te mladi regionalni artist Basha, koji nakon rasprodanog KSET-a i nastupa na Lil Dritu u Tvornici stiže i na “veliku” Drito pozornicu.

Sljedeći događaj

14
tra
Zagreb
Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad – Gajnice
“Mladi za Mlade”: Mia Pečnik