01
lis
2023
Izvještaj

Lil Drito iz Tvornice

Preko Lil Drita do zvijezda

Baks - Lil Drito iz Tvornice 2023.

Baks - Lil Drito iz Tvornice 2023. /Filip Kovačević

share

Lil Drito iz Tvornice i ove je godine predstavio nove talente trap žanra od kojih su neki sinoć vjerojatno po prvi puta dobili priliku stati na pozornicu.

Lil Drito iz Tvornice 2023.

Lil Drito iz Tvornice 2023./Filip Kovačević

I to pred dupkom punu zagrebačku Tvornicu kulture, jer ovoj je generaciji glazba itekako važna. Radoznalost je na jako visokoj razini, stoga već na nastupu prvih izvođača večeri, Jyra, Camela i Eldana, ispred je pozornice bilo izuzetno mnogo entuzijastičnih lica koja su u mosh pitu ostavila posljednji atom snage.

Euforija je tako trajala od početka do kraja, što je već postao standard, no ipak se i dalje radi o skoro punih šest sati neprekidnog programa u šesnaest točaka te mnogobrojne goste iznenađenja. Svojih su petnaest minuta slave hitovima izvrsno ispunili i Shtosmo, nakon kojih su se na pozornicu popeli Dani i Nomark.

Jyro, Eldan, Camel - Lil Drito iz Tvornice 2023.

Jyro, Eldan, Camel – Lil Drito iz Tvornice 2023./Filip Kovačević

Tej i Špiro novi su miljenici publike koji su iskoristili priliku da predstave svoj fantastičan EP Malo skuplji te čestitaju rođendan sve prisutnijem i uspješnijem producentu Traposlavia, zajedno s ostatkom dvorane. Energija se nastavila uz Lokkija i Mavida, žanrovski i karakterno relativno srodnima Špiri i Teju, što znači s također velikim potencijalnim hitovima u budućnosti. Sjena je dočekan kao velika zvijezda, jer je publika jedva dočekala čuti pjesme s njegovog novog EP izdanja Crystal Metković uživo. Na pozornici su mu se pridružili Goca RIP, Baks i Buntai koji su dočekani glasnim ovacijama.

Špiro i Tej - Lil Drito iz Tvornice 2023.

Špiro i Tej – Lil Drito iz Tvornice 2023./Filip Kovačević

Umor na znojnim licima okupljenih već je bio jasan, stoga je nastup Mlade Bebe došao kao izvrstan predah, dok su se stvari zakuhale već petnaestak minuta kasnije kada je na pozornicu stala Macha Ravel koja je svojim performansom oduševila prisutne te si osigurala siguran interes za svaki sljedeći nastup u Zagrebu. S gitarom u rukama i s minimalnim playbackom dokazala je svoju izvođačku izvrsnost dok multižanrovskim autorskim pristupom zagarantiranu budućnost na domaćoj pop sceni. Svoje zanimljivo i jedinstveno viđenje svijeta, prepuno ironije i humora demonstrirale su letnje smrti nakon čijeg je nastupa ponovno zavladala velika euforija uz romantične hitove Bashe koji već provjereno izvrsno funkcionira uživo.

Macha Ravel - Lil Drito iz Tvornice 2023.

Macha Ravel – Lil Drito iz Tvornice 2023./Filip Kovačević

Direktan, iskren i realan, Basha je glas generacije koji hrabro prikazuje sve emocije te ih nesebično dijeli s publikom. U samu je veliku završnicu ovog klupskog festivala uveo Rouzi dok su Peki i Baks zakucali za apsolutnu pobjedu. U samo godinu dana ova su se dva glazbenika od apsolutnih anonimaca probila na sam vrh domaće trap scene te danas uživaju status velikih zvijezda s mnogobrojnim fanovima čiji su soundtrack života.

Baks i Peki

Baks i Peki – Lil Drito iz Tvornice 2023./Filip Kovačević

Nevjerojatno energični, već sada itekako iskusni na pozornici, spremni su i za solističke koncertne pohode. Party se nastavio uz veterane TTM, splitskim duom koji ništa ne prepušta slučaju te garantira odličnu zabavu dok su za sam kraj Dino Blunt i Swana izveli 2High, zajednički EP i to na najbolji mogući način.

Na kraju večeri i dalje ostaje fascinantno kako ova ekipa izdržava višesatni program i ne predaje se do posljednjeg mosh pita proživljavajući vjerojatno najbolje trenutke bezbrižne mladosti (do sada). Trap glazba je i dalje neiscrpan izvor talenata koji već sada u zrelom razdoblju žanra ga uspješno modificiraju, daju mu svoj jedinstveni doprinos te tako osiguravaju blistavu budućnost domaćeg autorskog stvaralaštva koji je usmjeren jedino i isključivo – publici.

Moglo bi Vas zanimati